L-au scăpat și pe Gabriel Oprea! Tribunalul București l-a achitat pe fostul ministru de Interne în dosarul morții polițistului Bogdan Ginghină. Justiția a tărăgănat procesul 8 ani!

4
510
Gabriel Oprea, UNPR
Gabriel Oprea - Foto: Facebook/Gabriel Oprea

Restaurația statului mafiot al anilor 1990-2000 continuă cu furie sub înaltul patronaj al lui Klaus Iohannis, PSD, PNL și al serviciilor secrete: Tribunalul București l-a achitat luni pe generalul Gabriel Oprea, după un proces tărăgănat 8 ani, în dosarul morții polițistului Bogdan Ginghină. Completul de judecată a pretins că „fapta nu există“!

Este a doua decizie absolut scandaloasă a justiției aservite politic și capturate de grupurile mafiote după cea de săptămâna trecută, când o altă instanță a hotărât încetarea procesului din dosarul Hexi Pharma după ce judecătoarele de la Înalta Curte de Casație și Justiție l-au tărăgănat până când faptele s-au prescris.

Moartea polițistului Bogdan Ginghină, produsă în seara de 20 octombrie 2015, a revoltat o țară întreagă. Generalul Oprea, pe atunci ministru de Interne și lider al partidului UNPR, din coaliția de guvernare cu PSD, a ordonat să fie dus de SPP cu viteză maximă acasă, deși nu avea nicio urgență de serviciu și afară ploua torențial. Agentul Bogdan Ginghină, pe motocicletă, a fost desemnat să deschidă drumul coloanei oficiale cu girofar a ministrului care voia să ajungă mai repede acasă.

Pe una din străzile din București, din cauză că era seară, ploua torențial și coloana mergea cu 120 de kilometri la oră la ordinul ministrului, Ginghină n-a putut evita niște lucrări prost semnalizate și a făcut accident, murind din cauza rănilor.

DNA a notat în rechizitoriu că accidentul rutier soldat cu decesul lui Ginghină s-a produs din cauza încălcării legii de către ministrul Gabriel Oprea și patronul firmei care făcea lucrările, Petre Mazilu. În cazul lui Oprea a fost vorba de încălcarea normelor privind activitatea de însoțire a ministrului de către polițiști rutieri, iar în cazul lui Mazilu – nu s-au respectat normele de realizare a lucrărilor în carosabil.

Cercetările efectuate de DNA au dus la descoperirea faptului că generalul Oprea ordonase încălcarea dispozițiilor legale încă de la preluarea funcției de ministru de Interne, la începutul anului 2014, cerând să fie însoțit permanent de un dispozitiv al Poliției Rutiere, indiferent dacă mergea în interes de serviciu, se ducea la restaurant sau acasă. Lui Oprea nu i-a ajuns acest abuz și, din iunie 2015, a cerut să fie inclus în dispozitiv și un polițist pe motocicletă care să-i deschidă drumul.

Sursele din poliție relatau la vremea respectivă ci Gabriel Oprea avea pretenții delirante, le cerea polițiștilor să meargă cu viteză maximă prin București, punând în pericol atât viața acestora, cât și a trecătorilor. „În acest mod, ministrul de Interne de la acea dată, Oprea Gabriel, şi-a conferit, în mod discreţionar, «drepturi» neprevăzute de cadrul legal, «drepturi» a căror exercitare a presupus punerea unor poliţişti rutieri în situaţii de risc sporit şi totodată a impus ca deplasarea echipajelor de Poliţie Rutieră să se facă în regim de viteză sporită“, scriau procurorii DNA.

Gabriel Oprea, unul dintre cele mai puternice și influente personaje ale sistemului care controlează România, n-a plătit niciodată pentru faptele sale. DNA l-a trimis în judecată după 3 ani, în mai 2018, la ICCJ, apoi Justiția a început circuitul bine-cunoscut al pasării responsabilității în cerc, de la un tribunal la altul, pe motive de procedură. Cauza a ajuns de la ICCJ la Judecătoria Sectorului 1, apoi la Tribunalul București.

