În lipsa personalului militar calificat, Rusia mobilizează pe front piloții și operatorii din aviația civilă, după o pregătire sumară

3
1615

Așa-zisa a doua invazie putinistă în Ucraina, care ar urma să fie lansată în februarie sau martie, are toate șansele să se încheie cu pierderi apocaliptice pentru Federația Rusă, cu mult peste cele înregistrate în prima „operațiune militară specială”.

În primul rând, sunt convocați mobilizați fără experiență în domeniul militar. În al doilea rând, în lipsa personalului calificat de zbor, decimat de artileriștii lui Zelenski, generalii Kremlinului au decis deja să arunce în luptă piloți și operatori de la sol din aviația civilă.

Dezvăluirile au apărut pe site-ul postului de televiziune Canal 24 din Kiev. Informațiile jurnaliștilor ucraneni sunt obținute prin surse din cadrul serviciilor secrete.

Se precizează faptul că Moscova nu acordă o atenție deosebită potențialului scăzut al oamenilor săi în vederea îndeplinirii sarcinilor de luptă.

Ministerul Apărării, condus de Serghei Șoigu, a întocmit totuși un „plan” de recalificare a acestor piloți, astfel încât să poată da randament și pe bombardiere. Inginerii ar urma să fie implicați în lucrări de reparație și reactivare a aeronavelor. Iar piloții civili vor fi pregătiți rapid să controleze avioanele militare și să le atace apoi pe cele ucrainene.

Cursurile de inițiere vor fi făcute inițial pentru piloții de pe bombardierele Su-24 și Su-25, dar și pentru cei de pe mai multe tipuri de MiG-uri.

„Piloții mobilizați vor efectua misiuni de luptă exclusiv pe aeronave vechi, conform principiului: «Nu-ți pare rău nici pentru avion, nici pentru echipaj»”

Cursuri de formare de 3 luni. „Dacă un curs obișnuit de pregătire pentru piloții de aviație de luptă poate dura câțiva ani, atunci, în condițiile războiului împotriva Ucrainei, ei doresc să petreacă nu mai mult de trei luni pentru formarea unor astfel de «specialiști». Totodată, piloții mobilizați vor efectua misiuni de luptă exclusiv pe aeronave vechi, conform principiului: «Nu-ți pare rău nici pentru avion, nici pentru echipaj».”

„Avantaj” în spațiul aerian cu mobilizați de ocazie. „Datorită mobilizării piloților de aviație civilă și recalificării acestora, generalii ruși doresc să atingă un punct de cotitură semnificativ în război și să obțină un avantaj în spațiul aerian ucrainean, cel puțin în zona de luptă. Este clar că, în acest caz, Comandamentul Kremlinului nu va ține cont de numeroasele pierderi de «cmobici» și avioane. Dar nici de faptul că va fi imposibil să se restabilească numărul piloților de aviație civilă după distrugerea mobilizaților.”

Gândirea „generalilor din placaj”. „Ideea principală a lui Gherasimov și a lui Șoigu în recrutarea piloților pentru armată este că «generalii din placaj» vor să înlocuiască barajul de artilerie cu utilizarea aviației de primă linie. La urma-urmei, trupele ruse nu sunt capabile să avanseze fără sprijinul adecvat din partea artileriei. În același timp, invadatorii se confruntă atât cu o penurie colosală de obuze, cât și cu o lipsă de arme pregătite pentru luptă.”

„Fiecare «călătorie» către zona de război, cu un zbor în zona gri, se va sfârși cu o moarte inevitabilă”

Piloți kamikaze pentru placul lui Putin. „Piloții care în urmă cu un an au zburat de la Riazan la Tuva vor să fie kamikaze. La urma-urmei, fiecare dintre «călătoriile» lor către zona de război, cu un zbor în zona gri, se va sfârși cu o moarte inevitabilă. Cu toate acestea, nevoia de trupe rusești în sprijinul aerian privește spre buncărul Führer-ului mult mai mult decât spre teama de a pierde zeci de avioane pe zi.”

Zboruri civile falimentare. „Pe lângă faptul că armata invadatoare are mare nevoie de sute de zboruri pe zi cu avioane de atac și de luptători în prima linie, planurile de mobilizare a piloților sunt, de asemenea, legate de faptul că piața zborurilor civile din Rusia a fost practic distrusă în ultimul an. Majoritatea țărilor lumii au oprit comunicarea cu țara agresoare, iar transportul de pasageri și mărfuri în interiorul Federației este în scădere în fiecare zi.”

„Carne de tun” în aer. „Întrucât inginerii și piloții care au lucrat anterior pentru Aeroflot, Pobeda, Azur Air și alte companii sunt de fapt complet inactivi la Moscova, invadatorii au decis să-i folosească «în funcție de specialitatea lor». Pentru că trimiterea piloților la infanterie este prea mult chiar și pentru Șoigu. Recalificarea specialiștilor într-un timp scurt nu poate fi de înaltă calitate, iar îndeplinirea sarcinilor lor fără experiență nu va duce decât la o creștere a pierderilor. În plus, primele doborâri ale piloților mobilizați, conform estimărilor serviciilor speciale ucrainene, vor reduce semnificativ dorința invadatorilor de a zbura în zona de luptă.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Șoșoacă sare în ajutorul unui agent KGB: și-a trimis tovarășa putinistă, avocată și ea, să-l susțină în procesul împotriva statului român. Iurie Roșca are interdicție 5 ani de a intra în România

* VIDEO. Blestemele drăcești ale preotului Longhin Jar, trompeta Moscovei. „Ți-e sete, Bartolomeu, nesăturatule și spurcatule! Jgheab bătrân și împuțit ce ești!”

„Lista rușinii”: cei 19 europarlamentari care au votat pro-Rusia. Maria Grapini a pus România lângă extremiștii din alte 10 țări, care au votat împotriva înființării Tribunalului Internațional pentru crimele Rusiei în Ucraina

* România și alte 7 țări europene încearcă să înșele Comisia Europeană pentru a primi banii din PNRR fără să facă reformele promise – analiză „Le Monde”

Trompetele penalilor. Răzvan Savaliuc și oamenii săi sunt anchetați de DNA pentru grup infracțional organizat și favorizarea infractorului

* Drulă: USR va discuta o nouă susținere a lui Nicușor Dan la primărie în 2024. „În niciun caz nu lăsăm Bucureștiul iar pe mâna Gabrielei Firea”

* Înalt oficial BNR: pensiile speciale mănâncă 0,85% din PIB, iar în 2-3 ani vor ajunge la 1,5%. „Sunt o cheltuială bugetară nu doar inacceptabilă, ci și insuportabilă”

Măciuca liberală: Silviu Mănăstire, „scula lui Bode”. De la „dosar de politician” la amenințări de tip interlop: „să am timp să mă ocup de niște băieți, ca pe vremuri”, „fără milă și fără regrete”

* Decimarea mercenarilor Wagner: din 50.000 de combatanți au mai rămas 10.000, după bătălia pentru Soledar. Restul au fost uciși sau au dezertat

* VIDEO. Atacul barbar, cu ciocanul, asupra soţului lui Nancy Pelosi, în propria casă. Agresorul e un conspiraționist canadian. Înregistrarea a fost făcută publică prin decizia unui judecător

3 COMENTARII

  1. Aroape toti pilotii civili vin din zona militara. Inainte au fost piloti militari pe avioanele rusesti. Deci nu ar fi o problema pentru acesti piloti sa piloteze avioanele de epoca ale rusilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.