Critic al lui Putin, găsit cu gâtul tăiat într-o cameră de hotel din Franţa

2
3604
Imran Aliev era fugit în Belgia

Blogerul Imran Aliev, cunoscut pentru criticile la adresa preşedintelui rus Vladimir Putin, a fost găsit cu gâtul tăiat într-o cameră de hotel din Franţa, relatează publicaţia britanică The Daily Mirror. Poliţia suspectează că a fost o crimă din interes politic.

Imran Aliev scria articole pe blogul său şi posta înregistrări video pe reţelele de socializare în care îi critica dur pe Vladimir Putin şi pe politicianul cecen Ramzan Kadîrov, acuzându-i de atrocităţi la adresa populaţiei civile.

Putin şi liderul cecen Ramzan Kadîrov erau criticaţi dur de victimă

Imran Aliev s-a stabilit iniţial în Belgia, după ce fugise din Cecenia, unde acuzase Guvernul sprijinit de Putin de uciderea şi torturarea a zeci de oameni.

Trupul neînsufleţit al lui Aliev a fost găsit de managerul hotelului Coq Hardi, din Franţa.

Imran Aliev plecase din Belgia (unde se afla sub protecţia poliţiei) în oraşul francez Lille.

Era însoţit de un prieten cecen. Persoana care îl însoţea pe Aliev este dată dispărută. Victima îi spusese soţiei şi celor patru copii că trebuie să plece în Lille în „interes de serviciu”.

Potrivit oficialilor francezi, Imran Aliev primise mai multe ameninţări din partea Rusiei şi a  Ceceniei, din cauza articolelor sale foarte dure la adresa cuplului Putin-Kadîrov.

„Având în vedere contextul, luăm în considerare posibilitatea unei crime comise de serviciile secrete de stat”, au declarat autorităţile franceze, citate de Mediafax.

Din ianuarie 2009, 13 persoane care criticau guvernul rus au fost ucise în Rusia sau în străinătate.

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Gurile rele zic că omul avea gripă și singura cale de a scăpa era să-i facă o operație la gât !!!!… acum că ia făcut-o în hotel asta e…era în fază terminală și nu mai aștepta smurdul lui Arafat….interesant că toți acești oameni care au pierit sunt opozanți ai regimului comunist rus,a lui Vladimir… epidemiea de gripă lasă urme adânci în lupta omului împotriva omului….se aplică legea lui ohm….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here