Jocuri de putere: Ciucă l-a „evacuat” din clădirea Guvernului pe omul-cheie al lui Cîțu

0
36635
Florin Cîțu - Lucian Isar

Omul-cheie pe care-l avea Florin Cîțu în Palatul Victoria, deși cu o funcție bine mascată, era Lucian Isar. Acesta era nelipsit din anticamera Cabinetului prim-ministrului, „filtrând” tot ce mișca prin zonă. Prima decizie a generalului Nicolae Ciucă, după preluarea șefiei Guvernului: l-a „evacuat” pe Isar din Palatul Victoria.

Nicolae Ciucă a fost votat de Parlament și a depus jurământul joi, 25 noiembrie. A doua zi, Monitorul Oficial publica deja decizia sa: „La data intrării în vigoare a prezentei decizii încetează, la cerere, calitatea de consilier onorific al prim-ministrului acordată domnului Lucian Isar”.

Mișcarea lui Ciucă a provocat o dublă supărare: atât actualului președinte al PNL, Florin Cîțu (din septembrie 2021), cât și unei foste șefe a partidului, Alina Gorghiu (2014-2017).

Alina Gorghiu a fost cea care l-a adus pe Cîțu în partid și l-a pus pe lista de candidați la Senat, în 2016, introducându-l pe scena politică. A făcut-o pe baza prieteniei dintre fostul ei soț, Lucian Isar (cu care a rămas în relații bune), și Florin Cîțu.

Ulterior, când a ajuns prim-ministru, Cîțu i-a întors serviciul lui Isar: l-a numit consilier onorific al său. O funcție deloc onorifică, dat fiind că Isar a folosit-o pentru a fi o prezență permanentă în clădirea Guvernului, la Cabinetul premierului. Un fel de „cerber” al acestuia, care superviza și filtra toate mișcările în această zonă de vârf a Puterii executiive.

Alina Gorghiu a fost și o susținătoare înflăcărată a alegerii lui Florin Cîțu ca președinte al PNL, în dauna lui Ludovic Orban. Din umbră, în același sens a acționat și Lucian Isar.

Acum, Cîțu este președintele Senatului României, Gorghiu este senatoare, iar Isar a rămas de căruță, în urma deciziei noului prim-ministru Ciucă.

Lucian Isar fusese numit consilier onorific al premierului Florin Cîțu pe 28 decembrie 2020, la scurt timp după înscăunarea acestuia. Funcția sa nu era remunerată, dar în mandatul său a devenit foarte influentă.

În trecut, Lucian Isar a fost ministru delegat pentru mediul de afaceri, în Guvernul Ponta, timp de trei luni (mai – august 2012).

Alina Gorghiu (43 de ani) și Lucian Isar (44 de ani) s-au căsătorit în ianuarie 2016. Sunt părinții a doi băieți, născuți în 2016 și 2018. Ulterior s-au despărțit, au avut și un partaj, dar au rămas în relații apropiate.

Alina Gorghiu – Lucian Isar

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Analiza discursului lui Klaus Iohannis de Ziua Națională: ipocrizie, cinism, minciuni, lipsă de responsabilitate

* A început cearta! PSD amenință PNL la 7 zile după formarea Guvernului. Câciu anunță audit la Finanțe, să-l înfunde pe Cîțu. Gâlceavă pe buget, certificatul verde și PNRR

EXCLUSIV. Cei 5 deputați PNL care au votat-o pe avocata interlopilor la șefia Comisiei juridice din Parlament. Au mai contribuit: PSD – 7, UDMR – 2, Minorități – 1

VIDEO. Satiră usturătoare a lui Oreste la adresa lui Rareș Bogdan: „S-a transformat într-un broscoi fără rușine” / „Când te urâțești la suflet, degeaba pui ruj roz” / „Prea mică satira politică pentru un prea mare mincinos!”

Cum s-a rupt în două PNL-ul după coaliția cu PSD! Numele grele care nici nu concep să lucreze cu social-democrații

„Mi-au furat portofelul!“ O reporteriță RTV a fost tâlhărită la o manifestare AUR, în timp ce vorbea cu George Simion, de Ziua Națională, la Alba Iulia

* SERIAL (9). FSN era pregătit să proclame “victoria revoluției” în 1987!

Cei 4.800 care au împărțit 2,4 miliarde de dolari, prăduiți de Securitate după uciderea lui Ceaușescu. Legătura cu Dan Voiculescu, Vîntu și frații Negoiță

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here