Senatoarea-eroină. Cazul Nicoletei Dinu (USR), care, deşi e grav bolnavă, vine în Parlament să voteze Guvernul PNL!

6
11680
Nicoleta Dinu a venit la vot, deşi abia se ţinea pe picioare

Cu nici o oră înaintea şedinţei camerelor reunite ale Parlamentului, unde va fi votat Guvernul PNL, se petrec amestecat fapte reprobabile la pachet cu gesturi înălţătoare.

În timp ce Victor Ponta şi Viorica Dăncilă şi-au dat mâna pentru a sabota învestitura noului cabinet – un gest iresponsabil şi fără precedent în democraţia românească postrevoluţionară – aflăm de ceva care arată ce mici sunt oameni ca respectivii şi ce mari pot fi unii care n-au ajuns false vedete ale politicii.

Este cu adevărat remarcabil şi chiar plin de eroism gestul senatoarei USR Nicoleta Dinu, grav bolnavă, care a decis să facă efortul de a fi în sală pentru votul decisiv tocmai pentru motivul pentru care personaje ca Ponta sau Dăncilă au ales să întoarcă spatele românilor.

Interesul României deasupra celui de partid

Nicoleta Dinu nu conduce vreun partid, nici nu are pretenţii de a fi considerată specială, dar a înţeles ceea ce liderii Pro România şi PSD nu pot percepe pe veci: că sunt momente în destinul nostru personal când destinul de naţie trebuie să fie mai presus de orice. Mai presus chiar decât calculul individual, de partid sau de grup.

De aceea a ales Nicoleta Dinu să vină la vot, luni, în Parlamentul României, chiar dacă va vota pentru un partid cu care USR – formaţiunea pe listele căreia ea a ajuns senatoare – se află în competiţie directă.

Însă ca o fină cunoscătoare a mecanismelor economice (vezi CV-ul său de ma jos), senatoarea de la malul mării ştie că orice perioadă de instabilitate politică – mai ales într-o lume volatilă precum ce a zilelor noastre – poate să ne coste pe toţi la buzunar, ba chiar poate avea consecinţe grave pe termen mediu şi lung.

Iar Guvernul Ludovic Orban, care va fi votat azi în Parlament, nu dispune de voturi suficiente pentru a curma administrarea dezastruoasă a României de către oameni ca Dăncilă sau Ponta, care pun mai presus de interesul ţării pe cel de partid.

Nici Orban n-a ştiut că senatoarea USR va veni la vot!

Gestul senatoarei USR este cu atât mai surprinzător cu cât însuşi Orban anunţa absenţa ei, într-o declaraţie de azi la Parlament.

„Avem între 237 şi 243 de voturi. Eu sunt încrezător că va exista o majoritate a parlamentarilor care vor pune interesul României pe primul loc şi vor renunţa la atitudinea de boicotare, care este total de neînţeles. Conducerea PSD împiedică preşedinţii celor două Camere să îşi exercite atribuţiile. E un boicot jenant şi ruşinos. Avem semnalate două absenţe, dar sunt motivate, sunt doi colegi a căror stare de sănătate nu le permite să fie prezenţi, un senator USR şi un deputat ALDE”, a declarat, luni, Ludovic Orban, la finalul şedinţei PNL dinaintea votului din Parlament pentru învestirea Guvernului său.

Nicoleta Dinu l-a contrazis, iată, pe liderul PNL şi va veni să-i voteze Guvernul chiar dacă abia o mai ţin puterile. Jos pălăria, doamnă!

PSD şi Pro România au anunţta că sabotează votul

Parlamentarii se întrunesc, luni, de la ora 14:00, în ședință comună de plen, pentru a vota învestirea Guvernului Orban. Pentru a putea fi învestit sunt necesare cel puțin 233 de voturi, pe care premierul desemnat susține că le are, dar este necesară totodată şi asigurarea cvorumului.

PSD şi Pro România au anunţat că vor lipsi de la vot (deşi mai mulţi parlamentari Pro România au anunţat că vor vota pro-Orban, în ciuda interdicţiei lui Ponta). Dar premierul desemnat se declară optimist şi spune că partidul este pregătit să facă faţă şi unor „tertipuri” procedurale de care PSD s-ar putea folosi pentru a amâna votul de învestitură.

Cine este senatoarea-eroină

Nicoleta Dinu a fost aleasă senatoare a României pe listele USR din Constanţa. Iată cum se prezintă ea însăşi pe site-ul formaţiunii care a propulsat-o în Parlamentul României:

