marți, februarie 27, 2024
AcasăNewsKelemen Hunor: Jo napot kivanok, PNL! "Nu putem să stăm cu pantalonii...

Kelemen Hunor: Jo napot kivanok, PNL! „Nu putem să stăm cu pantalonii dați jos până la genunchi și să așteptăm poștașul zâmbind în fiecare lună!”

-

Există blocaj în negocierile dintre PNL și PSD pentru formarea noului guvern, dar au apărut probleme și în relația PNL-UDMR. Totul are legătură cu împărțirea ministerelor: sunt prea puțini pentru „foamea” noilor aliați! Conducerea formațiunii maghiare e furioasă că PNL vrea să-i ia Ministerul Dezvoltării, ca o compensație pentru că PSD pretinde ferm Ministerul Finanțelor și pe cel al Transporturilor.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, și-a exprimat furia printr-o declarație „colorată”, făcută vineri. Întrebat dacă UDMR ar rămâne la guvernare în cazul în care i se ia vreunul dintre cele trei ministere deținute în ultimul an (Dezvoltare + Mediu + Tineret și Sport), Kelemen Hunor răspuns: „Orice este posibil. Un singur lucru nu este posibil și nu va fi posibil: UDMR să fie element de decor într-un guvern. Să stăm noi cu pantalonii dați jos până la genunchi și să așteptăm poștașul zâmbind în fiecare lună”.

Este un fel de „Jo napot kivanok, PNL!” trimis de UDMR partenerului de guvernare căruia i-a arătat multă fidelitate în ultimul an. Un mesaj în oglindă al celebrului „Jo napot kivanok, PSD!” al lui Klaus Iohannis, de anul trecut.

Kelemen Hunor a mai declarat: „Nu suntem sabotați de nimeni. (…) UDMR poate să rămână cu portofoliile actuale, restul să le împartă colegii. Eu nu vreau să iau nimic de la nimeni. Am renunțat la multe lucruri, am acceptat anumite situații. (…) Guvernul poate fi învestit cu sau fără UDMR. Nu e o chestiune de semnal, ci de matematică”.

- Advertisement -

Ulterior, Kelemen Hunor a detaliat într-o postare pe Facebook.

„Nu vom face parte din marea coaliție ca element decorativ”

„Dacă este nevoie de noi în această coaliție, colegii noștri din PNL vor trebui să accepte că UDMR își păstrează actualii miniștri. Nu vom face parte din marea coaliție ca element decorativ, vrem să fim acolo în funcție de ponderea noastră politică. Vrem să muncim, iar miniștrii Uniunii și-au dovedit valoarea.

În cadrul negocierilor de vineri am reușit să mergem mai departe cu elaborarea programului de guvernare. Creșterea pensiilor cu rata inflației sau puțin peste inflație poate fi realizată anul viitor. Cu toate acestea, partea de sprijin familial, pe care o considerăm importantă, nu a fost încă finalizată, sistemul actual nu este eficient și trebuie îmbunătățit semnificativ.

- Advertisement -

Am convenit în linii mari asupra desființării Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) și am finalizat textul acordului de guvernare. Nu există încă un acord pentru revizuirea Constituției, dar știm cu toții că acest lucru este necesar.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Furios că PSD vrea ministerele bănoase, Rareș Bogdan a cerut reluarea negocierilor cu USR! „Nu se poate negocia cu PSD. Ei vor tot”

* Cioloș răspunde „ofertei” lui Rareș Bogdan: „Vom negocia doar cu liberalii curajoși care se opun acestei sinucideri politice”

* Disperare în PNL. Rareș Bogdan: „Marcele, nu poți să ne faci asta!“, după ce Ciolacu i-a anunțat pe liberali că le ia Finanțele. Cîțu s-a ridicat și a părăsit negocierile

* Negociatorul Rareș Bogdan către PSD: „Oameni buni, dați-ne ceva! Nu putem merge la partid fără niciun minister de investiții!“. Ciolacu: „Ceartă-te tu cu UDMR!“

* Drulă a câștigat pariul cu Rareș Bogdan. „Pe o sticlă de vin că o să veniți cu alt premier” / „Tonul tău este foarte nepotrivit. Dacă o făceai cu mine, nu mai erai în Guvern!”

* Primar PNL: „În maximum 6 luni vom avea un nou Congres, deoarece astăzi PNL nu are un lider!“

Durerosul mesaj de renunțare al Oanei Pellea. „Votul meu a fost trădat și batjocorit de domnul Iohannis. Speranța mea a obosit”

* EDITORIAL GRIGORE CARTIANU: PNL-ule, ridică-te și umblă!

* Încă un aprig antivaccinist, „locotenent” al anarhistei Șoșoacă, a murit de Covid. Concluzia fanilor: „A luptat pentru libertatea unui popor întreg!”

* Benone Sinulescu avea testamentul făcut. Cui îi rămâne toată averea cântărețului

- Advertisement -

2 COMENTARII

  • USR-iștii sunt de vină !!!
   Cum să împarți 30 de miliarde de euro la atâția hoți ???
   Trebuiau să aducă măcar dublu cu PNRR-ul lor !!! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
   Dragi tovarăși, soluția e simplă, când ii terminați pe ăștia ii mai lăsați 5 luni pe USR-iști să facă rost de alții !! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -