marți, mai 21, 2024
AcasăMainVIDEO. A vorbit Florin Cîțu! A "uitat" câteva detalii greu de uitat....

VIDEO. A vorbit Florin Cîțu! A „uitat” câteva detalii greu de uitat. „V-au pus cătușele la mâini?” / „Nu mai știu” / „Cât ați stat în custodia poliției?” / „Cât a fost nevoie”

-

După trei zile de tăcere (de miercuri până sâmbătă), premierul Florin Cîțu a convocat o conferință de presă, în care a acceptat să vorbească și despre subiectul fierbinte al acestei perioade: doarul reținerii sale în SUA, pe 3 decembrie 2000, după ce a fost prins beat la volan.

În conferința de presă de la Palatul Victoria, șeful Guvernului (și candidat la președinția PNL) a lămurit unele lucruri, dar a și evitat să răspundă clar la câteva întrebări-cheie. De exemplu, nu-și mai amintește un detaliu pe care, în condiții normale, nu ai cum să-l uiți: dacă a fost încătușat sau nu. Sau cât timp a stat în custodia poliției.

Florin Cîțu a trimis și o săgeată otrăvită către Ludovic Orban. Întrebat dacă l-a informat pe șeful său de partid, iar anul trecut și de guvern, despre episodul reținerii sale în SUA, premierul a replicat: „Un coleg mi-a spus că acum câteva luni de zile i-a arătat această hârtie domnului Ludovic Orban… și a zis că o are. Presupun că o avea”.

Ludovic Orban a declarat mereu că până în urmă cu câteva zile, când cazul a devenit public, n-a știut de problema lui Florin Cîțu. „Dacă aș fi știut, l-aș fi sfătuit să recunoască public”, a declarat liderul PNL.

- Advertisement -

VIDEO: Conferința de presă a lui Florin Cîțu

Dialogul lui Florin Cîțu cu ziariștii

„Un coleg mi-a spus că acum câteva luni i-a arătat această hârtie domnului Orban… și a zis că o are. Presupun că o avea…”

Reporter: Când ați cerut certificatul ORNISS, ați menționat în formular că ați stat două zile în arest în SUA?

Florin Cîțu: În România, pentru președinte, premier, demnitari nu se face cerere pentru ONISS, potrivit legislației.

Reporter: Președintele Klaus Iohannis și președintele PNL, Ludovic Orban, au fost informați de acest incident?

- Advertisement -

Florin Cîțu: Nu am adus în discuție acest eveniment față de domnul președinte. În ceea ce-l privește pe domnul Ludovic Orban, un coleg mi-a spus că acum câteva luni de zile i-a arătat această hârtie… și a zis că o are. Presupun că o avea… Aceasta este informația.

Reporter: Ați discutat cu Iohannis despre acest lucru, având în vedere că el a spus că nu va numi persoane penale?

Florin Cîțu: Am discutat cu domnul președinte. Aceasta nu este o situație penală. Bineînțeles că sunt legislații diferite în România și SUA…dar nu, nu se califică sub nicio formă.

Reporter: V-ați gândit să demisionați?

Florin Cîțu: Nu, nici un moment. În continuare, avem o guvernare pe care trebuie s-o ducem la capăt, avem reforme care trebuie duse la capăt. Un eveniment de acum 21 de ani, pe care îl regret, nu are implicații asupra a ce facem azi.

Reporter: Când președintele v-a numit în funcție, v-ați gândit să-i spuneți atunci această situație?

Florin Cîțu: Nu. Au fost respectate toate procedurile legale pentru a fi numit premier. Poate ar fi trebuit, dar nu am considerat că e un element important.

Reporter: Ce i-ați spune unui tânăr care urcă băut la volan?

Florin Cîțu: I-aș spune că nu trebuie amestecate alcoolul și condusul. În cazul meu, nu s-a mai întâmplat niciodată de atunci. Poate că e nevoie și în România să ne uităm la legislație. Această „toleranță zero” poate ar trebui și în România.

„Cât ați stat în custodia poliției?” / „Cât a fost nevoie” / „Cam cât?” / „Exact cât a trebuit”

Reporter: Cum ați trăit dvs. acel episod? A apărut și dosarul penal…

Florin Cîțu: Este o situație prin care nu am dorit să mai trec niciodată și n-am mai trecut niciodată. Era o sâmbătă, era 3 decembrie, fusese ziua colegului de cameră, de acolo veneam. Știu că am băut cât să depășesc limita legală.

Reporter: Ce ați consumat?

Florin Cîțu: Cred că bere am consumat.

Reporter: Cam câte? 7-8 beri?

Florin Cîțu: Nu, nu pot să duc 7-8 beri. Dar am băut cât să depășesc limita legală.

Reporter: Mai departe…

Florin Cîțu: Am spus că am recunoscut, am respectat procedurile.

Reporter: Cât ați stat în custodia poliției?

Florin Cîțu: Am stat cât a fost nevoie.

Reporter: Cam cât?

