VIDEO. Nicușor Dan, lăsat în ofsaid de USR-PLUS. Viceprimarul Tomescu și consilierii săi nu votează azi bugetul Capitalei

13
782
Grupul consilierilor USR-PLUS de la Capitală

Un nou front al războiului dintre PNL și USR-PLUS se deschide la Primăria Capitalei, în paralel cu cele de la Iași și de la Sectorul 1 București. Viceprimarul Horia Tomescu și consilierii USR-PLUS amenință că nu vor vota astăzi (miercuri, 28 aprilie) bugetul pe 2021 al Bucureștiului, invocând mai multe motive pentru această decizie.

Anunțul a fost făcut într-un material video postat pe Facebook. Grupul USR-PLUS din Consiliul General al Municipiului București (CGMB), în frunte cu viceprimarul Horia Tomescu, susține că bugetul e bazat pe cifre nerealiste, umflate ”în mod populist”.

Acuzatorii spun că Nicușor Dan (fondatorul USR!) nu a făcut nicio reformă în administrație sau în spitale. Ei cer retragerea proiectului de buget și reluarea discuțiilor.

Decizia politică de a nu vota bugetul Capitalei a fost luată la nivelul USR-PLUS, precizează viceprimarul Horia Tomescu, cel care l-a înlocuit pe Vlad Voiculescu după ce acesta a renunțat la Primărie pentru a fi numit ministru în Guvernul Cîțu (funcție pe care a pierdut-o între timp).

Principalele acuzații aduse de consilierii USR-PLUS:
 • Bugetul nu a fost discutat în Coaliție. Nu putem vota ceva ce nu a fost discutat
 • Cifrele sunt umflate artificial, ceea ce va duce ulterior la rectificarea bugetelor si stoparea anumitor proiecte.
 • USR-PLUS și-a asumat rezolvarea anumitor probleme din domenii-cheie în Capitală, cum ar fi spitalele, asistența socială, protecția mediului și educația.

 Acuzațiile aduse primarului Nicușor Dan de viceprimarul Horia Tomescu

 • „În bugetul de anul acesta avem estimate venituri de aproape 7 miliarde de lei. Am fost surprins să văd această sumă în buget, pentru că în toate discuţiile pe care le-am avut cu primarul şi cu directorii din Primărie, sumele avansate au fost în jur de 4,5 – 5 miliarde de lei.”
 • „Atunci când proiectul de buget a fost pus în dezbatere publică şi am văzut suma de 7 miliarde, am cerut nota de fundamentare, adică explicaţiile pe care se bazează aceste sume. Răspunsul primit de la direcţiile din Primărie a fost că primarul a interzis accesul consilierilor la orice fel de detalii care să explice forma actuală a veniturilor.”
 • „Avem motive să credem că aceste estimări de venituri nu sunt realiste. În afară de 2017, când veniturile bugetare au fost similare cu cele realizate, în ultimii trei ani acestea au fost exagerate cu cel puţin 25%. Nu putem să ne minţim că anul acesta, dintr-odată, o să avem o mulţime de bani, dacă în anii trecuţi nu s-a întâmplat asta. Dacă facem aşa, din toate cheltuielile pe care le planificăm pentru sănătate, pentru asistenţă socială, mediu, sport şi aşa mai departe, va trebui să tăiem din bani.”
 • „Noi vrem să avem un buget realist, aşa încât să prioritizăm cheltuielile şi ele să fie respectate. Nu e momentul să fim populişti, ci să fim responsabili şi buni gospodari. Noi asta cerem de la primarul general, pe care l-am susţinut. Vrem să-l sprijinim să construiască bugetul pe baze reale şi să spună care sunt cheltuielile prioritare.”

Despre reforma spitalelelor aflate în subordinea primariei Capitalei

 • „La București nu a început încă reforma Sănătății și a celor 19 spitale aflate în subordine.”
 • „Nu se reformează nimic, indiferent că vorbim de aparatul Primăriei, de subordonate sau de administrația spitalelor.”
 • „Cerem primarului să retragă proiectul și să revină la masa negocierilor. Există deja o decizie oficială a conducerii politice.”
 • „Nu există nicio intenție declarată a primarului de a face curățenie în ceea ce numim a fi o mafie: bugetul ASSMB, care începe cu 78 de milioane de lei datorie din anul trecut.”
 • „Proiectele de dezvoltare vor continua.”

