Ironii cu „portofele“ în Parlament, după ce Ciolacu anunțase că Dâncu primește „portofelul Apărării“

2
1185
Dîncu (primul din dreapta) îl "împinge pe scări" pe Ciolacu (al doilea din dreapta) spre candidatura la președinție

Noua coaliție guvernamentală a fost joi ținta ironiilor în Parlament, la votul de investire a Guvernului Ciucă, după ce pe Marcel Ciolacu, liderul PSD, l-a luat gura pe dinainte și a afirmat că-i va da „portofelul Apărării“ lui Vasile Dâncu.

Porumbelul i-a zburat lui Ciolacu după Comitetul Politic Național al PSD, în care s-a validat lista cu miniștri în noul Guvern: „Decizia majoritară a fost ca domnul Vasile Dâncu să fie desemnat din partea PSD ca să ocupe portofelul (portofoliul – n. red.) de ministru al Apărării“.

George Simion, președintele AUR, n-a ratat prilejul să speculeze momentul în Parlament: „Am văzut cum se împart «portofelele» în acest Guvern. Portofele și inele, cam asta a fost împărțeala. I-au dat și lui Flutur «portofelul» lui acolo, la Turism, la domnul contabil, care n-are nicio calificare pentru acest «portofel». I-au dat și lui Pandele… Să ajungă la toată lumea! S-au inventat portofolii noi care n-au nici în clin, nici în mânecă cu ce așteaptă țara de la noi“.

Dincolo de retorică și gafe, senzația pe care au lăsat-o PSD, PNL și UDMR în ultimele zile a fost că, într-adevăr, singura preocupare a fost legată de împărțirea resurselor financiare ale țării.

La negocieri, delegația PNL a fost cuprinsă de disperare când a remarcat că toate ministerele cu bugete de investiții au fost obținute de PSD. Rareș Bogdan l-a implorat pe Ciolacu: “Marcele, nu se poate să ne faci asta! Oameni bun, dați-ne ceva! Nu putem merge la partid fără niciun minister de investiții“. Până la urmă, PSD a acceptat să cedeze câteva instituții foarte bănoase către liberali (ANAF, Registrul Auto Român, ANSVSA, Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, Compania de Autostrăzi, Casa de Pensii) și protestele din acest partid s-au domolit.

În același timp, din țară încep să sosească tot mai multe știri privind felul în care sunt cheltuiți banii din PNLD 3 – „Anghel Saligny”. Contractele din banii publici alocați pentru investiții prin acest program merg prin încredințări directe către firme de partid, fie înființate direct, fie controlate prin interpuși de lideri politici. Ultimul caz – la Giurgiu, unde firma de apartament a unui fost vicepreședinte al Consiliului Județean, membru PSD, a primit deja de la primăriile din județ contracte de consultanță în valoare de 420.000 de euro prin încredințare directă!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Teoria dementă a unui fruntaș AUR la dispariția antivaccinistului Făgădaru: „Ne-au omorât un camarad. Avea sacul negru pregătit sub monitor” / „Criminalii așa au omorât mii de oameni nevinovați la ATI, cu protocoalele lor” / „Nemernicii l-au sacrificat ca să-l dea exemplu”

* Mărturia ofițerului care l-a împușcat pe Ceaușescu: „Ni s-a spus dinainte de proces că-i vom executa. În 1989 a fost lovitură de stat sprijinită de URSS“

Restaurație PSD-istă: Marian Neacșu, condamnat definitiv pentru corupție, va fi secretarul general al Guvernului Ciucă

Revolta se extinde, PNL în pragul imploziei. Ciucu, Sighiartău și Gorghiu îl fac praf pe Cîțu, Motreanu îi cere demisia

Primarul Ciucu (PNL) citează, resemnat, din Leonard Cohen: „Toată lumea știe, căpitanul a mințit / Băieții buni au pierdut / Barca se scufundă”

Și Ana Blandiana se revoltă: „După perioada Dragnea, îmi e din nou rușine. PNL va ieși distrus din această poveste. Klaus Iohannis e principalul vinovat. Totul s-a învârtit în jurul unui personaj inventat de el”

Primar PNL: „În maximum 6 luni vom avea un nou Congres, deoarece astăzi PNL nu are un lider!“

Ciucă a cerut să fie indexate și pensia sa și cea a soției („pensii de serviciu”), dar și pensiile speciale! Cei doi au acum 4.600 de euro pe lună, de la MApN

2 COMENTARII

  1. Din nenorocire, foarte putini oameni au simt civic si trezie civica incat sa stie sa ceara lucruri utile pentru un trai mai civilizat. In felul acesta, harpagonii care pun mana pe bani la primarii nu vor fi trasi la raspundere decat unde oamenii sunt mai scoliti si mai cunoscatori a ceea ce inseamna civilizatie. Asta e buba. Ca nu avem un popor care sa stie sa protesteze si sa ceara, incat politicienilor sa le fie rusine sa nu construiasca lucruri in comunitate!!! Nu numai ca multi nu stiu ce sa ceara, dar se si multumesc cu putin!!! De-asta, a fi din nou la putere PSD, care-si stie sustinatorii multumiti cu faramituri, nu vom vedea ridicate satele si orasele mici la standarde europene, nu vom vedea nici autostrazi, nici trenuri rapide…viata ne va trece ascultandu-le minciunile si justificarile !

  2. Apropos de „portofele”, parca la anul se schimba garda si la CCR, nu? Deja vad ca in entuziasmul lor superficial – desantat, peneleii vor da gir unor alti mastodonti-politruci ai pesedeului, asa cum au facut si in USL 1.0 cand cu o fericire psihopata au votat pentru primari alesi intr-un singur tur, numai si numai pentru a fi impotriva PDL-ului lui Base, iar acum se vede cum un neica primar analfabet si incult si porno, cu doar 18-20%, castiga portofoliul in detrimentul unui real contracandidat competent.
    Inca ceva, cand se aplica cerintele referendumului cu 300 de parlamentari? Acum vad ca sunt 444!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here