VIDEO. Brexit, mesajul secret din broșa Reginei Elisabeta. Spre furia lui Boris, ea și-a arătat dragostea pentru UE

2
6997
Regina Elisabeta

Un expert în problemele monarhiei britanice crede că ținuta purtată de regină pentru discursul ei de Crăciun sugerează sentimentele sale personale față de Brexit, scrie cotidianul britanic „Mirror”.

Regina a purtat una dintre broșele ei favorite în timpul discursului din ziua de Crăciun pentru a transmite un mesaj secret, susține expertul.

VIDEO. Discursul Reginei Elisabeta ținut cu ocazia Crăciunului. Ținuta ei a reprezentat un simbol prin care a dorit să-și arate legătura cu Europa.

Monarhul, în vârstă de 93 de ani, a trecut printr-o perioadă de mari încercări în viața personală, ca să nu mai vorbim de rezultatul alegerilor generale care i-au lăsat un gust amar.

Și, în timp ce e obligată să rămână neutră din punct de vedere politic, unii experți consideră că discursul ei susținut cu ocazia Crăciunului a scos la iveală poziția ei în privința Brexit-ului.

Discursul Reginei a fost înregistrat la Palatul Buckingham și difuzat după ce soțul ei, Prințul Philip, în vârstă de 98 de ani, a ieșit din spital. Cu ocazia acestui discurs, Regina Elisabeta a purtat o rochie de cașmir albastru și o broșă de safir cu diamante.

Experții au explicat că ținuta ei a reprezentat modalitatea prin care regina și-a arătat sprijinul ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană, și asta datorită faptului că ținuta ei a sugerat o asemănare cu drapelul UE.

Broșa pe care a purtat-o regina, un cadou al Prințului Albert pentru Regina Victoria, oferit în ajunul nunții lor din 1840, are o piatră de un albastru intens, care e înconjurată de 12 diamante, ce seamănă cu cercul de stele al drapelului Uniunii Europene.

Brosa Reginei Elisabeta
Experții spun că broșa Reginei Elisabeta simbolizează cercul din cele 12 stele de pe drapelul Uniunii Europene

Într-un mesaj pe Twitter , dr. James Anderson, expert în studiul monarhiei, a spus: „Regina are un control complet asupra discursului de Crăciun și poate alege dacă îl ține sau nu îl. În anului 1969 a decis să nu țină un astfel de discurs.

„Așa că discursul de Crăciun trebuie privit ca unul în care regina își prezintă opiniile personale, iar decizia de a purta o ținută care sugerează drapelul Uniunii Europene îi aparține în exclusivitate.”

Dr. Geoff Jones, un alt expert, a scris și el: „Majestatea Sa face din nou tot ceea ce poate pentru a-și arăta sprijinul pentru Uniunea Europeană”.

Un alt utilizator de Twitter a subliniat că Regina Elisabeta a purtat, cu ocazia discursului de Crăciun, aceeași broșă pe care a purtat-o și atunci când s-a adresat Parlamentului European în anul 1992.

Boris Johnson, premierul Marii Britanii, un adept înfocat al ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, nu este încântat de mesajele de susținere a UE pe care le transmite Regina Elisabeta.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Bolnav în România! O pacientă a lui Beuran ia foc pe masa de operație. Spitalul Floreasca ascunde incidentul

* Culmea vitezomaniei de sărbători! Șeful Poliției Vâlcea, lăsat fără permis de subordonații săi

* Cine ține cu dinții de Secția Specială și nu vrea să se desființeze? Băsescu, Ciolacu și Dan Voiculescu!

* Chirieac, sinistru de cinic: „Este clar că nici acei bătrâni nu au vrut să moară, nici Chițoiu nu a vrut să-i omoare”

A fost arestat de Ceaușescu, a murit – ca și Ceaușescu – în ziua de Crăciun! Destinul unui ziarist disident

* VIDEO. Catedrala Notre-Dame renaște din propria cenușă! Primii turiști o vor putea vizita în 2020

* Năstase s-a supărat ca măgarul pe sat. Acuză jurnaliștii de la Recorder că n-au dat tot interviul în „30 de ani de democrație”

2 COMENTARII

  1. Respect pentru regina Elisabeta, pacat ca nu a avut mai devreme acest mesaj, poate nu se ajungea aici! Este o porcarie ce se intampla, nici nu mi-as fi inchipuit ca vreodata UK sa nu mai fie in UE, sa nu mai fie in Europa, pentru ca nu stiu daca-i mai putem considera europeni dupa asta. Ei nu mai vor sa fie europeni, pentru ca Europa inseamna UE.

  2. MS Regina Elisabeta nu are voie -la fel ca orice alt suveran-sa se amestece in politica.
    Englezii sunt divizati ca opinie pro sau contra Brexit, dar „tartorul” este acest Boris Johnson – fiul iesit din imperecherea unei rusoaice-evreice si al unui turc. Se poate usor observa ce crez politic si patriotic are si ce necaz s-a abatut asupra Angliei si a Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here