Horia Tomescu – viceprimar peste 19 spitale, dar fără semnătură

Primarul general Nicuşor Dan i-a delegat viceprimarului Horia Tomescu atribuţiile privind coordonarea celor 19 spitale din Capitală, însă nu şi dreptul de semnătură. Prin urmare, managerii spitalelor din subordinea primăriei pot fi demiși și numiţi în funcţie numai cu acordul primarului general. De asemenea, bugetul de 355 de milioane de lei al ASSMB este controlat tot de primar.

Nicușor Dan despre bugetul Capitalei pe 2021, care va fi pus la vot miercuri ]n Consiliul General: „Este un buget care face curățenie în Primărie și pregătește construcția Noului București. În ciuda constrângerilor pe care le avem, am reușit să deblocăm investițiile și să planificăm câteva obiective importante pentru Capitală”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Dragnea rămâne la închisoare pentru că se consideră „deținut politic”. Judecătorii au constatat că infractorul PSD nu dă dovezi de îndreptare

România sparge celula GRU de la Ambasada Rusiei! Adjunctul atașatului militar, expulzat pentru spionaj și declarat persona non grata

„Cervele” rusofile s-au ales cu dosar penal pentru „lovire sau alte violențe”! Anarhistele PSD-isto-AUR-iste riscă pușcăria

* DNA a înhățat rețeaua clientelară de la Apele Române. Au picat și „animalul politic”, și chelnerița, și primarul angajărilor fictive „pentru intrarea în sistem”

Iată Mafia din Sănătate! În 10 ani, 7 mari infractori, susținuți de PSD sau PDL, au primit 25 de ani de pușcărie

Adrian Năstase, Petre Roman, Gabriel Oprea, Gheorghe Funar – printre foștii parlamentari care își vor pensiile speciale înapoi! Numărul celor care dau în judecată statul, ca să-și recupereze privilegiul, este de ordinul sutelor

Reglare de conturi între „locotenenții” lui Ion Iliescu: Mironov îl alungă pe Gelu Voican Voiculescu de la șefia Institutului Revoluției!

PSD-istul Coarnă a pierdut procesul cu „polițistul #Rezist”! Minciunile împroșcate îl costă 5.000 de euro + 4.120 de lei

VIDEO. Teolog fanatic, anarhist: „Ne-au terfelit sfinții, ni L-au terfelit pe Hristos! Ordinarul ăla de vaccin nu mă interesează!”

Incredibilul Mircea Lucescu! La 75 de ani, câștigă titlul cu Dinamo Kiev, spulberându-și „creația braziliană” de la Șahtior Donețk

13 COMENTARII

 1. „Criza-de7/10-zile”/”Criza-Vlad-Voiculescu”, „Criza-de-la-Iași”, „Criza-de-la-Sectorul-I”, „Criza-de-la-Primăria-Generală-București”…

  Din ce în ce maiii… „CRIZAȚI” (Sic!), oamenii ăștia din coaliția parlamentar-guvernamentală de centru-dreapta!

  În ritmul ăstaaa…, Paștele(-acesta) va fi… ULTIMA (!!!) sărbătoare-majoră care-i mai prinde ÎMPREUNĂ!

  • De ce-o fi, Doamne-iartă-neee…, chiar așa de greu să se întâlnească și să discute împreună toate aceste neînțelegeri (cum ar fi… părerile diferite despre bugetele-locale!)… ÎNAINTE (!) să ajungă publice (în cazul bugetelor: ÎNAINTE să intre la vot în Consiliile-Locale sau în Consiliile-Județene!)?????????????!

