Bizara dispariție a lui Iohannis și a lui Cîțu. Președintele și noul șef al Senatului au lipsit miercuri și joi de la ședințe importante ale Parlamentului

7
2710
Iohannis și Cîțu: în viziunea PSD, primul e vinovat că nu e român, cel de-al doilea e un drogat ahtiat după aur, "cu frâu securist și jeg penelist". În plus, spune Plugușorul PSD, primul ar fi și mână-n mână cu Oculta Mondială și vrea să-i vaccineze pe românii sănătoși

Principalii protagoniști ai noului USL, președintele Klaus Iohannis și șeful PNL, Florin Cîțu, au un comportament de-a dreptul bizar în ultimele zile. Cei doi și-au abandonat efectiv îndatoririle care le revin ca număr 1 și număr 2 în statul român, lăsându-i prim-planul lui Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Klaus Iohannis ar fi trebuit să fie prezent miercuri la ședința solemnă a Parlamentului cu ocazia aniversării Zilei Naționale – 1 decembrie. Conform programului inițial, Iohannis era invitat de Parlament să țină și un discurs festiv. Dar acesta a lipsit. Este pentru prima oară în istoria post-1989 a României când un șef al statului lipsește de la ședința solemnă a Parlamentului dedicată Zilei Naționale.

Așa s-a întâmplat și joi, la numirea noului Guvern PSD-PNL-UDMR, impus chiar de Iohannis. Protocolul nu-l obligă pe șeful statului să vină la astfel de ședințe în care se numește Guvernul de către Parlament, dar nici nu-i interzice prezența. Având în vedere că alianța PSD-PNL-UDMR a fost cerută în mod expres de Iohannis și impusă liberalilor împotriva voinței acestora, prezența președintelui în plen ar fi fost o asumare a acestui Guvern din partea celui care l-a fabricat.

Ulterior, Klaus Iohannis s-a arătat din nou, la Palatul Cotroceni, unde i-a primit pe miniștrii Guvernului Ciucă să depună jurământul.

Cîțu e bine-sănătos, dar scump la vedere. Și-a început mandatul de președinte al Senatului cu două absențe la ședințe foarte importante

Și Florin Cîțu are în ultimele zile apariții mai degrabă fantomatice. Liderul liberalilor lipsește de la cele mai importante evenimente politice. Prezența sa la ședințele comune nu este, de asemenea, obligatorie. Conform statutului, acestea pot fi conduse și de altcineva (președintele Camerei Deputaților). Dar Cîțu tocmai a fost ales marți președinte al Senatului – adică omul numărul 2 în stat. El și-a început acest mandat de mare responsabilitate absentând.

Liderul PNL a lipsit miercuri de la ședința solemnă a Parlamentului în care s-a aniversat 1 decembrie, Ziua Națională a României (anul acesta, 1 decembrie va fi zi liberă, de aceea Parlamentul a ținut ședința pe 24 noiembrie). La moment a fost prezent inclusiv Patriarhul Daniel (70 de ani), capul BOR.

Oficial, s-a anunțat că Florin Cîțu n-a putut participa la ședința solemnă deoarece are o agendă prea încărcată. Practic, agenda publică a premierului nu conținea nicio acțiune majoră miercuri.

Cîțu a avut o apariție discretă joi dimineața, când a semnat aproape pe furiș acordul de colaboare cu dintre PNL și PSD. La final a dat declarații în care părea stânjenit și confuz. Întrebat ce le răspunde celor care-l acuză că a adus PSD la guvernare,

Cîțu a replicat: „Eu cred că românii ne-au votat pentru o Românie liberală și pentru principii liberale. Și în această coaliție, PNL va lupta pentru aceste principii. Îmi aduc aminte că, atunci când am preluat guvernarea în 2019, am eliminat toate taxele introduse între 2017 și 2019, ele au rămas eliminate, iar în această perioadă nu am introdus nicio taxă nouă și nu am crescut taxele. Vă garantez că PNL va lupta pentru aceste principii și nu va introduce taxe noi, nu va dori să crească taxele. De aceea suntem aici, pentru a le garanta românilor că principiile liberale nu vor fi afectate și nici drepturile omului“.

