VIDEO. ÎPS Teodosie amenință din nou Guvernul și pe primarul Constanței: „Biserica îl zdrobește pe cel viclean!”. Cinic, despre pelerinii de Sf. Andrei: „Dacă acolo este momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu”

2
1649
ÎPS Teodosie - Vergil Chițac

Declarație cinică a Înalt Prea Sfințitului Teodosie, arhiepiscolul Tomisului, făcută sâmbătă, pentru televiziunea locală Constanța TV, despre pelerinajul care va avea loc luni la peștera Sfântului Andrei, din comuna Ion Corvin (la 78 km de municipiul Constanța).

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat de moderator dacă nu cumva pierderea chiar și a unei singure vieți omenești în urma posibilei infectări cu coronavirus la pelerinaj ar fi un preț prea mare plătit pentru ca evenimentul religios să aibă loc.

Răspunsul lui Teodosie: „Nu, cine vine la această sărbătoare, iar acolo este momentul să plece din viața aceasta, el pleacă la Dumnezeu. Dar a venit la sărbătoare. A venit însetat cu sufletul după Dumnezeu”.

Reporter: Nu credeți că pierderea unei singure vieți care vine la acest eveniment ar fi prea mult?

ÎPS Teodosie: Nu, cine vine la această sărbătoare, iar acolo este momentul să plece din viața aceasta, el pleacă la Dumnezeu. Dar a venit la sărbătoare. A venit însetat cu sufletul după Dumnezeu. Noi nu-i chemăm cu forța, îi invităm. Este cuvântul Mântuitorului. Cine voiește, să vină. Niciodată nu se poate substitui casa Bisericii. Biserica e Biserica, iar casa noastră este casa noastră. Datoria noastră, pentru a veni la acel ce ne-a creștinat, este pentru absolut toți. Eu îmi fac datoria de păstor. Este datoria mea să-i chem pe toți la locul acesta sfânt. De aceea, voi face invitație publică, inclusiv președintelui României, premierului, miniștrilor, dar și parlamentarilor. Cine crede, să vină!

„Poate primarul a mai pierdut din credință pe parcurs. Un om fără credință nu prea îl văd integru”

În timpul emisiunii, ÎPS Teodosie i-a dat o replică și primarului Constanței, Vergil Chițac (PNL), invocând-o pe mama acestuia după ce edilul a dezaprobat public ideea pelerinajului.

Arhiepiscopul Tomisului a spus că mama primarului „este o femeie credincioasă, care i-a insuflat și dânsului această credință”, dar primarul Chițac „poate a mai pierdut din ea pe parcurs”.

Teodosie a mai spus că lipsa lui este că nu l-a catehezit pe primarul Vergil Chițac, adică nu l-a instruit religios.

„El recunoaște că are niște lipsuri, și lipsa mea este că nu l-am catehezit. O să am un dialog cu el. Mama lui e o femeie credincioasă și cred că i-a sădit și dânsului această credință, dar poate a mai pierdut din ea pe parcurs. Un om fără credință nu prea îl văd integru. Este adevărat, știința nu o negăm. Dumnezeu este și al științei. Cine se ghidează după credință nu exclude știința, ci o include. Un om de știință fără credință este un om îngust. Biserica se întărește, oricât s-ar lupta alții cu ea. Cel care luptă împotriva Bisericii este ghidat de cel rău. Biserica îl zdrobește pe cel viclean”, a mai spus ÎPS Teodosie la televiziunea locală Constanța TV.

ÎPS Teodosie a transmis o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban, comparând restricțiile din carantina Covid-19 cu evenimentele de la Timișoara, din decembrie 1989.

Și primarul Constanței, Vergil Chițac, a transmis, miercuri seară, la B1 TV, că va avea ”o discuție serioasă” cu ÎPS Teodosie referitor la refuzul acestuia de a renunța la pelerinajul organizat de ziua Sfântului Andrei și că, din punctul lui de vedere, regulile trebuie respectate.