   • Un EXEMPLU-de-URMAT/”Ghid-de-BUNE-PRACTICI” de-aici, de la Constanța, de la Consiliul-Județean: votarea bugetului C.J. a fost amânată (datorită ÎNȚELEPCIUNII președintelui C.J., Mihai Lupu!) PÂNĂ CÂND A FOST… ACCEPTAT și de P.N.L. și de U.S.R.-P.L.U.S.!!!

    ABIA atunco când s-au încheiat negocierile, bugetul C.J.C. a fost votat cu-brio, FĂRĂ SCANDAL-PUBLIC!

   • pentru că la usr-iști aroganța e mare pentru 10% , iar ei se cred buricul pământului usr=psd, adică dacă nu faci cum zic eu nu mai votez, diferența e că psd e în opoziție iar ingânfații de la usr sunt la guvernare, păcat că am pierdut și ultima șansă.

    • Vă rugăm (ÎNCĂ O DATĂ!) frumos să postați… SEPARAT, NU peste comentariile noastre, pentru că NU NE INTERESEAZĂ cele debitate de dumneavoastră! (Mulțumim anticipat!)

     Ce să răspundem laaa… asemenea PROSTII?!?

     Cei 25 la sută ai P.N.L. or fiii… vreo mare „victorie” (Sic!), nuuuuu???!

     Apropo: U.S.R.-P.L.U.S. a obținut 15%, NU 10%: NU MAI MINȚIȚI, NU MAI MANIPULAȚI!!!

     Șiii… NU NE MAI PROVOCAȚI: P.N.L. TRAGE COALIȚIA ÎNAPOI, FRÂNÂND REFORMELE-ADEVĂRATE (spre RUȘINEA lor!)!

     Cei care au votat U.S.R.-P.L.U.S. ASTA vor: AMPLE-REFORME RAPIDE-și-FUNDAMENTALE, plus MODERNIZARE-și-DEZVOLTARE, NU să fie niște … „momîi” în Guvern, în Parlament sau/și în Administrația-Locală!
     Poate că cei care au votat P.N.L. au vrut … DOAR (!) să fie luat locul P.S.D.-ului!
     Este treaba lor…, dar U.S.R.-P.L.U.S. ESTE OBLIGAT șă-și respecte promisiunile-electorale, daaaaaaaaaaaaaa?!!!!!

 2. principial nu pot sa sustin o grupare non doctrinala!! USR se incadraza perfect in ce nu pot sustine!Nu se poate sa fi la putere si sa te porti ca in opozitie!! Este dovada de imaturitate politica…sa nu spun ticalosie politica! Sa/ti sabotezi primarii( chiar daca gresesc) nu se poate!!A gresit un primar, il tragi de mineca sa corecteze greselile!!Nu !! cumva USR trebuie „urecheat” :-)) poate se maturizeaza ca partid! Romania are nevoie si de altfel de forte politice nu doar PSD, AUR…O zi frumoasa va doresc!

  • Daaaa… trebuie să se maturizeze băieții ăștia de la USR+, adică să intre în Mafia voastră. Ne-am săturat de „descurcaretii” si de șmecherii bolșevici, tovarăși ! O Lăsați tinerii să conducă, voi „maturii” ați demonstrat cât de buni sunteți !

 3. USR+ se duce in cap.
  Cu insistenta asta de a acapara Sistemul de Sanatate ceva nu e in regula.
  De ce Tomescu trebuie sa numeasca el managerii de spitale? De concursuri nu a auzit?
  La PG idiotul ala de Badulescu pare mai rational decat decat pluseristii „Votam bugetul si vedem la rectificarea bugetara”
  La S2,S6,Constanta,Brasov,Alba Iulia….oamenii isi vad de treaba, au proiecte, e liniste.
  Numai la PG,S1, Iasi scandaluri dupa scandaluri.
  Clotilda si Chichiroaica parca sant Firea clonata.
  Ca la Iasi Alexe si Chirica trebuie sa dispara din peisaj sunt de acord, dar nu cu scandal.
  Eu am vazut comportamentul lui Voiculescu dupa ce a fost demis.
  Nu a facut decat sa dea apa la moara conspirationistilor si opozitiei.
  Daca prima data nu stiam ce sa cred, acum sunt convins ca nu e decat un biet idiot pus acolo cu anumite interese.