„Unde s-a ascuns micuțul? Pe unde este domnul Cîțu?“

Scurt timp după aceea, ședința în care Parlamentul a dezbătut și votat Guvernul Ciucă a început și s-a desfășurat, ca și cu o zi înainte, fără prezența lui Florin Cîțu. Președintele Senatului a avut iar o apariție meteorică, el venind în sală doar să voteze, preț de câteva minute, apoi a plecat din nou.

George Simion, președintele AUR, a speculat momentul cu câteva glume de galerie, caracteristice: „Pe procedură, domnule preşedinte, nu l-am văzut pe preşedintele Senatului, pe domnul Florin Cîţu! Pe unde se ascunde? Unde s-a ascuns, e speriat micuțul? Îi este frică, este jenat, poate intră în depresie… Unde este micuţul, unde a plecat Florin Cîţu?“.

Așa s-a ajuns ca în două zile importante pentru România – una festivă, alta de numire a noului Guvern –, din primii 4 oameni în stat, doar unul singur – Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților – să fie vizibil și activ. Președintele țării a fost absent – el a semnat, totuși, joi investirea noului Guvern imediat după vot, iar la ora 15.00 e programat jurământul.

Președintele Senatului, care pentru două zile a fost simultan și șeful Guvernului, a fost de asemenea lipsă.

Singur președintele Camerei Deputaților a fost lăsat „la butoane“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Teoria dementă a unui fruntaș AUR la dispariția antivaccinistului Făgădaru: „Ne-au omorât un camarad. Avea sacul negru pregătit sub monitor” / „Criminalii așa au omorât mii de oameni nevinovați la ATI, cu protocoalele lor” / „Nemernicii l-au sacrificat ca să-l dea exemplu”

* Mărturia ofițerului care l-a împușcat pe Ceaușescu: „Ni s-a spus dinainte de proces că-i vom executa. În 1989 a fost lovitură de stat sprijinită de URSS“

Restaurație PSD-istă: Marian Neacșu, condamnat definitiv pentru corupție, va fi secretarul general al Guvernului Ciucă

Revolta se extinde, PNL în pragul imploziei. Ciucu, Sighiartău și Gorghiu îl fac praf pe Cîțu, Motreanu îi cere demisia

Primarul Ciucu (PNL) citează, resemnat, din Leonard Cohen: „Toată lumea știe, căpitanul a mințit / Băieții buni au pierdut / Barca se scufundă”

Și Ana Blandiana se revoltă: „După perioada Dragnea, îmi e din nou rușine. PNL va ieși distrus din această poveste. Klaus Iohannis e principalul vinovat. Totul s-a învârtit în jurul unui personaj inventat de el”

Primar PNL: „În maximum 6 luni vom avea un nou Congres, deoarece astăzi PNL nu are un lider!“

Ciucă a cerut să fie indexate și pensia sa și cea a soției („pensii de serviciu”), dar și pensiile speciale! Cei doi au acum 4.600 de euro pe lună, de la MApN

7 COMENTARII

  1. Probabil nici lor nu le place situația actuală, mulți am comentat și am ieșit în stradă dar trădarea s-a făcut de usr și Orban marele patriot care a vrut să adune camera sâmbătă noaptea numai să-l dea jos pe Cîțu, dacă aveți ceva în cap judecați și pe urmă comentați și ia spuneți-mi cine pe capul pe umeri se aliază azi cu cel care ieri l-a trădat !????

    • Cumetre esti confuz. Daca tu ai un dusman de 30 de ani in bloc si un prieten bun iti face o figura te duci si te saruti pe gura cu dusmanul? Cum a castigat Iohannis mandatul, nu cu un mesaj impotriva PSD? Nu meritai sa iti raspund pentru ca puti. Puti a latrinist postacule.

  2. Nu stiu de ce au lipsit Citu si Iohannis, au obligatia sa explice. Mi se pare ciudat ca televiziunile nu au vorbit aproape deloc despre acest eveniment sau despre marii absenti.
    Totusi, de ce s-a fixat sedinta marti, la o distanta atat de mare de data sarbatorita? Nu puteau parlamentarii sa faca acest lucru vineri?
    Nu merita Ziua Nationala micul sacrificiu de a avea si ei, macar o data, o saptamana de lucru normala?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here