Acasă News Mihai Şora, un nou apel disperat: "Treziţi-vă, oameni buni! Peste doi ani...

Mihai Şora, un nou apel disperat: „Treziţi-vă, oameni buni! Peste doi ani nu vom mai avea alegeri libere. Vor trece la anihilarea vocilor credibile din opoziție și din societatea civilă!”

Filosoful Mihai Şora (102 ani) a făcut un nou apel disperat pe Facebook pentru ca populaţia României vii să ocupe strada. Nu este prima oară când venerabilu cărturar încearcă să-i facă pe români să conştientizeze marele pericol pentru viitorul democratic al României. Ieşirea sa în stradă, la o vârstă atât de înaintată, este un exemplu pentru toţi cei mai tineri care se complac încă în lehamite şi nepăsare. Iar riscurile, subliniază Mihai Şora, sunt de neimaginat.

„1. PROTESTE MASIVE.
2. ANTICIPATE.

Știu, conștiința multor români a amorțit, iar – logistic – opoziția la tăvălugul pesedist este încă fragilă, are nevoie de timp pentru a se structura, pentru a face față, rațional și eficace, atacurilor brutale și repetate (cazul Justiției, al Băncii Naționale ori aservirea presei sunt doar câteva exemple vizibile, vârful icebergului).

Dar, oameni buni, în ritmul în care evoluează lucrurile, peste doi ani nu vom mai avea alegeri libere. Mai exact: mecanismul lor de organizare va fi într-atât de distorsionat (chiar păstrând aparențele legalității), încât vor ajunge să îngenuncheze toate instituțiile Statului. Toate. După care, în modul cel mai firesc, vor trece la anihilarea vocilor credibile din opoziție și din societatea civilă.

Ritmul disperării este mai periculos decât oricare altul: un om care se agață de putere cu orice preț, prin orice mijloace, constituționale sau nu, direct ori prin interpuși, un om disperat, care știe că – pierzând puterea – are totul de pierdut, este infinit mai primejdios, diabolic în decizii, decât unul care nu se află la putere, unul care nu are, în mâini, cârma țării.
Treziți-vă, oameni buni!

Și eu sunt dintre cei care cred că binele învinge. Am văzut însă prea multe victorii amare ori tardive, într-o viață de om, pentru a mă amăgi cu acest firicel de speranță și pentru a dormi liniștit.

Mihai Șora
București, 14 februarie 2019″

CITIŢI ŞI:

Apel DISPERAT al lui Mihai Şora: „Ieşiţi în stradă! Proteste masive, anticipate, USR&PLUS – împreună la alegeri”

Europa, UIMITĂ de atacul guvernului PSD-ALDE împotriva lui Kovesi. Reacţii din Parlamentul European

VIDEO. Tatăl PSD-ist al Adinei Florea a anunțat de anul trecut că fiica sa îi va face probleme Codruței Kovesi!

Figura lui Mihai Şora face înconjurul lumii. El Mundo: „Filosoful de 102 ani, liderul protestului de la Ateneu, a spus ce simţeau milioane de români: CE RUŞINE!”

loading...

2 COMENTARII

  1. Este corect si admirabil indemnul domnului Sora. Dar principala cauza a demobilizarii este lipsa unor lideri adevarati, care sa dea curaj si certitudinea ca exista un plan, ca au un proiect.
    Daca ar exista un asemenea lider care sa-si asume rolul si sa inspire incredere, nu doar cei care asteapta prudenti, sperand ca vor culege roadele, oamenii s-ar mobiliza, ar sti ca au de ce sa lupte.
    Oricat de masive ar fi, daca sunt doar proteste si atat, mafiotii ce ne-au capturat nici nu s-ar speria, nici nu s-ar rusina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările