Europa, UIMITĂ de atacul guvernului PSD-ALDE împotriva lui Kovesi. Reacţii din Parlamentul European

0
5498

Tot mai multe voci de la Bruxelles sunt exasperate de încercarea guvernului PSD-ALDE de a bloca accesul Laurei Codruţa Kovesi la funcţia de procuror-şef al UE. Anchetarea ei de către oamenii lui Tudorel Toader, la cererea unui fugar de justiţie (Sebastian Ghiţă) este bine înţeleasă în Parlamentul UE.

Roberta Metsola (foto jos), europarlamentar maltez, membru în Comisia pentru libertăţi civile a Parlamentului European (LIBE), unde urmează să fie audiată Kovesi în interviul pentru şefia Parchetului European, a declarat pentru ziare.com că acţiunea împotriva fostei şefe a DNA este clar una politică.

„Eu vin din Malta, ţară al cărui popor a luptat foarte mult pentru a fi primit în Uniunea Europeană. Eu văd UE ca un grup de state cu valori şi principii comune, iar atunci când un guvern le aruncă la o parte, mesajul nostru trebuie să fie că vom continua să luptăm pentru acele valori şi principii, în interesul oamenilor simpli.”

„Ar trebui ca guvernul român să dovedească faptul că respectă instituţiile, că nu reprimă prin forţă protestele paşnice la adresa sa.”

Ar trebui să nu procedeze cum face acum, opunându-se deschis şi prin toate mijloacele ca un candidat român să devină primul procuror european, transmiţându-ne astfel mesajul că personalităţile din România care sunt binecunoscute, oameni serioşi, muncitori, inteligenţi, pro-europeni, nu sunt susţinute de guvernul actual.”

„Eu aştept audierile care vor avea loc săptămâna viitoare. Voi vedea dacă se confirmă evaluarea pe care a făcut-o pentru noi un grup de experţi independenţi. Însă până acum nu am văzut niciun motiv pentru care aceste evaluări să fie invalidate.”, a declarat europarlamentarul maltez.

CITIŢI ŞI:

VIDEO. Tatăl PSD-ist al Adinei Florea a anunțat de anul trecut că fiica sa îi va face probleme Codruței Kovesi!

Val uriaș de solidarizare cu Kovesi. „E o execuție politică. Secția specială e sluga infractorilor din PSD-ALDE”

CAMPANIE MURDARĂ. „Kovesi lucrează sub steag străin. Se va ocupa de adversarii politici ai Germaniei și ai Franței”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here