Ion Cristoiu are o fantezie: să le batjocorească simultan pe Andreea Esca și Codruța Kovesi

13
10927
Ion Cristoiu

Solidar în mârlănie cu vechiul său prieten-dușman Cornel Nistorescu, Ion Cristoiu ține să folosească și el toporul în analiza făcută Laurei Codruța Kovesi. Iar pentru a ajunge la fosta șefă a DNA, Ziaristul-care-naște-pui-vii izbește bezmetic în gazetari care au îndrăznit să combată Hora penalilor: Andreea Esca, Rareș Bogdan, Cristian Tudor Popescu, Ioana Ene Dogioiu și Dan Tăpălagă.

În editorialul său din Evenimentul zilei, intitulat „Codruța Kovesi – Lazăr de la Rusca în variantă postdecembristă”, Ion Cristoiu forțează o paralelă între eroul rural al propagandei staliniste, Lazăr Cernescu din satul Rusca, și simbolul luptei anticorupție din România ultimului deceniu, Laura Codruța Kovesi.

Dar ca s-o rașcheteze cu rindeaua-i râncedă pe fosta șefă a DNA, „maestrul” își scoate mai întâi ciorapii din picioare și-i aruncă în coafura Andreei Esca. Legendara prezentatoare a Știrilor Pro TV e găsită vinovată pentru interviul luat sâmbătă, la Europa FM, Laurei Codruța Kovesi.

 • „Dacă Andreea Esca ar fi și altceva decât o uitată de Dumnezeu pe scaunul de cititoare de prompter, aș spune că interviul are toate șansele să rămână în istorie drept momentul în care gazetăria a ieșit pe Șoseaua de Centură a telenovelei turcești. Cum însă Andreea Esca n-are nicio legătură cu profesia de jurnalist, voi considera interviul drept un reușit moment publicitar din cadrul a ceea ce s-ar putea numi Vânzarea produsului Laura Kovesi pe post de mușchi file”.
 • „Ce se urmărește prin Operațiunea Codruța Kovesi – un Harap Alb cu breton, nu-mi pot da seama. Îmi pot da seama în schimb de unde s-a inspirat imaginea de basm Luptătoarea cu Hidra, Femeia fragilă care face față (spre deosebire de Bărbatul Klaus Iohannis!) Ciumei Roșii. Din propaganda și agitația vremurilor staliniste în România!”

După ce s-a răcorit prin atacul la adresa Andreei Esca, Ion Cristoiu face recurs la propaganda comunisă, pentru a ajunge la Codruța Kovesi. Gazetarul îl reînvie pe Lazăr Cernescu din satul Rusca, comuna Tergova, cel căruia poetul proletcultist Dan Deșliu i-a dedicat celebrul poem „Lazăr de la Rusca”. Apoi, Cristoiu scrie:

 • „De la văicăreala din seara de miercuri, Codruța Kovesi e subiectul unei Operațiuni în genul celei meșterite în cazul Lazăr Cernescu. Fosta șefă a DNA, candidat la funcția de procuror european, se confruntă vitejește cu Haita corupților, așa cum Lazăr Cernescu se confruntă cu Haita dușmanului de clasă”.
 • „Iată câteva exemple de folosire a imaginii lui Lazăr de la Rusca în cântarea luptei pe care o conduce Codruța Kovesi cu Haita, luptă care, ca și în cazul lui Lazăr Cernescu, nu poate fi decât plină de izbânzi, deoarece în spatele Codruței Kovesi se află Poporul cinstit, care-i urăște pe corupți”.

Ca să-și susțină elucubrațiile, Cristoiu citează din Cristian Tudor Popescu, Ioana Ene Dogioiu, Rareș Bogdan și Dan Tăpălagă, pe care-i compară – ticăloasă comparație! – cu Dan Deșliu. Ținta finală este însă Kovesi:

„Puneți în locul lui Lazăr Cernescu pe Codruța Kovesi și în locul Viperelor pe Corupții în frunte cu Liviu Dragnea și veți avea Lazăr de la Rusca în variantă postdecembristă!”

Ion Cristoiu arată că e în stare de orice mojicie pentru a se face util Tribului Penalilor. Tentativa de batjocorire a Andreei Esca și a Codruței Kovesi se soldează însă cu un eșec răsunător: eșecul eunucului care confundă biblioteca cu bordelul.

CITIȚI ȘI:

13 COMENTARII

 1. Daca a avut omul material de fantezie! S-a uitat la doua smacuite si nici aia habar nu are de jurnalism fara sa citeasca de pe monitor si nici cealalta habar nu are de justitie fara protocoale.

  • Hai sictir trol psd-ist, fugi la infractorii de la latrine si la guitza sa-ti iei portia de rahat!! Cand vei avea scoala celor doua sa casti gura, poate intra musca si te inneci!!!

 2. Hoașca se străduiește să”nască”,în continuare pui vii dar,nu-l mai crede nimeni.Îi sfătuiesc pe cei care-l plătesc să nu mai risipească bunătate de ruble.

