marți, martie 5, 2024
AcasăNewsIon Cristoiu, abia întors din Rusia: "Ucraina a provocat criza din Marea...

Ion Cristoiu, abia întors din Rusia: „Ucraina a provocat criza din Marea Azov”!

-

Duminică seara, Ion Cristoiu a fost invitat la Antena 3, pe post de „maestru”. Gazde: Mihai Gâdea și Mircea Badea. Adică, exact cei care acum doi ani îl „rușinau” dăndu-i pe post facturi cu sutele de mii de euro pe care „maestrul” i-a câștigat la trustul lui Dan Voiculescu, în primul lui mandat de colaborare și iubire cu Antena 3.

Între timp, Cristoiu s-a reconciliat cu Gâdea și își trăiește cea de-a doua lună de miere cu Felix TV. Din acest concubinaj s-a născut, aseară, un dialog halucinant.

Gâdea: Klaus Iohannis cade în sondaje, e în picaj.

- Advertisement -

Cristoiu: Da… Dar uitați-vă și la Poroșenko: e la 8%, de-aia a și provocat chestia cu Azovul…

Gâdea: Stați, că asta-i tare…

Cristoiu: Da, păi de-aia a provocat aia cu Azovul… bine, că și lui Putin i-a convenit…

- Advertisement -

Cei trei au râs, emisiunea s-a încheiat, dar dincolo de ecranul televizorului plutea gravitatea afirmației lui Ion Cristoiu. El a susținut, cu subiect și predicat, că nu Rusia a declanșat criza din Strâmtoarea Kerci, arestând nave și militari ucraineni și blocând accesul în Marea Azov, ci Ucraina, prin președintele Petro Poroșenko, „a provocat chestia cu Azovul”!

Țipă Marile Puteri, UE, NATO și ONU că Rusia trebuie să pună capăt agresiunii din Strâmtoarea Kerci. Se vede pe imagini (filmate de ruși!) că navele rusești le-au atacat și capturat pe cele ucrainene, nu invers. Chiar și Putin zice că Ucraina nu va avea liniște dacă nu-și alege o conducere pro-moscovită. Doar Cristoiu zice că Ucraina e agresorul. Cristoiu și comunicatorii agenturilor KGB (FSB) și GRU. Marile spirite se întâlnesc.

Informație de context: Ion Cristoiu tocmai s-a întors din Rusia, unde a vizitat orașele Moscova și Krasnodar. În ultimii ani, „maestrul” a fost de mai multe ori în Rusia, așa cum și Ion Iliescu se ducea des la Moscova în anii 1987-1989.

Iliescu mergea ca editor și hidroenergetician, Cristoiu merge ca ziarist și istoric.

Iliescu a valorificat această experiență în decembrie ’89, în Studioul 4 al TVR. Cristoiu valorifică experiența rusească zi de zi, în studioul Antenei 3.

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Am studiat si eu problema Azov la mine a dat si da altfel. Granita e granita. Nu patrunzi cu nave militare in apele teritoriale facandu -te ca nu intelegi ruseste, nu auzi statia ,megafonul, focurile de avertisment … Mie mi-a placut capitanul care a facut ciocnirea dupa scurta in gat de atata strigat Opreste motoarele ! Stanga !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -