Orban anunţă „război total împotriva clanurilor interlope şi a infractorilor”. Votarea Guvernului PNL, pe muchie de cuţit: în sală, sunt 236 de parlamentari. Noul cabinet are nevoie de 233 de voturi

3
3132
Ludovic Orban

Premierul desemnat vorbeşte în acest moment de la tribuna camerelor reunite ale Parlamentului, unde urmează să fie votat cabinetul său.

În sală sunt prezenţi 236 de parlamentari, după ce PSD şi Pro România au decis să facă un gest total iresponsabil: boicotarea învestirii unui Guvern, fapt fără precedent în România! Asta, deşi 6 parlamentari ai Pro România au decis să nu asculte ordinele lui Ponta şi sunt prezenţi în Parlament.

În discursul său, Ludovic Orban a părut determinat şi a punctat clar domeniile esenţiale în care Guvernul PNL va dori să intervină pentru a repara nedreptăţi imense, care s-au perpetuat zeci de ani după Revoluţie şi au creat adevărate mafii naţionale.

Una dintre ele a apărut, culmea, în Educaţie, acolo unde clanurile politice au reuşit să înfiinţeze universităţi private care au distrus şcoala românească, dar şi statul român, prin doctorate şi titluri cumpărate, iar beneficiarii au ocupat ulterior funcţii făcând imense deservicii României.

Dar un capitol extrem de sensibil, care ţine de viaţa şi siguranţa omului de rând, este infracţionalitatea produsă de regimul Dragnea-Dăncilă, prin eliberarea şi protejarea clanurilor penale şi a condamnaţilor pentru infracţiuni grave: omor, viol, pedofilie, tâlhărie, violenţă fizică.

Aici, toţi românii aşteaptă o reparaţie salutară după decizia lui Tudorel Toader de a aplica legea rercursului compensatoriu şi a-i pune practic în libertate pe infractorii periculoşi.

„Declar război infracţionalităţii şi clanurilor interlope. Nu putem lăsa de izbelişte viaţa şi siguranţa cetăţeanului. Trebuie să punem ordine în instituţii, în ţară, acolo unde clanurile fac legea în instituţii de ordine publică”, a spus premierul desemnat, de la tribuna Parlamentului României.

De asemenea, el a promis că „va limita drastic” Ordonanţele de urgenţă, arma fatală folosită de guvernele PSD, şi că va restabili o relaţie corectă cu Parlamentul României.

Nu în ultimul rând, Orban a spus că obiectivul strategic al cabinetului său va fi acela de „a restabili încrederea partenerilor occidentali în România”, puternic zdruncinată de administraţiile PSD din 2016 încoace.

Alte declaraţii ale lui Ludovic Orban

 • Acest guvern are un mandat limitat: durata maximă este de un an de zile și tot ce am inclus în programul de guvernare pleacă de la această constrângere.
 • La ora actuală, foarte multe instituții riscă să-și lase angajații fără salarii. E fundamentală adoptarea unei OUG de rectificare bugetară, care să permită plățile vitale în toate instituțiile.
 • Situația pregătirii pentru iarnă este dezastruoasă. Stăm extrem de prost cu stocurile energetice.
 • România a rămas ultima țară care trebuie să nominalizeze comisarul european.
 • Trebuie adoptată legea bugetului de stat pentru anul viitor.
 • O altă urgență care poate fi rezolvată de Parlament, dar un guvern legitim poate rezolva acest lucru: pensionarea anticipată a magistraților. Dacă nu se amână sau abrogă acest termen, justiția va fi blocată complet.
 • Doar un Guvern învestit de Parlament, doar un guvern legitim poate rezolva problema conducerii parchetelor. Toate parchetele sunt conduse de interimari și care în mod evident nu pot să aplice politica pe care o urmează în domeniul penal statul român.
 • O prioritate este adoptarea măsurilor pentru evitarea riscului de dezangajare a fondurilor europene. Riscăm să pierdem 600 de milioane de euro în acest an, iar anul viitor 3,2 miliarde de euro, mai ales din cauza că pe POIM nu s-a semnat aproape niciun contract din marile proiecte.
 • Trebuie să realizăm depesedizarea administrației
 • Trebuie să ne asumăm să facem o justiție independentă în România, fără ingerința politicului și a altor instituții. Trebuie să ne asumăm ridicarea MCV
 • Infrastructura de transport: trebuie accelerate toate proiectele. Suntem în risc de dezangajare din cauză că nu s-au semnat proiectele.
 • Trebuie să oprim tăierile ilegale de păduri

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

În sondajul USR, creștere spectaculoasă a PNL: 36,8%. Dăncilă, ușor avans în fața lui Barna pentru a intra în turul 2

Pericol! După 24 de ani, Pro TV este vândută de americani unui miliardar ceh apropiat de Rusia

VIDEO. Avertismentul lui Orban: „Dacă Guvernul nu trece din prima, s-ar putea ca a doua oară să nu-l mai voteze PNL, ca să ajungem la anticipate!”

Emeric Ienei demontează minciuna propagandei PSD. Și adaugă: „Mi-e rușine cu Dragnea, a făcut țara de râs”

VIDEO. Scene nord-coreene. „Ziaristul” care-i declară iubire veșnică Vioricăi Dăncilă a fost activist PCR și e omul lui Govor-PSD

DOCUMENT. Programul de guvernare al PNL. Priorități: alegeri, 10 august, întărirea Justiției, comisar european, buget, investiții, Pilonul 2 de pensii, rezidențiat medici, audit la PNDL

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here