Iohannis: „Dragi români, sunteți fantastici!” / „Felicitări, PNL! Felicitări, USR!” / „Acest accident al democrației, care e guvernarea PSD, trebuie să dispară!”

0
706
Klaus Iohannis, după trecerea referendumului, a devenit cel mai puternic om politic din România

Președintele Klaus Iohannis a cerut duminică seara demisia Guvernului PSD-ALDE, în urma rezultatului dezastruos înregistrat la alegerile europarlamentare.

Șeful statului le-a mulțumit românilor care au mers la vot și i-a felicitat pe cei de la PNL și USR-PLUS, care „au obținut rezultate foarte bune”.

Iohannis a lansat critici dure împotriva Guvernului pentru modul în care a organizat alegerile din diaspora, unde oamenii au stat la cozi uriașe pentru a putea vota.

Declarațiile lui Klaus Iohannis

„Participarea e senzațională”

 • „Dragi români, sunteți fantastici, vă felicit! Ați participat azi în număr mare, participarea e senzațională, avem circa 50% la europarlamentare și circa 40% la referendum.”
 • „Dragi români, vă mulțumesc! Ați dat un vot clar, ferm, care nu poate fi ignorat de niciun politician în România.”
 • „Referendumul a trecut cu brio. Așadar, ați votat clar și ferm pentru o politică corectă, o justiție dreaptă, independentă, o bună guvernare, pentru români și România.”
 • „Vă mulțumesc pentru această participare la referendumul pe care l-am convocat.”
 • „Am avut sprijin din partea unor partide politice în felul în care am reușit să-i mobilizăm pe alegători. Aș menționa sprijinul PNL, care s-a și înscris la AEP ca partid care sprijină referendumul, le mulțumesc. Am avut un sprijin consistent și de la Alianța USR-PLUS, le mulțumesc și lor.”

„Rușine, PSD!”

 • „Din păcate, nu peste tot lucrurile au mers bine. Am văzut toți cozile interminabile la multe secții de vot, mai ales în diaspora. Le mulțumesc românilor care au avut răbdare, unii foarte foarte multă răbdare, ca să ajungă să-și exprime votul pentru România europeană. Cu toții am votat pentru o Românie europeană.”
 • „Nu pot să nu observ că PSD, deja a doua oară, ca și în 2014, și-a bătut joc de români, mai ales de cei din diaspora. Rușine, PSD!”
 • „La europarlamentare, rezultatele reflectă voința electoratului. PNL a obținut un rezultat foarte bun și îi felicit. USR a obținut de asemenea un rezultat foarte bun, îi felicit.”

„Nimic n-au făcut, nimic n-au primit”

 • „PSD a obținut un rezultat pe măsura realizărilor din doi ani și jumătate de guvernare. Nimic n-au făcut, nimic n-au primit.”
 • „E o cădere imensă înregistrată de PSD de la parlamentarele din 2016 și până acum, și asta arată cum văd românii această guvernare PSD eșuată.”
 • „E clar că acest accident al democrației românești, care e guvernarea PSD, trebuie să dispară în urma acestui rezultat. Guvernul PSD trebuie să plece!”
 • „E un rezultat care nu poate fi interpretat.”

CITIȚI ȘI:

Exit-poll final. „Din estimarile noastre, ierarhia primelor trei partide se poate modifica astfel: 1. PNL; 2. USR-PLUS; 3. PSD”

* Zdrobit de români, Dragnea e „generos”: propune la prezidențiale două „mortăciuni” – Firea și Tăriceanu

Exit-poll oficial pentru ora 19.00: PNL – 25,8%, PSD – 25,8%, USR – 23,9%. Diaspora și ultimele două ore vor zdrobi PSD-ul!

Eroism în diaspora: peste 300.000 de voturi la ora 20.00, în condiții infernale

PSD cade spre locul 3 și în exit-poll-ul bâjbâit de Pieleanu! Bătălie crâncenă la ora 18.00: PNL – 27%, USR-PLUS – 24%, PSD – 24%. Tăriceanu ar putea rata pragul de 5%

La ora 20.00, prezență la vot impresionantă: 46,40% la europarlamentare, 38,96% la referendum

E terminat! Dragnea a venit să voteze la 19.30, cu față de mort. Parșiv, a votat și la referendum, trădându-și electoratul

La 18.15, prezența la vot a depășit-o pe cea finală de la alegerile parlamentare din 2016: 39,5%

Cvorumul de 30% a fost atins la ora 17.16, referendumul e valid! Trebuie votat însă în continuare, pentru a nu avea emoții cu condiția a doua

La europarlamentare „am făcut cvorumul” de 30% încă de la ora 15.40! La referendum mai avem nevoie de 5 procente

Cifre superbe la jumătatea zilei: 23,91% la europarlamentare, 19,61% la referendum. E revoluția votului!

Șoc și groază la PSD! După 6 ore, prezență la vot de aproape 20%. Și mai sunt 8 ore

Votăm și pentru arestarea lui Dragnea

Doi președinți, Iohannis și Băsescu, votează și dau semnalui care va zdrobi Ciuma Roșie!

„1-0 împotriva hoţiei. Hai că se poate!”. Românul care a votat primul în lume anti-PSD, în 2014, a fost primul şi azi, în Noua Zeelandă

Eroina din Republica Manda-Olguța: doctorița care n-a lăsat morții să voteze. „O să-ți smotocesc mutra aia, bandito!”, a amenințat-o primarul PSD

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here