Florin Cîțu: Exact cât a trebuit.

Reporter: Pentru cele 48 de ore în penitenciar, ați fost obligat să plătiți cazarea și masa?

Florin Cîțu: Din ce îmi amintesc, nu au fost 48 de ore. Am plătit tot ce era nevoie.

Reporter: Cât v-a costat această greșeală?

Florin Cîțu: A trebuit să-mi vând mașina… m-am și împrumutat.

Reporter: De unde ați luat banii?

Florin Cîțu: Nu mai țin minte.

Reporter: Data trecută, când ați vorbit public, ați vorbit despre o „contravenție”, dar e un dosar penal. Informația dată nu e corectă.

Florin Cîțu: Nu… Ce considerăm penal în România, e „felony” în SUA. Ce am făcut eu e delict, sub „felony”, deci e contravenție.

Reporter: Dar e încălcarea legii penale…

Florin Cîțu: Ei consideră contravenție. În SUA nu am avut niciun drept restricționat. La un an după aceea, am lucrat la Banca Națională a Noii Zeelande – n-am avut niciun fel de problemă. Apoi am revenit în SUA cu viză – niciun fel de problemă.

Reporter: Ați trecut prin programe de reabilitare. Ce a însemnat?

Florin Cîțu: Da, ar trebui făcut și la noi în legislație. A însemnat să mergi la niște cursuri de reeducare.

Reporter: De unde ați plătit avocații, programele…?

Florin Cîțu: Am vândut mașina, m-am împrumutat la bancă… nu mai știu exact. Avocatul l-am plătit eu și apoi am vândut mașina.

Reporter: PNL mai poate avea încredere în dvs?

Florin Cîțu: Da. PNL va avea după alegeri un om care a lucrat în mediul privat, la BEI, care și-a făcut treaba și nu a dezamăgit niciodată în funcțiile publice.

„V-au pus cătușele la mâini?” / „Nu mai știu, dar am respectat toate procedurile legale”

Reporter: Cu cât ați vândut mașina din SUA? Parcă era un Ford Probe… Mai este un dosar în 2008, tot în Iowa, legat de un împrumut?

Florin Cîțu: În 2008 eram deja în România, nu știu despre ce e vorba. În ceea ce privește mașina, nu știu, cred că 1.500 de dolari, era veche.

Reporter: În dosarul din 2008 e vorba despre 100 de euro, despre ce e vorba?

Florin Cîțu: Chiar nu știu, o să mă interesez.

Reporter: În momentul în care v-au reținut polițiștii, v-au pus și cătușele? Ați avut cătușele puse la mâini?

Florin Cîțu: Nu mai știu, dar am respectat toate procedurile legale.

Reporter: Deci ați avut cătușele la mâini?

Florin Cîțu: Nu știu, dar am respectat procedura legală.

Reporter: E și un raport toxicologic. Ați fi dispus să-l faceți public?

Florin Cîțu: Nu știu dacă îl am, nu cred că îl am. Alcoolemia cred că era în dosar.

Reporter: Era doar alcool sau și alte substanțe?

Florin Cîțu: Doar alcool.

Reporter: De ce nu i-ați comunicat președintelui?

Florin Cîțu: Nu am considerat relevant acest subiect, cazierul meu din România e curat. Poate că ar fi trebuit să o fac.

Reporter: Dosarul din 2008 ar putea avea legătură cu împrumutul nerestituit?

Florin Cîțu: Nu cred… Totuși, au trecut atâția ani.

E bănuită „tabăra Orban”. „Minciuni sfruntate”, zice președintele PNL

Premierul Florin Cîțu a recunoscut, miercuri, că a condus băut în SUA, precizând că a fost o greșeală acum 20 de ani, a plătit o amendă „foarte mare”, dar că „e interesant că apare informația acum”, în competiția internă din PNL.

Susținătorii premierului în lupta internă din PNL au acuzat „tabăra Orban” că ar fi lansat această informație în spațiul public.

Chiar și în conferința de presă de astăzi, Florin Cîțu a făcut o declarație insinuantă: „În ceea ce-l privește pe domnul Ludovic Orban, un coleg mi-a spus că acum câteva luni de zile i-a arătat această hârtie… și a zis că o are. Și presupun că o avea… Aceasta este informația”.

Ludovic Orban, președintele PNL, a respins drept „minciuni sfruntate” speculațiile potrivit cărora el ar fi fost cel care a dezvăluit informația că Florin Cîțu a stat două zile la închisoare în SUA, în urmă cu 20 de ani, din cauză că a condus sub influența alcoolului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* DOSARUL LUI CÎȚU. Faptele. Procesul. Sentința. „Șoferul era băut, avea ochii injectați și umezi”

* Jocul pervers al lui Dan Voiculescu față de Florin Cîțu, asemănat cu „ceea ce făcea acum două decenii S. O. Vîntu cu PNȚCD”

* CTP: „Mi se pare absurd ca Florin Cîțu să-și dea demisia. El e reabilitat, Dragnea nu era reabilitat!”

