Lovitură grea pentru GFR, compania lui Gruia Stoica: ministrul Drulă i-a interzis să mai efectueze operațiuni pe calea ferată după accidentul de la Fetești!

4
6320

Grup Feroviar Român, operatorul privat responsabil pentru accidentul feroviar de la Fetești, a rămas fără certificatul de siguranță care-i permitea să efectueze operațiuni pe căile ferate, a anunțat joi Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor. Lovitura este pur și simplu devastatoare pentru GFR, al cărei influent patron este masonul Gruia Stoica, personaj conectat foarte puternic la clasa politică.

GFR este cel mai puternic și serios concurent al companiei de stat CFR Marfă. Au fost mai multe scandaluri și suspiciuni de-a lungul anilor, diverși șefi ai CFR Marfă fiind acuzați că au pierdut treptat contracte preluate de GFR, care acum domină piața.

Gruia Stoica, om de afaceri condamnat anul trecut, în primă instanță, la 4 ani de închisoare pentru evaziune fiscală și spălare de bani, are relații foarte puternice în interiorul clasei politice românești. În urmă cu câțiva ani, el a apărut în lojă la Gala Premiilor Masonice organizată la Ateneu și transmisă în direct la TVR 2. Ulterior, s-a scris că el a fost unul din sponsorii ceremoniei.

Imagine din 2013, de la Gala Premiilor Masonice sponsorizată de Gruia Stoica (încercuit)

Accidentul feroviar de la Fetești, produs miercuri, a implicat două trenuri de marfă: unul încărcat cu fier vechi (al GFR) și altul care staționa și era încărcat cu ciment. Cauzele ciocnirii: mecanicul trenului GFR era beat și adormise, iar sistemul de frânare automată nu funcționa.

După războaiele cu sindicatul baronului Ion Rădoi, de la Metrou, și cu mafia care cumpără la suprapreț ambarcațiuni pentru statul român, acesta este un alt front deschis de Drulă cu personaje foarte influente și periculoase.

Anunțul lui Cătălin Drulă privind măsurile luate după accidentul feroviar de la Fetești

„CU SIGURANȚA FEROVIARĂ NU ARE NIMENI DREPTUL SĂ SE JOACE

Tocmai am încheiat o ședință de urgentă cu autoritățile din sistemul de siguranță feroviară. Concluziile sunt următoarele:

1) Operatorul privat al cărui tren a provocat accidentul de noaptea trecută, de la Fetești, nu va mai putea efectua operațiuni de transport feroviar ca urmare a restricționării certificatului de siguranță.

2) Autoritatea pentru Siguranță Feroviară va declanșa controale la operatorii de transport feroviar de marfă și de călători, în care va verifica respectarea normelor de siguranță.

3) La nivelul ministerului va fi elaborat un nou act normativ, care va înăspri sancțiunile pentru încălcarea normelor de siguranță atât pentru operatori, cât și pentru personalul acestora.

4) Mâine, vineri, am convocat la minister reprezentanții tuturor operatorilor de transport feroviar de marfă și călători licențiați.

Deciziile vin după al treilea incident feroviar care implică trenuri de marfă în România din ultima perioadă.

Aceste incidente – soldate din fericire fără victime omenești – provoacă un disconfort uriaș pasagerilor și pagube însemnate la infrastructură.

În urma accidentului de noaptea trecută, de la Fetești, vor fi înregistrate întârzieri pe ruta București – Constanța până la efectuarea reparațiilor. Circulația nu va fi însă blocată.

Operațiunea este de amploare: 16 vagoane și o locomotivă răsturnate sau deraiate, dar toate echipele CFR SA sunt în teren deja pentru a scurta la maximum perioada de deranj asupra traficului.

Pe alt front, bătălia pe care o duc este cea de finanțare a sistemului feroviar, care are nevoie de capitalizare masivă după ani de subfinanțare și pierderile cauzate de pandemie.

Pe partea de investiții din fonduri europene stăm excelent la minister: 3,1 mld lei la zi (cu +22% mai mult ca anul trecut la 31 iulie și aproape dublu față de aceeași perioadă din 2019). Așa cum arată prognoza, ne vom atinge până la sfârșitul anului ținta propusă de 8 mld lei.

Dar capitalizarea sistemului feroviar se face cu fonduri de la bugetul de stat. Și aici cu pierderile acumulate din anii trecuți + efectul pandemiei, e nevoie de alocarea de sume suplimentare semnificative, așa cum am justificat în cererea de rectificare a bugetului către Ministerul Finanțelor.

La rectificarea bugetară, feroviarul trebuie să fie prioritatea absolută.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ordin de restricție: Vanghelie „i-a dat pumni în zona capului concubinei Oana Mizil”. Versiunea lui: „A făcut o spaimă și i s-au încleștat degetele de la mână și a început să se sperie”

* VIDEO. Aghiotantul adus de Dragnea să-i îmbrâncească pe ziariști s-a ales cu capul spart. Un cameraman l-a lovit fără intenție

* Fostul șofer al lui Liviu Dragnea conduce Federația Română de Atletism!

* VIDEO. Șoșoacă, scelerată: „Dacă îndrăznește cineva să pună mâna pe noi, să ne vaccineze, va muri!”

* Și Șoșocul delirează: „Jandarmeria voia să-i pună somnifere în apă, să cadă de acolo”! Dar „Stegarul dac”, vigilent, „a băut apa condensată de la aparatele de aer condiționat”! Până când i-a dat Zară o sticlă…

* Și-a bătut joc de vaccinare și a murit de Covid la 34 de ani! „Am 99 de probleme, dar un vaccin nu este printre ele”. Ghinion: a mai apărut o problemă. Ultima

* Șeful contrabandei cu țigări din vestul țării a fost prins după trei zile de căutări. Cosmin Mladin se ascundea în județul Arad, după ce statul român îl pierduse prostește

* Cele 4 pensii speciale ale lui Valer Dorneanu: 9.180 de euro pe lună, dintr-un venit total de 17.200 de euro

* Cozmin Gușă a fost eliminat din patronatul Realitatea Plus! Avea 49,5%, acum are 0,125%! Noua „jupână” e Alexandra Păcuraru, cu 99,75%

Două fete de 22 de ani aduc României primul „aur” la Olimpiada de la Tokyo: canotoarele Ancuța Bodnar și Simona Radiș! Plus: argint la 4 rame fără cârmaci (masculin). România urcă pe locul 16 în clasamentul pe medalii

4 COMENTARII

  1. Acumaaa…, ca și-n cazul lui Mugur Isărescu de pildă…, sau al… Patriarhului Daniel (!!!), NU faptul că-iii… mason este REPROȘUL pe care-l merită acest (FOARTE-)CONTROVERSAT personaj, Gruia Stoica, nuuuuuuuuuuuuuuuuuu?!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here