Acesta s-a pronunțat luni, 6 martie 2023: „fapta nu există“ în cazul intangibilului Gabriel Oprea. Administratorul societății care făcea lucrările nesemnalizate pe strada unde a murit Ginghină a primit doi ani și 8 luni de închisoare cu suspendare. Firma sa a fost amendată cu 330.000 de lei.

Sentința poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Minciuna lui Grindeanu: la 8 zile după ce „era pregătit” să măsoare Canalul Bâstroe, ministrul PSD amână până după 15 martie, pentru că nu are nave dotate corespunzător

* O nouă rușine a justiției române: Crin Bologa – de la șefia DNA, direct la pensie, la 51 de ani! Pensie specială, de peste 5.000 de euro pe lună

* Colonelul Turcescu și-a găsit locul: s-a angajat la televiziunea clanului Firea-Pandele! Milionarul putinist va fi plătit generos de locuitorii orașului Voluntari. Va fi coleg cu Oana Lovin și Mădălin Ionescu, prietenii ambasadorului Kuzmin

* Ministrul PSD de la Finanțe zice că nu mai e nevoie de reforma pensiilor speciale, chiar dacă ele ne costă 2,5 miliarde de euro în acest an și ne lasă fără miliardele din PNRR!

* S-a speriat Ghiță că-i poate fi închisă televiziunea din cauza propagandei pro-ruse „dirijată” de Ciutacu? Comunicat umil-mincinos: RTV își cere scuze, se declară „atașată valorilor europene” și asigură că „astfel de situații nu se vor repeta”

* Doar în ultimele două luni, Guvernul Ciucă a creat 26 de noi posturi la Secretariatul General, cu salarii medii de 14-16.000 de lei pe lună!

* Se conturează coaliția forțelor de dreapta pentru alegerile din 2024. USR ar urma să formeze, probabil cu PMP și Forța Dreptei, un „pol democratic“ care să se opună „mamutului USL 2“ (PSD-PNL)

* Conectați la presa de la Budapesta, maghiarii din Ardeal au devenit comunitatea cea mai filorusă din România. Etnicii români au încredere în UE și Occident, maghiarii în Orban și FIDESZ

De ce au dispărut știrile „de rău“ despre Putere: PSD și PNL au plătit „pentru propagandă și presă“ 90 de milioane de lei în 2022! Grosul banilor s-au dus la televiziuni

* VIDEO. Bătăușul Olaianos e prea bolnav pentru a lucra la TVR, dar e suficient de sănătos ca să comenteze la Prima Sport! Un concediu medical dubios, care trebuie verificat

4 COMENTARII

 1. Eu stiam ca inceperea unei proceduri in instanta intrerupe prescriptia. Asa este in cazul executarii silite, nu o faci in 3 ani la revedere, dar daca o faci cu o zi inainte de expirare, prelungesti cu inca 3 ani prescriptia. Este inadmisibil ca un dosar in instanta sa se prescrie, cel mult se perimeaza pentru o chestiune de procedura, dar sa stergi tot este o flegma pe obrazul tuturor. Practic procurorii au fost platiti degeaba, magistratii degeaba, iar faptasul scapa. Doar in Romania se poate asa ceva. Aici se ajunge cand prostimea voteaza FSN lui Iliescu resapat cu diverse denumiri. Va pisati pe el de vot? Nu va mai plangeti ca suferiti si sa faceti infarc ca unii au pensii de 5000 euro degeaba. Cancerul politic a dus la metastaza tarii si nimeni nu a vrut sa-l opreasca.

  • SINGURUL PROIECT PENTRU romania EXECUTAT CU MAXIMA DETERMINARE, PRECIZIE SI UNIUNE ESTE:
   „SCAPAM TOTI, RAMANEM CU TOT CE AM FURAT, NE DAM LEGI SA NU MAI PUTEM FI PEDEPSITI SI NE LUAM ‘justitia’ ADICA TOATA PUTEREA”.

   PARTIDUL SI SECURITATEA PENTRU ETERNITATE.

   „magistratii” AU FOST DRESATI, CINE NU MERGE PE LINIA PARTIDULUI ESTE DAT AFARA, CINE EXECUTA ORDINELE ESTE PROMOVAT SI RASPLATIT DIN BANII populimii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here