 3. Nu ma mira ca a iesit la atac. Asta a facut mereu, chiar daca uneori ii lasa si pe altii si nu e prima data cand spun ca, dupa parerea mea, Cristoiu este un securist deghizat in ziarist. Si nu unul de rand, ci unul dintre strategi. furnizor de directii pentru raspandaci ca Gadea, Andronic, Ciuvica etc..
  Pentru el, presa este doar un mijloc viclean, aparent glumet, prin care el initiaza anumite directii de atac.
  Acum cativa ani, desi nu l-am agreat niciodata, inceput sa frecventez Blogul lui Cristoiu, exact in perioada cand el devenise administratorul jurnalului Elenei Udrea. Real sau inventat de el cu acceptul ei, acest jurnal era o arma de santaj si un pretext de a lansa soparle., Cristoiu a ofensiva impotriva Codrutei Kovesi, furnizand mercenarilor di presa directii de atac.
  Dar nu era singurul lui obiectiv. Prin ironii si porecle, a lansat imaginea unui presedinte-ficus, incapabil si inutil, cu o sotie superficiala, careia i-a scornit porecla „Ravasitoarea”.
  Monica Macovei, Ioana Ene Dogioiu, Dan Tapalaga erau tintele pe care le indica raspandacilor cu mai putina imaginatie (sau competente).
  Dupa cel mult doua luni, m-am lamurit si l-am evitat in totalitate dupa ce, incercand sa-l combat, am constatat ca escrocheria nu se limita la continut, era inarmat si cu tehnica.
  Vazand ca de la un timp, desi imi publica comentariile, nu mai aveam nicio replica, am avut ideea sa utilizez un alt calculator. Aflati ca acolo mesajele mele nu apareau! Utiliza o escrocherie informatica prin care crea pe calculatorul meu aparenta ca acele comentarii sunt publicate, dar realitate ele apareau doar la mine. Il combateam in van, eu vorbeam, eu auzeam!

  • Bine că v-ați deșteptat. Vă veți supăra pe mine, dar trebuie s-o spun: părerea mea e că musiu Cristoiu e mult prea prost pentru a fi securist. Ăia au avut atunci de unde alege. Poate și acum (habar nu am). Cristoiu e doar un narcisist cu pretenții de sofist. Recunosc că citesc doar rezumatele altora despre articolele lui de blog și refuz să-l privesc în emisiuni. Cristoiu nu e istoric al clipei e doar timp pierdut.

 4. Nimic surprinzător pt.cunoscatori. Libidinos a fost pe vremea comuniștilor- îți amintești „maiestre”?!-,libidinos și după. Te uiți la Cristoiu, Nistorescu, Roșca Stănescu – nu mai enumeram limbricii, dinainte și după 89′,din presa locala/centrala- și avem încă un răspuns la situația României după 30 de ani. Acești ziariști bolșevici-securisti, foștii uteciști, sindicaliști,eșalonul lui Ilici Ion din PCR, securiștii, milițienii,la greu, magistrații și odraslele lor au făurit democrația originală rusofilă. Țara a fost și este a lor,ii doare-n patina de UE/SUA/NATO/demonstrațiile soc.civile,de poporul pe care se laudă că-l slujesc. Sute de miliarde de dolari au furat,au conturile pline și ne râd în nas. Cristoiu-ardei umplut,Nistorescu, Roșca Stănescu sunt exponentii presei comunistoide, staliniste de ieri și de azi, invitați să-și dea cu părerea despre oricine și orice in presa scrisă, audiovizuală. Ziariștii curați, profesioniști, educați, cinstiți din presa de după 89′ nu au loc de valul jegurilor de ziariști comunisti- vezi și presa locala= dezastru.

 5. Facand abstractie de intentia de a o demola pe LCK facand pe placul mafiei pe care o deserveste, comparatia este nereusita, nu pare nimic a unui ziarist talentat. Pur si simplu, atat a gasit el in literarura pe care a invatat-o la scoala.

  • Corect!! As adauga : „atat a gasit el in literarura pe care a invatat-o la scoala COMUNISTA”
   Aceste partide asa zise „socialiste” si cozile lor de topor(Cirstoiu, Nistorescu, Curea, etc) nu se pot desparti nicicum de comunism, de rusi si de practicile bolshevice. Asadar, draga Binomule(vorba altui comunist sadea, Cristoiu), nu ai incotro decit sa-i bagi pe toti in puscarii pina cind tara asta o sa devina curata de acesti bolshevici din tata in fiu si care au violat Romania timp de 25 de ani. Infundati inchisorile cu ei exact la fel cum au facut inaintasii lor comunisti in anii ’50 cu toata intelectualitatea vizionara a tarii lasind Romania in intuneric si instaurind un regim gaunos impus de rusi condus de un cizmar oltean si tractoristi absolventi de St. Gheorghiu care aveau la baza maxim patru clase, dar proveneau din familii cu „origine sanatoasa”, adica prosti facuti gramada. Dupa chipul si asemanarea lor avem astazi o tara plina de mizerie sociala, speriata de libertate si democratie care nu stie incotro s-o apuce. BAGATI-I PE TOTI IN PUSCARII!

 6. Formatori de opinie ca si Cristoiu,fost comunist si activist in aparatul de propaganda al lui Ceasca(Scanteia Tineretului) si judecatile de „valoare” pe care le emit acestia mai sunt posibile numai la televiziuni de scandal ca Antena 3 si in tari fost comuniste sau bananiere ca Romania conduse inca de nomenclatura securisto-comunista a cizmarului oltean. Daca nu pricepeti cum functioneaza democratia autentica( nu ruseasca sau comunista) dati-va singuri cateva perechi de palme, luati-va familile de mana… si sariti cu toti in Dambovita. Ati distrus tara asta si ati tinut-o in saracie promovand si votand 29 de ani la rand numai comunistii vopsiti din PSD care intre timp au ajuns putrezi de bogati iar populatia tot mai saraca. Din 29 de ani de dupa revolutie, PSD-ul a guvernat 23 de ani avand si presedentia lui Ilici- sovieticu’ timp de 10 ani. Rezultatele : o tara saraca plina de mitocani si mizerie sociala.

 7. Pe Cristoiu l-a invitat pentru interviu Sebastian Ghiță, condamnat penal, fugit din țară, la Belgrad. În ascuns. Andreea Esca a intervievat-o pe LCK in direct. Despre ce să mai comentez???

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here