Kovesi, „mitraliată” din Parlament: „Va avea o viaţă foarte grea!”. Semnalul că PSD şi ALDE vor RUPTURA de Europa

3
956

Cătălin Rădulescu (PSD), zis şi „deputatul-mitralieră” a lansat azi o rafală dură la adresa fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi, pe care „Secţia pentru investigarea magistraţilor” (condusă de oamenii lui Tudorel Toader) o acuză de mai multe infracţiuni urmare a unei plângeri a fugarului Sebastian Ghiţă.

Înfiinţarea Secţiei respective a fost puternic contestată în organismele europene pe motiv că este un instrument politic de timorare a magistraţilor anticorupţie. Mesajul lui Cătălin Rădulescu a fost unul clar: Kovesi să renunţe la postul de procuror-şef al UE.

„Cred că doamna va avea o viaţa foarte grea începând de mâine, procurorii care sunt oneşti şi care trebuie să îşi facă treaba în această secţie de procurori, secţie la care dânsa s-a opus în permanenţă, nu şi-a dorit să existe această secţie care să investigheze şi procurorii care au făcut abuzuri, dar eu cred că această secţie îşi va face treba şi toţi procurorii care au abuzat (…) vor răspunde”, a declarat Cătălin Rădulescu, miercuri, la Parlament, citat de Mediafax.

Întrebat dacă fosta şefa DNA ar trebui să-şi retragă candidatura la şefia Parchetului european, deputatul PSD a fost tranşant.

„Absolut. Deci, în primul rând, dezonorează ţara şi Guvernul României, pentru că aşa cum i-a plăcut întotdeauna că oamenii care sunt acuzaţi, să se retragă, să facă un pas în spate, dânsa nu mai are ce să facă în momentul de faţă. Ar fi dezonorant pentru dânsa în continuare să meargă spre şefia acestei instituţii din Europa. (…) ”, a punctat social-democratul.

Ce spun declaraţiile deputatului Rădulescu? Că PSD şi ALDE au de gând să folosească orice mijloace pentru a sugruma justiţia independentă. Inclusiv cu riscul că vor rupe complet relaţiile României cu Uniunea Europeană. Căci blocarea lui Kovesi pentru funcţia de procuror-şef al UE va fi un nou semn clar pentru Europa că România nu mai e interesată de valorile UE.

Atâta vreme cât Kovesi este susţinută de ţări precum Germania, Austria, Olanda, Spania, Franţa, iar Bucureştiul o sabotează, ce concluzie mai clară pot să tragă occidentalii?

Pericolul a fost sesizat de societatea civilă. Filosoful Mihai Şora a cerut azi mobilizare totală în stradă şi proteste în sprijinul alegerilor anticipate. Căci pe drumul acesta, spune el, nu vom mai avea alegeri libere în 2020, iar în curând PSD şi ALDE vor trece inclusiv la anihilarea oamenilor ca el şi a presei libere.

CITIŢI ŞI:

VIDEO. Tatăl PSD-ist al Adinei Florea a anunțat de anul trecut că fiica sa îi va face probleme Codruței Kovesi!

Mihai Şora, un nou apel disperat: „Treziţi-vă, oameni buni! Peste doi ani nu vom mai avea alegeri libere. Vor trece la anihilarea vocilor credibile din opoziție și din societatea civilă!”

Europa, UIMITĂ de atacul guvernului PSD-ALDE împotriva lui Kovesi. Reacţii din Parlamentul European

3 COMENTARII

  1. Fatucile reporterite,cum le numeste bufonul Cristoiu,sar pe condamnatul mitraliera cu microfonul proptit sub mecla trogloditului,doar spune ceva despre orice. Pe scurt,scursura rosie n-ar trebui invitata si promovata. Nu el,boul,ca-i animal,ci tampeniile grotesti pe care le emana din sfertul de creier la purtator. O asemenea creatura satanica nu-si are locul in spatiul public. Cel mult in adunarile asistatilor din Arges care l-au votat. In rest,locul lui este in puscarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here