Cu 4% în sondaje, Victor Ponta s-a propus prim-ministru! Reacția lui Klaus Iohannis: Ha-ha!

0
13395
Victor Ponta

Plecat de la Palatul Victoria după tragedia Colectiv, Victor Ponta a crezut că poate reveni în fruntea Guvernului cocoțat pe coronavirus. Klaus Iohannis l-a trimis la plimbare.

Partidele politice parlamentare au avut scurte consultări cu președintele Klaus Iohannis, miercuri, la Palatul Cotroceni, despre desemnarea unui nou prim-ministru.

  • Delegația PNL, condusă de premierul interimar Ludovic Orban, nu a făcut o propunere de premier. „PNL va susține decizia președintelui. Avem încredere în el, iar între PNL și Iohannis există un parteneriat pentru România”, a explicat Orban.
  • Din delegația PSD, condusă de președintele interimar Marcel Ciolacu, a făcut parte și mahalagioaica Gabriela Firea. Surprinzător, primărița Capitalei nu și-a pus poalele în cap, de această dată. Ciolacu nu l-a mai propus pe Remus Pricopie (ca data trecută), ci a spus că PSD ar vota „un Guvern de profesioniști sau de uniune națională”. În schimb, nu ar vota „nici în cele mai urâte vise” un guvern condus de Florin Cîțu.
  • Liderul USR, Dan Barna, l-a propus pentru funcția de premier, în numele Alianței USR-PLUS, pe Dacian Cioloș. „USR și-a exprimat foarte clar disponibilitatea și dorința de a participa la guvernare”, a spus Barna. El a reiterat că prioritatea viitorului guvern trebuie să fie ordonanța de urgență pentru alegeri în două tururi.
  • Kelemen Hunor, președintele UDMR: „Nu susținem ideea unui guvern tehnocrat, idee eșuată în 2016. E nevoie de un guvern politic. Alegerile anticipate trebuie uitate, nu pot fi organizate în aceste condiții”.
  • PMP, prin președintele Eugen Tomac, l-a propus ca prim-mnistru pe  Cristian Diaconescu. „Avem dreptul să solicităm această poziție într-un moment de criză”, a spus Tomac.
  • C. A. C. P. Tăriceanu, președintele ALDE: „Suntem într-un impas, nu există o majoritate nici în jurul PNL, nici în cealaltă parte. Soluția e un premier independent”. Tăriceanu a mai spus că Orban a încălcat protocolul cu ALDE prin faptul că a racolat parlamentari. În consecință, ALDE nu va vota niciun alt Guvern PNL.
  • Președintele Pro România, Victor Ponta, care în trecut a condus guverne pline de lichele (Dan Șova, Liviu Pop etc.), a venit la Cotroceni cu principii enunțate cațavencian: „Prioritatea Pro România este un guvern stabil, de profesioniști”. Și dacă a văzut că PSD nu-l mai susține pe Remus Pricopie, a renunțat și el la acea propunere. Dar ca să nu se spună că a trecut degeaba pe la Cotroceni, s-a propus premier chiar pe el! Klaus Iohannis s-a amuzat, și-a amintit de „pisicuțul” obraznic pe care l-a zdrobit la alegerile prezidențiale din 2014…

În ultimul Barometru IMAS, realizat în ianuarie 2020 la comanda Europa FM, partidul lui Ponta a fost cotat sub 4%.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here