 • „M-am născut în anul 1975, la malul mării, în Constanţa. Părinţii mei fiind profesori de matematică ne-au insuflat permanent, mie şi celorlalţi doi fraţi ai mei, respect faţă de şcoală şi drag de învăţătură. Între toate disciplinele studiate, matematica mi-a adus cele mai frumoase satisfacţii pe care le poate simţi un elev sîrguincios”
 • „Plăcerea de a învăţa mi-a adus reuşita de a mă plasa printre primii elevi admişi în anul 1990 la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, Secţia: Informatică, colegiu recunoscut ca fiind în topul liceelor constănţene”
 • „Antrenamentul serios de pregătire pentru a face faţă unei competiţii zilnice cu cei mai buni elevi constănţeni din generaţia mea m-a ajutat să îmi cizelez stilul de învăţare astfel că admiterea la facultate a fost o simplă rezultantă a muncii mele din anii de liceu.
  Am urmat, în perioada 1995-1999, Facultatea de Matematică şi Științe Economice, Universitatea „Ovidius” din Constanţa, specializarea Tranzacţii Internaţionale, finalizând cu media 9.84 ca şefă de promoţie”
 • „În perioada 1999-2000, la Facultatea de Științe Economice, Universitatea „Ovidius” din Constanţa, am continuat cu studii aprofundate în specializarea Tranzacţii Intraeuropene, finalizând cu media 10 ca şefă de promoţie”
  „În paralel am început studiile doctorale la Universitatea „Al.I. Cuza” din Iaşi, obţinând titlul de doctor în Economie în 2006; Titlul tezei de doctorat: Creşterea şi dezvoltarea economică în lumea contemporană”
  „În perioada 2010-2012, am urmat Studii post-doctorale în Economie la Academia Română, Bucureşti; Titlul tezei de disertaţie: Instituţiile şi performanţa macroeconomică.
  Absolvirea facultăţii cu rezultate excelente mi-a deschis calea către cariera universitară, devenind pe rând preparator (feb. 1999), asistent (feb. 2002), lector (feb. 2005), conferenţiar (feb. 2008) şi profesor (oct. 2015) la disciplinele Microeconomie, Macroeconomie, Proiecte economice; Simulări de afaceri”
 • „Fiecare treaptă parcursă în cadrul ierarhiei universitare a fost marcată de progrese în privinţa aptitudinilor pedagogice. Am păstrat şi lărgit mereu dialogul cu studenţii pentru a avea o imagine asupra capacităţii de întelegere, asupra posibilităţilor de operare cu cunoştinţele primite cu scopul de a creşte interesul studenţilor faţă de disciplinele fundamentale”
 • „Văzând că veriga slabă a învâţământului superior este practica de specialitate, în anul 2009, am participat la iniţiativa dezvoltării unui proiect cu finanţare europeană prin care s-a urmărit crearea unei reţele de întreprinderi simulate la nivelul a patru universităţi de marcă din România. Ca efect al implementării acestui proiect, s-a dezvoltat o nouă metodă de învăţare practică, bazată pe simulări de afaceri. În acest scop, s-a creat prima platformă integrată de simulări afaceri şi e-learning prin intermediul căreia s-a asigurat accesul la resursele de învăţare pentru studenţii facultăţilor cu profil economic din cele patru universităţi partenere şi interacţiune între centrele universitare şi reprezentanţii mediului de afaceri, implicaţi în procesul educaţional ca tutori”
 • „Succesul acestei iniţiative a determinat ca alte proiecte similare să fie dezvoltate în România pentru consolidarea metodei de învăţare bazate pe simulări de afaceri.
  Experienţa dobândită în cadrul proiectelor dedicate studenţilor mi-a permis să dezvolt şi alte proiecte îndreptate către nevoile altor grupuri ţintă, extinzând aria preocupărilor mele către persoane din mediul rural.
 Sub aspectul cooperărilor internaţionale, am participat la proiecte de dezvoltare a turismului de croazieră la Marea Neagră şi de planificare maritimă spaţială la Marea Neagră. Totodată am stabilit consorţii pentru multiple proiecte de dezvoltare regională care deşi nu au primit finanţare din fonduri europene, au prilejuit dialog cu factori interesaţi”
 • „O iniţiativă recent pusă pe făgaş, născută din dorinţa de a asigura cadrul de supraveghere ştiinţifică continuă asupra fenomenului corupţiei, este crearea unei comunităţi academice internaţionale şi organizarea unei prime conferinţe pe tema Yellow Tourism- Economic Crime and Corruption, ce va avea loc în aprilie 2017, în Corfu, Grecia”

A citit moţiunea împotriva Guvernului Tudose

În 2017, senatoarea Nicoleta Dinu a fost cea care a citit, din partea USR,  motiunea de cenzura a opozitiei pentru demiterea Guvernului Tudose.

Atunci, opinia publică a aflat în premieră mai multe informaţii despre ea. Potrivit declaraţiei de avere, lumea a descoperit că este profesor universitar la Universitatea Ovidius din Constanta, că este de profesie economist şi că a absolvit Facultatea de Matematica si Stiinte Economice de la Universitatea Ovidius din Constanţa.

Tot atunci, opinia publică a aflat că senatoarea USR are si o diploma de doctor luat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, din Iaşi, Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, Program doctoral în domeniul fundamental Economie; Titlul tezei de doctorat: „Creşterea şi dezvoltarea economică în lumea contemporană”.

În sondajul USR, creștere spectaculoasă a PNL: 36,8%. Dăncilă, ușor avans în fața lui Barna pentru a intra în turul 2

Pericol! După 24 de ani, Pro TV este vândută de americani unui miliardar ceh apropiat de Rusia

VIDEO. Avertismentul lui Orban: „Dacă Guvernul nu trece din prima, s-ar putea ca a doua oară să nu-l mai voteze PNL, ca să ajungem la anticipate!”

Emeric Ienei demontează minciuna propagandei PSD. Și adaugă: „Mi-e rușine cu Dragnea, a făcut țara de râs”

VIDEO. Scene nord-coreene. „Ziaristul” care-i declară iubire veșnică Vioricăi Dăncilă a fost activist PCR și e omul lui Govor-PSD

DOCUMENT. Programul de guvernare al PNL. Priorități: alegeri, 10 august, întărirea Justiției, comisar european, buget, investiții, Pilonul 2 de pensii, rezidențiat medici, audit la PNDL

 

 

 

6 COMENTARII

  • Cara-te, psdisto! Cat poti fi de nesimtita, acest om adevarat vine abia tinandu-se pe picioare, iar javrele psdiste si 24 de pro ro, grasi, sanatosi, boicoteaza ca NESIMTITII! Scapam noi tara asta de ciuma psdista la toate randurile de alegeri, asa sa ne ajute Dumnezeu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here