luni, martie 4, 2024
AcasăLumeaEuropaVIDEO. Aterizare în mijlocul furtunii "Ciara". Imagini terifiante cu mai multe avioane...

VIDEO. Aterizare în mijlocul furtunii „Ciara”. Imagini terifiante cu mai multe avioane balansate de vânt

-

Traficul aerian a fost puternic perturbat în centrul şi nordul Europei din cauza rafalelor foarte puternice de vânt provocate de furtuna „Ciara”. Marea Britanie a fost cea mai afectată ţară. Transportul aerian, feroviar şi maritim au fost grav perturbate, furtuna aducând ploi abundente şi rafale de peste 130 km/h. Serviciul Meteorologic Britanic a plasat Anglia şi Ţara Galilor sub alertă portocalie de vânt până duminică la ora 21.00, notează The Guardian.

Unele curse aeriene au fost însă surprinse de periculoasa furtună în timp ce încercau să ajungă la destinaţie şi au fost nevoite fie să facă ocoluri lungi, fie să aterizeze în condiţii foarte riscante.

Unele imagini surprinse de amatori cu telefoanele personale sau cu ajutorul camerelor de luat vederi semiprofesionale arată avioane care se balansează atât de puternic în aer şi la contactul cu pista încât ai senzaţia că va urma imediat o tragedie.

- Advertisement -

Însă abilităţile piloţilor au evitat situaţii ce puteau fi catastrofale.

Aproximativ şaizeci de zboruri către şi dinspre Bruxelles au fost anulate duminică în aşteptarea furtunii Ciara prognozată să ajungă în cursul zilei în nordul Europei, a declarat o purtătoare de cuvânt a aeroportului din capitala Belgiei.

- Advertisement -

Aceste anulări, decise de companiile aeriene, vizează zborurile Lufthansa către şi dinspre Munchen şi Frankfurt (Germania), Eurowings (Stuttgart, Germania), KLM (Amsterdam), British Airways (Londra), precum şi 38 de zboruri ale Brussels Airlines către şi dinspre Regatul Unit.

Alte anulări ar mai putea fi decise în timpul zilei din cauza furtunii, care ar putea provoca şi întârzieri, a declarat purtătoarea de cuvânt.

Institutul regal de meteorologie din Belgia a emis duminică o alertă portocalie pentru vânturi puternice cu rafale de până la 130 km/h şi chiar mai mult, cu un „risc ridicat de pagube” în toată ţara.

Ministerul Afacerilor Externe a emis atenţionări de călătorie pentru cetăţenii români în Irlanda şi Olanda din cauza furtunii Ciara.

CITIȚI ȘI:

* Surpriza lui Băsescu: îl susţine pe Nicuşor Dan la Primăria Capitalei! „Viața lui politică înseamnă București”

* Cazul Daniela Crudu. Greșelile ei, greșelile noastre. Zece precizări importante

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -