Cioloș răspunde „ofertei” lui Rareș Bogdan: „Vom negocia doar cu liberalii curajoși care se opun acestei sinucideri politice”

5
5135
Dacian Cioloș

Președintele USR, Dacian Cioloș, spune că înțelege „spaima uriașă a celor de la PNL”, după ce prim-vicepreședintele liberal Rareş Bogdan, exasperat de pretențiile PSD, a cerut reluarea negocierilor cu USR. Cioloș răspunde că acestea nu vor „avea loc prea curând”, dar, dacă se vor întâmpla, vor fi „doar cu liberalii curajoși care se opun acestei sinucideri politice”.

„Înțeleg spaima uriașă a celor de la PNL acum, după ce au dat cheile de la casă PSD-ului. Obișnuiți cu proprietatea altora și cu traiul în case naționalizate, PSD-iștii nu pleacă cu una, cu două de la borcanul cu miere. Așa că nu mă miră dorința lui Rareș Bogdan de a cere negocieri cu USR. Să nu fiți surprinși dacă acceptăm negocierea, doar că ea nu va avea loc prea curând. Iar atunci când asta se va întâmpla, va fi doar cu liberalii curajoși care se opun acestei sinucideri politice”, a scris Dacian Cioloș, vineri seară, pe pagina sa de Facebook.

„Ironia sorții este că PNL va afla cum e să fii forța reformatoare dintr-un guvern retrograd, care are un singur interes: să facă bani pentru partid. Practic, PNL va avea în noul guvern rolul USR din guvernul precedent. PSD și UDMR vor face jocurile, vor bloca tot și vor împărți banii și funcțiile între ei”, continuă Cioloș.

„Diferența e că PNL nu e nici struț, nici cămilă, pentru că PNL nu vrea reformă cu adevărat, după cum nu e nici hoț profesionist ca PSD. Slabă mulțumire, e drept, pentru simplul fapt că această «dramedie» e plătită de cetățenii români”, mai spune liderul USR.

În final, Dacian Cioloș îi transmite lui Rareş Bogdan un mesaj ca între ardeleni (europarlamentari): „Dragă Rareș, dacă ai curaj cu adevărat, te așteptăm la negocieri”.

Mesajul lui Dacian Cioloș a venit la câteva ore după altul mult mai dur, în care făcea radiografia situații politice cumplite în care președintele Klaus Iohannis și PNL au împins România.

Al doilea mesaj al lui Cioloș: „PNL nu vrea reformă cu adevărat, după cum nu e nici hoț profesionist ca PSD”

„Înțeleg spaima uriașă a celor de la PNL acum, după ce au dat cheile de la casă PSD-ului. Obișnuiți cu proprietatea altora și cu traiul în case naționalizate, PSD-iștii nu pleacă cu una, cu două de la borcanul cu miere. Așa că nu mă miră dorința lui Rareș Bogdan de a cere negocieri cu USR.

Să nu fiți surprinși dacă acceptăm negocierea, doar că ea nu va avea loc prea curând. Iar atunci când asta se va întâmpla, va fi doar cu liberalii curajoși care se opun acestei sinucideri politice.

Ironia sorții este că PNL va afla cum e să fii forța reformatoare dintr-un guvern retrograd care are un singur interes: să facă bani pentru partid. Practic, PNL va avea în noul guvern rolul USR din guvernul precedent. PSD și UDMR vor face jocurile, vor bloca tot și vor împărți banii și funcțiile între ei. Diferența e că PNL nu e nici struț, nici cămilă, pentru că PNL nu vrea reformă cu adevărat, după cum nu e nici hoț profesionist ca PSD. Slabă mulțumire, e drept, pentru simplul fapt că această «dramedie» e plătită de cetățenii români.

Așa că, dragă Rareș, dacă ai curaj cu adevărat, te așteptăm la negocieri.”

Primul mesaj al lui Cioloș: „Capitularea PNL este o rușine fără margini”

„PNL a reușit să arunce copilul și să păstreze copaia. Dintr-un partid care conducea o coaliție guvernamentală a devenit a cincea roată la căruța PSD. Primele măsuri anunțate sunt parte a programului populist al PSD, așa cum era și de așteptat, la pachet cu o intensificare a criticii PNRR. E transparent ce se petrece. Imediat instalat, PSD o să înceapă să fure tot ce se poate fura și să conteste PNRR, astfel încât atunci când vor fi prinși și penalizați să invoce imaginarele probleme ale programului, nu furtul propriu-zis.

Cred că nu e prea târziu să le cerem politicienilor responsabili din PNL să ia atitudine și să salveze ce se mai poate salva. Rotativă sau nu, guvernarea cu PSD va însemna irosirea speranței de modernizare a țării și o permanentă cursă de măsuri populiste luate pentru a se câștiga iluzorii puncte electorale.