   • Se pare ca tu esti un mic taliban politic, un fel de pesedist fanatic.
    Singura logica la tine e ca tot ce fac ai nostrii este bine. Ca sant ai nostrii.
    Deocamdata USR+ nu a confirmat nicaieri. O sa vedem peste cativa ani de administratie de ceea ce sant in stare.
    Deocamdata toate scandalurile astea, chipurile ca ei sparg mafia, nu tin, provoaca scarba.
    Taci din gura si convinge-ma ca faci treaba. Altfel nu esti decat un psd mai mic si mai galagios. Adica o mizerie.
    Tu nu vezi ca va duceti in cap. Au ajuns dementii aia de la Haur sa fie peste voi.
    Daca o sa o tineti in ritmul acesta o sa ajungeti sa guvernati cu psd si in 2024 nu o sa mai existati.
    De la europarlamentare la parlamentare ati scazut cu 8%. Oare de ce?
    Scandal,lozinci,gargara si cam atat. Adica de ce ii este mai scarba romanului.

    • Mă scuzați, d-le „Gabriel”, dar ați devenit… TALIBAN P.N.L.-ist!

     Mai lăsați U.S.R.-P.L.U.S. în pace, căci… ESTE (un partid) PENTRU… NOILE GENERAȚII, NU pentru cei… RĂMAȘI-PRIZONIERI-ai-TRECUTULUI!

     Să o compari pe Clotilde Armand cu… Firea, să te prefaci că nu vezi că ex-P.S.D.-istul Chirica-de-la-Iași (acum mare… „liberal”!) RĂMÂNE UN HOȚOMAN…, să ajungi să-l lauzi pe un MITOCAN-și-ESCROC precum Bădulescu… ce să mai spunem: NOROC că generația dumneavoastră e pe ducă…, la alegerile din 2024, în mod… natural (!), veți fi… și mai puțini, căăă… ĂSTA-I „MERSUL-NATURII”!!!!!!!!!!!
     TINERETUL și VÂRSTELE-MEDII apreciază lupta U.S.R.-P.L.U.S. pentru PROGRES, DEZVOLTARE-și-MODERNIZARE adică!
     LA FEL, apreciază insistența U.S.R.-P.L.U.S. pentru CÂT MAI PUȚINĂ HOȚIE DIN BANUL PUBLIC!!!!!

     Și mai temperați-vă și limbajul ăstaaa… BIRJĂRESC!!!
     Chiar nu vă este RUȘINE…, doar sunteți om-bătrân!

     În plus, mai coborâți de pe munte și mai vorbiți și cu oamenii: s-ar putea să constatați că U.S.R.-P.L.U.S…. CREȘTE-electoral (!), pentru că au văzut că ei vor REFORME (ADEVĂRATE, nuuu… DOAR anunțate șiii… MIMATE!) și că se opun JAFULUI-din-BANUL-PUBLIC, în timp ce P.N.L. este perceput… INVERS (!), adică este înjurat aproape ca… P.S.D.-ul!

     P.N.L. este… MAREA-DEZAMĂGIRE (!), întrebați oamenii, pe stradă, de exemplu!
     Degeaba încercați să DISTORSIONAȚI cuuu… 180 de grade percepția-publică a… REALITĂȚII!!!!!!

     Concluzionăm: NU MAI VORBIȚI/scrieți ATÂT DE URÂT și vedeți-vă de partidul dumneavoastră, P.N.L., care se vede de la o poștă că o ia pe urma… P.N.Ț.C.D.!!!!!

     Discursul dumneavoastră seamănă leiiiit… cu cel al „DRAGNIȘTILOR” și A.U.R.-iștilor!

    • Lăsați tinerii să conducă și să scoată țara din fundătura în care ați băgat-o voi bolșevicii ! Nu-i mai „ievaluati” voi cu cei 2 neuroni, Doctorilor Docenți Savanți de Renume Mondial ! De ce mai vreți sa conduceți ? A mai rămas ceva de furat sau de vândut străinilor ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here