* Fostul șef al ANI, Horia Georgescu, se distrează pe un yacht de lux, cu șampanie scumpă, pe Coasta de Azur. Dezvăluirile fugarului Rizea

* Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

* A murit generalul Kemenici, comandantul unității militare în care au fost împușcați soții Ceaușescu. Kemenici era „pe mână” cu spionul sovietic Militaru. A făcut diversiuni mortale și a încercat să șteargă urmele lor cu bidineaua

* Un fost ministru s-a înecat cu un un cățel de usturoi, pe litoral, la ora 2.00 noaptea. L-a salvat un medic adus de acasă

* VIDEO. Derbedeul „Îți-fac-viața-un-coșmar” a ajuns în arest. E patron de videochat, umilea oameni și arunca obiecte periculoase din balcon

* Fiica lui Anghel Iordănescu l-a rugat pe Gigi Becali să-i fie naș. „O cunun, dar nu merg la petrecere. Eu nu mai ascult muzică!”

* Mărturii din infernul lui Lukașenko: „Plângeam, mă chinuiam să respir cu o pungă de plastic pe cap, iar ei râdeau”. Un nou val de arestări în Belarus

- Advertisement -

6 COMENTARII

 1. Repetăm: CU FIECARE ZI CE TRECE, MORMÂNTUL-POLITIC AL LUI CÎȚU DEVINE… MAI ADÂNC!!!

  Șiii… este ȘEFUL-GUVERNULUI ROMÂNIEI!!!

  IOHANNIS… TREZEȘTE-TEEEE (!!!!!!!!!!!!): RECUNOAȘTE CĂ AI… PIERDUT PARTIDA ASTA (!!!), NU TE MAI ÎNCĂPĂȚÂNA șiii… IA MĂSURI (NUMIND UN AL PRIM-MINISTRU, DIN P.N.L.!), daaaaaaaaaaaaaaa?!!!!!

 2. Stirea S-A FÁSÀIT deja si insistenta este plictisitoare.
  Oricum era o conserva mucegaita, batuta marunt, ca sa faca spume, pentru uzul ipocritilor, avizi de sange pe pereti.

  A fost surprizatoare, insa, complicitatea intregii prese si tv din Romania, atat cea a patronilor mari infractori si puscariasi si a agentilor de presa rusi, cat si a presei ceva mai oneste, unde socotesc si „ziaristii.com”; dar poate gresesc.

  Ipocrizia, reaua-credinta, indignarea prefacuta si mahalaua groasa au incercat intr-un urlet sincron, ca haita de hiene sa intimideze, ca sa destabilizeze tara. Pretextul a fost cam subred: „betia unui student” si asta intr-o tara cu unul dintre cele mai mari consumuri de alcohol din lume !!!

  Tinta nu a fost Premierul, ci preluarea puterii inainte de plata de la UE a celor 80 + 40 miliarde de Euro, cu care se pot face multe vile in Cumbuco si chiar la St. Petersburg, dar mai ales se poate sabota scoaterea Romaniei din subdezvoltarea in care a fost impinsa si mentinuta timp de 45 + 32 de ani.

  Fesebe nu mai are baieti isteti, daca nici in Romania nu le-a reusit lovitura de propaganda.

  Randasii rusiei de la Pesede au esuat al doilea puci dupa 10.August 2018, dandu-si inca odata masura impotentei.

  Ramane deci, cum am vorbit !

  • Esti satul de prosti?Trebuia sa te adresezi lui catu,sa-si dea demisia,pentru ca ne trateaza pe toti de dobitoci,CACI PROSTUL E SI FUDUL PE DEASUPRA!!CUM SA UITI CEVA ATAT DE SOCANT,CATUSELE DE PUSCARIAS?O asemenea „marturisire” este a unui om slab,las si santajabil!DEVINE TOT MAI CLAR ASTA!!

 3. Extraordinar…, ce MEMORIE-SLABĂ areee…, ne și îngrijorează băiatu’ ăstaaa…, Zău-așa: n-o fi având, DOAMNE-FEREȘTE (!!!!!), vreun început deee… SCLEROZĂ (!), deee… „ALZHEIMER” (!), cevaaa…???!

 4. Daca era beat de nu mai stia de el, normal ca a uitat daca i-au pus catusele cand l-au arestat. Dar chiar conteaza asta? Sunt romanii mai fericiti de azi daca Catu le spune daca a avut sau nu catuse? O vor duce mai bine de azi inainte? Sunt enervanti penelisti si prin ceea ce fac dovedesc ca nu e mare diferenta intre ei si PSD. Poate ca nu sunt atat de ostentativi, dar incolo au exact aceleasi apucaturi. Dar intrebari despre ce-a facut Catu in tineretea lui revolutionara si despre pretul painii nu imbunatatesc soarta acestui popor. Chiar credeti ca daca am avea un premier care ar sti pretul tuturor produselor din Romania am avea un alt nivel de trai?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -