Libanul a scos Armata să lupte cu „regimentele” de lăcuste venite din Arabia Saudită. O invazie de proporții biblice

0
755

Situație critică în Liban: roiuri uriașe, formate din milioane de lăcuste, au acoperit suprafețe întinse din nord-estul țării, spre granița cu Siria. Micuța țară din Orientul Mijlociu și-a mobilizat militarii pentru a lupta cu „armata” de insecte.

Elicoptere ale Armatei au fost trimise să împrăștie substanțe împotriva lăcustelor în nord-estul țării. Autoritățile sunt îngrijorate că vântul își poate schimba din nou direcția, iar insectele pot ajunge și în sud, unde sunt întinse culturi agricole.

Elicoptere ale Armatei au încercat să-i ajuta pe fermieri să lupte contra insectelor care au invadat în roiuri o bună parte din teritoriul Libanului. Eveniment este catalogat drept ”foarte rar” de o agenţie a ONU, fiind cauzat de o schimbare a direcţiei vântului.

Ministerul Agriculturii de la Beirut, aflat în stare de alertă, a declarat luni că efective importante de lăcuste au fost distruse.

Până în prezent nu au fost înregistrate pierderi considerabile în agricultură, însă există îngrijorarea că mai multe roiuri ar putea fi împinse de vânt spre sudul ţării, a declarat pentru Reuters ministrul interimar al Agriculturii, Abbas Mortada.

”Am reuşit în scurt timp să distrugem un număr uriaş, însă unele au scăpat şi există în continuare efective mari, mai ales în zona Hermel din Marjaheen”, a spus Mortada, citat de Agerpres.

Lăcustele, care ameninţă recoltele, se adaugă unei lungi liste de provocări cu care se confruntă Libanul, ţară afectată de cea mai gravă criză financiară din ultimele decenii.

Regiunea Baalbek-Hermel din nord-est, unde au ajuns roiurile de lăcuste, se bazează în special pe creşterea animalelor. Deocamdată, doar câteva plantaţii de cireşi au fost afectate de lăcuste. Însă regiunile din sudul Libanului deţin mai multe terenuri agricole.

„Suntem pregătiţi pentru orice se poate întâmpla”, a declarat ministrul Mortada.

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a indicat că evenimentul este neobişnuit pentru această zonă.

O schimbare a direcţiei vântului a împins lăcustele din Arabia Saudită până în Iordania şi mai departe în Siria şi Liban.

„Este un eveniment foarte rar… locurile de reproducere sunt pe coasta Mării Roşii, coasta nordică a Arabiei Saudite, aşa că ele au fost împinse de vânt în Iordania şi Siria”, a explicat Maurice Saade, reprezentatul FAO în Liban.

 

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Dragnea rămâne la închisoare pentru că se consideră „deținut politic”. Judecătorii au constatat că infractorul PSD nu dă dovezi de îndreptare

România sparge celula GRU de la Ambasada Rusiei! Adjunctul atașatului militar, expulzat pentru spionaj și declarat persona non grata

„Cervele” rusofile s-au ales cu dosar penal pentru „lovire sau alte violențe”! Anarhistele PSD-isto-AUR-iste riscă pușcăria

* DNA a înhățat rețeaua clientelară de la Apele Române. Au picat și „animalul politic”, și chelnerița, și primarul angajărilor fictive „pentru intrarea în sistem”

Iată Mafia din Sănătate! În 10 ani, 7 mari infractori, susținuți de PSD sau PDL, au primit 25 de ani de pușcărie

Adrian Năstase, Petre Roman, Gabriel Oprea, Gheorghe Funar – printre foștii parlamentari care își vor pensiile speciale înapoi! Numărul celor care dau în judecată statul, ca să-și recupereze privilegiul, este de ordinul sutelor

Reglare de conturi între „locotenenții” lui Ion Iliescu: Mironov îl alungă pe Gelu Voican Voiculescu de la șefia Institutului Revoluției!

PSD-istul Coarnă a pierdut procesul cu „polițistul #Rezist”! Minciunile împroșcate îl costă 5.000 de euro + 4.120 de lei

VIDEO. Teolog fanatic, anarhist: „Ne-au terfelit sfinții, ni L-au terfelit pe Hristos! Ordinarul ăla de vaccin nu mă interesează!”

Incredibilul Mircea Lucescu! La 75 de ani, câștigă titlul cu Dinamo Kiev, spulberându-și „creația braziliană” de la Șahtior Donețk

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here