Iohannis a mutat. Dragnea mută şi el, la ora 18.00. Cine „crapă” primul? Pică Tudorel?

1
558
Președintele și infractorul

PSD şi ALDE au de gând să omoare practic orice formă de viaţă democratică în România. Liviu Dragnea anunţă o intervenţie publică, la ora 18.00, ca replică la atacul devastator al preşedintelui de azi. Iohannis a anunţat că va convoca referendum pentru apărarea justiţiei, pe 26 mai.

Există indicii clare că Liviu Dragnea a declanşat un amplu război de uzură pentru a sabota referendumul din 26 mai. Deja au apărut informaţii că PSD şi ALDE vor modifica legea privind organizarea alegerilor pentru a nu permite votul în aceeaşi secţie de votare şi pentru alegerile europarlamentare, şi pentru referendum.

Motivul e simplu: ar ieşi mai mulţi români la vot, sătui de hoţia actualei puteri şi de atacul ei la adresa magistraţilor independenţi şi la adresa Europei. Or, un vot masiv pro-Opoziţie ar arunca PSD în haos, pentru că inclusiv slugile lui Liviu Dragnea din partid ar înţelege că anul viitor PSD va muri la votul pentru Parlament. Iar asta ar echivala practic cu moartea PSD, dar şi cu recuperarea forţei justiţiei.

De aceea, e de aşteptat ca Dragnea să anunţe măsuri pentru boicotarea referendumului.

Dragnea nu mai are răbdare cu Tudorel Toader

Pe de altă parte, ldierul PSD e disperat; are nevoie urgentă de Ordonanţa care modifică Codurile penale, ca să scape şi de prima condamnare cu furtul de voturi (culmea, tot la referendum), şi de cea iminentă cu banii furaţi pentru PSD de la copiii din Teleorman.

Potrivit colegilor de la G4Media, Dragnea ar urma să-l „mazilească” pe Tudorel Toader pe motiv că a amânat prea mult ordonanţele care îl pot salva de puşcărie.

Astfel, Tudorel ar urma să fie remaniat. Pe de altă parte, azi a apărut informaţia că, în ciuda faptului că Tudorel Toader va pune Ordonanţa pe masa Guvernului, Dăncilă n-ar fi dispusă s-o adopte. De moment, cel puţin. Detalii, AICI.

Premierul Viorica Dăncilă i-ar fi promis joi prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, că Guvernul nu va adopta în ședința de vineri Ordonanța de urgență pentru modificarea codurilor penale cerută de PSD.

Cei doi oficiali au avut joi o teleconferință în care Dăncilă și Timmermans au convenit ca echipele de experți ale guvernului și Comisiei Europene să continue lucrul pentru găsirea soluțiilor la îngrijorările exprimate de partenerii externi, potrivit acelorași surse guvernamentale.

Anunţul lui Iohannis

Klaus Iohannis a anunţat acum câteva minute că porneşte la luptă cu PSD şi ALDE pentru protejarea democraţiei. Va convoca referendum pentru apărarea justiţiei independente pe 26 mai, în ziua alegerilor europarlamentare.

„Este cert. Voi convoca un referendum pe 26 mai. Aşa nu se mai poate: PSD continuă atacul la justiţie. Acum vor da OUG ca să modifice Codurile penale. Golăneala PSD a depăşit orice limită. Legiferează pentru infractori lideri de partid.”, a declarat preşedintele.

„PSD-iștii încearcă să deturneze statul român”

Iată principalele acuzaţii aduse de el puterii actuale:

 • Golăneala guvernului PSD de azi a depășit orice limită. Nu trec 33 zile fără o OUG într-un domeniu sau altul
 • Ordonanţele practic și-au pierdut menirea esențială și au devenit în timpul acestui accident al democrației un instrument folosit abuziv în exces, eludând orice control de constituționalitate
 • Trebuie să punem punct acestei practici și trebuie să o facem acum
 • Când aceste trăsături se împletesc cu intenția de a legifera în interesul infractorilor, fie și lideri de partid, avem premisele unui dezastru
 • E complet nejustificată urgența acestor ordonanțe
 • Adoptarea lor ar intra în conflict cu prerogativele Parlamentului, câtă vreme Codurile Penale se discută încă în Parlament
 • PSD-iștii trebuie să înțeleagă că justiția nu e la bunul lor plac
 • Sunt valori pentru care oamenii au ieșit în stradă și în decembrie 89, și în ultimii doi ani
 • Le dau o veste: nu o mai pot face. Justiția e o temă de interes național, iar cetățenii au dreptul suveran să decidă dacă vor să lase corupția să devină politică de stat
 • E atributul meu să cer poporului să-și exprime voința pe 26 mai cu privire la probleme de interes național
 • PSD-iștii încearcă să deturneze statul român
 • Atrag atenția că e ilegitimă o OUG în această materie înainte de referendum
 • Votul e fundamentul democrației și sursa legimitității
 • De ce vă e frică de referendum, domnilor PSD-iști? De ce amenințați că faceți sectii separate de vot?
 • Încetați să guvernați doar în propriul vostru interes

CITIŢI ŞI:

Iohannis: „Nu se mai poate! Voi convoca referendum pentru justiţie pe 26 mai”

Surse: Dăncilă i-ar fi promis lui Timmermans că nu va adopta mâine Ordonanţa care îl scapă pe Dragnea

„Păpuşa” lui Dragnea din fruntea justiţiei sare la gâtul lui Iohannis. Savonea joacă teatru ieftin pe tema independenţei magistraţilor

Dovada că Teszari a predat Digi 24 lui Dragnea? Vâlcov face deja primul gest de bunăvoinţă faţă de RCS-RDS, după valul de plecări din televiziunea de ştiri

Băsescu: „Dăncilă trebuia să-l sune pe premierul Iordaniei să-i spună că a vorbit sub efectul narcoticelor”

„Viorica Dăncilă este cel mai potrivit candidat pentru președinția României”. Odă în SPUTNIK pentru cea cu „recunoaştere internaţională din ce în ce mai amplă”

Băsescu: „Proasta Dăncilă a aruncat pe Apa Sâmbetei 50 de ani de politică externă românească în Orientul Mijlociu”

Victor Rebengiuc, în ultimul videoclip al trupei „Taxi” cu mesaj dur anti-Ciumă Roşie: „Bă, nenorociţilor!”

Procurorul general, LOVITURĂ dată găştii Dragnea-Tudorel-Adina Florea. Lazăr decide că ancheta TelDrum o face DNA, nu SS

Negocieri dure, la Strasbourg. „Kovesi este favorită pentru şefia Parchetului European”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here