Deși PNL trebuie să își definească singur relația cu propriii alegători și susținători, trebuie spus că perspectiva revitalizării PSD care se vede cu guvernarea în brațe este terifiantă. România are nevoie de un sistem pluripartidic funcțional, nu o întoarcere la un pseudopartid unic, care cultivă populismul și extremismul pentru a se arăta pe sine ca pe un rău mai mic.

PSD a fost și este un partid toxic, unul care a ținut România pe loc în trecutul recent și își dorește să rămână în continuare la butoane pentru a controla și viitorul nostru. Capitularea PNL este o rușine fără margini și ne preocupă mai mult soarta reformelor decât o dispută cu acest partid care a ales să se sinucidă politic.

USR rămâne singura forță politică pentru care schimbarea și modernizarea României înseamnă o viață mai bună pentru români. Suntem singurii care nu cădem în capcana discursurilor populiste de dragul unui vot și suntem singurii responsabili într-o clasă politică incapabilă să își înțeleagă rolul fundamental pentru viitorul nostru comun. Avem datoria să nu capitulăm în fața acestui monstru politic cu două capete plus coada UDMR.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Furios că PSD vrea ministerele bănoase, Rareș Bogdan a cerut reluarea negocierilor cu USR! „Nu se poate negocia cu PSD. Ei vor tot”

* Disperare în PNL. Rareș Bogdan: „Marcele, nu poți să ne faci asta!“, după ce Ciolacu i-a anunțat pe liberali că le ia Finanțele. Cîțu s-a ridicat și a părăsit negocierile

* Negociatorul Rareș Bogdan către PSD: „Oameni buni, dați-ne ceva! Nu putem merge la partid fără niciun minister de investiții!“. Ciolacu: „Ceartă-te tu cu UDMR!“

* Drulă a câștigat pariul cu Rareș Bogdan. „Pe o sticlă de vin că o să veniți cu alt premier” / „Tonul tău este foarte nepotrivit. Dacă o făceai cu mine, nu mai erai în Guvern!”

* Primar PNL: „În maximum 6 luni vom avea un nou Congres, deoarece astăzi PNL nu are un lider!“

Durerosul mesaj de renunțare al Oanei Pellea. „Votul meu a fost trădat și batjocorit de domnul Iohannis. Speranța mea a obosit”

* EDITORIAL GRIGORE CARTIANU: PNL-ule, ridică-te și umblă!

* Încă un aprig antivaccinist, „locotenent” al anarhistei Șoșoacă, a murit de Covid. Concluzia fanilor: „A luptat pentru libertatea unui popor întreg!”

* Amenințări pe telefoanele deputaților: „Ai grijă cum votezi la certificatul verde. Îți dăm foc și ție și familiei tale dacă trece!“

* Benone Sinulescu avea testamentul făcut. Cui îi rămâne toată averea cântărețulu

5 COMENTARII

  • pentru ce felicitări, pentru că și-a dat jos propriul guven și a făcut haos la guvernare, hai să ne amintim nu de mult acum câțiva ani, guvern zero cu psd, ce să-i mai lăudăm, păcat că nici pnl nu e departe de neseriozitatea dâmbovițeană, țară de nimic, cu conducători icapabili să guverneze, ne merităm soarta!!

  • Penibil! S-ar parea ca Ciolos cedeaza chiar inainte de a i se cere mana in serios.
   Deci, daca liberalilor li se vor da suficiente ciolane si se vor supara pe PSD, Ciolos pare dispus sa-i declare „liberali curajoși care se opun acestei sinucideri politice” si va bate palma!
   Mai mult, isi compara colegii de partid care au plecat din fostul guvern fiindca li se blocau sistematic reformele promise electoratuluisi atat de necesare, cu acesti oportunisti care s-ar supara numai daca nu ar primi ciolanele dorite!

 1. Mi-e sila de politica de pe Dimbovita!! Mi-e sila de indivizi ca Boc…se vind pe nimic!
  Daca cineva, cu minte limpede, reface coalitia cu USR, UDMR inseamna ca PNL este salvat de la sinucidere politica! Altfel le spun de acum Noapte buna PNL!!
  Mihai

  • Nu mai pot avea incredere in acest PNL care a demonstrat in recenta guvernare ca nu are devotament pentru interesul public, nici fidelitate pentru principiile pe care le-a tot afisat.
   Un partid care se supune cu obedienta unor ordine care intra in contradictie cu logica si cu bunul simt, care s-a pretat la foarte joase politici de gasca, cu unii lideri suspectati de coruptie, doar ar mima schimbarea. .
   Cu tot respectul pentru USR, nu cred ca socul provocat de pierderea ciolanului si „o minte limpede” ar putea transforma acest PNL in partidul-partener cu care ar salva Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here