Județul Constanța a ajuns la cea mai mare incidență de infectare cu Covid-19 din țară, deși orașul-reședință și mai multe localități se află în carantină de peste 10 zile.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

ÎPS Teodosie mobilizează o „armată” de 350 de preoți și 100 de monahi împotriva Guvernului! Agentul „Mache” ordonă ca toată preoțimea din Constanța să încalce legea

Relu Fenechiu își trage și „copiii” în pușcărie. Adomniței – 3 ani și 2 luni cu executare. Și Chiuariu a fost condamnat, dar cu suspendare

50 de ani de închisoare pentru 10 condamnați, în Dosarul ANRP. Crinuţa Dumitrean – 6 ani și 3 luni, Horia Simu – 6 ani și 4 luni

Soția-paravan a lui Tudorache garantează cauțiunea și pentru ea, și pentru el, cu case de peste 1.200.000 de euro!

2 COMENTARII

 1. Îi dați prea mult credit acestui individ. Nu vedeți ca are exact atitudinea unui nebun? Omul e psihopat pe bune, fara nici un fel de respect pentru viața umană.

  Narcisist – suficient sa va uitați la bogația straielor aurite sau la mașinile pe care le foloseste
  Machiavelic – provoaca, minte, jigneste, amenință, acapareaza, pretinde mită, șantajează, carierist, prieten cu cele mai rele specimene din politica (Radu Mazăre este un exemplu și Adrian Năstase).
  Pervers sexual – Repetatele scandaluri cu caracter sexual in care a fost implicat vorbesc de perversiuni greu de imaginat și suportat. Preotul Ioan Buga spunea multe despre individ.
  Cabotin – mimeaza fara rușine sentimente pe care nu le are, se suie pe cisternele cu apa sfintita, plange la comanda
  Antisocial – desi înțelege foarte bine primejdia la care îi supune pe oameni pur și simplu nu îi pasă! Dacă e să moară atunci să moară! Pai asta e la nivel de secta sinucigașă.
  Nu are păreri de rău – cu siguranță știe câte focare de covid au fost în bisericile din Constanța, cine și câți au murit, exploatează legea cu protecția datelor știind că nu poate fi ușor combătut.

  Acesta este pesonajul. Iar presa îl mângâie usor pe creștet cu evul mediu, mache, tensiuni între stat și biserică, etc. Porcu Machidon e un individ cu grave probleme psihice, ajuns prin corupție la o demnitate înaltă. Un individ foarte posibil șantajat de ruși disperați că nu pot crea dezordine în țară. Oare cât material kompromat au rușii despre individ? Cu atatea scandaluri homosexuale în jurul lui?

  Când în Romania e liniște și oamenii isi vad de treburile lor, apare un individ dubios sa inceapă un scandal din senin.

  Angajați un psihiatru criminalist să-i facă profilul individului. Faceți o faptă bună și scăpați țara de o vidmă.

 2. Dar despre abuzuri sexuale asupra minorilor din căminul de cazare a elevilor de la teologie, nimic, nimic ? Dar despre turnătoriile ordinare la secu, nimic, nimic ? Dar despre subvențiile europene ptr.tereniri agricole, nimic, nimic? Dar ptr.acyualele și repetatele încălcări ale legilor în vigoare, instigare la revoltă și răsturnarea ordinii constituționale în România, idem ? Dar despre activități subversive coordonate de la moskova împreună cu ” luceafărul ” cataramă și pușcăriașii voiculescu-năstase se trece cu vederea de către SRI ? Ce este AUR,cumva oficină kgb- fsd ? Ce este grupul de la vișegrad în care urma să fie vîrîtă și România , vreo mănăstire istorică, sau un instrument odios al lui putin ptr. a dezintegra UE. La aceste întrebări pe care le fac PUBLICE aștept tot PUBLIC răspunsuri de la SRI și SIE !!! În temeiul Legii cu privire la liberul acces la informații de interes public nr.2544/ 2002. Precum și al prevederilor Constituției României, capitolul lV -drepturi cetățenești individuale. Rog redacția Ziariștii.com să prezinte cererea mea către cele 2 instituții sus-ma enționate. Cu multă stimă, V.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here