Iohannis câștigă prima confruntare de la distanță cu Dăncilă și promite o Românie fără PSD

1
896
Klaus Iohannis, alegeri prezidentiale
Klaus Iohannis a reușit să puncteze la prima întâlnire din campania pentru turul 2, dar există încă nemulțumiri din cauza lipsei unei dezbateri față în față

Președintele a câștigat prima dezbatere cu Viorica Dăncilă. Deși n-a fost o confruntare propriu-zisă, cum am fost obișnuiți, ci una care a avut nevoie de intermedierea jurnaliștilor, până la urmă interesul și intensitatea au fost la cote înalte.

Președintele în funcție a fost mai pregătit, deși a avut ezitări, și nu a ocolit întrebările jurnaliștilor.

Pe de altă parte, trebuie spus că echipa de campanie a PSD a fost luată prin surprindere de organizarea atât de rapidă a președintelui în ce privește o întâlnire cu jurnaliștii.

Strategia fake-news-ului deturnată

Deși au resurse nelimitate, ca răspuns la succesul strategic înregistrat de Iohannis, PSD-iștii n-au putut oferi decât un fake-news care s-a întors rapid împotriva Vioricăi Dăncilă. 

Firea a șters rapid postarea mincinoasă, iar Dăncilă a citit un discurs scris de consilieri, o abordare care a produs stupoare în rândul publicului, urmată de o sesiune de răspunsuri în care întrebările jurnaliștilor nu se auzeau din cauza mijloacelor tehnice neadecvate.

Dezbaterea scoasă de pe agenda de campanie

Iohannis a reușit, în ciuda reacției inițiale de adversitate, să seteze un tur 2 fără dezbateri directe cu Viorica Dăncilă. Acesta a fost obiectivul conferinței din seara zilei de miercuri. Iar acesta a fost atins. 

Revolta de pe rețelele sociale s-a stins și poate mai avea combustibil să continue dacă nu era urmată de “tânguiala” Vioricăi Dăncilă care vrea în continuare dezbatere.

Reprezentanta PSD nu are nicio șansă de victorie în fața lui Iohannis. Campania electorală din aceste două săptămâni are o mai mare importanță în ce privește alegerile locale și parlamentare decât în ce privește alegerea viitorului președinte unde lucrurile sunt destul de clare.

O țară fără PSD

Iohannis și-a fixat obiectivul celui de-al doilea mandat și acesta este dezintegrarea PSD, trimiterea acestei formațiuni politice, prin mijloace democratice, în irelevanță.

Nu pot să legitimez comportamentul mizerabil al PSD-ului din ultimii ani. Eu îmi doresc o Românie fără PSD. Fără PSD în structurile de conducere. Lupt pentru o Românie normală. În conceptul meu nu e loc pentru un astfel de PSD”, a declarat Iohannis.

E greu de spus dacă va reuși, dar trebuie remarcat că e primul președinte care încearcă.

Citiți întregul articol pe Politiknews.ro. CLICK AICI!

“M-au învins securiștii!”

Vreți să știți de unde s-a început? De la declarația lui Emil Constantinescu din anul 2000 în care anunța că nu va mai candida pentru un al doilea mandat pentru că “m-au învins securiștii”.

Primul președinte al unei firave coaliții anti FSN-FDSN-PSDR-PSD se preda după primul mandat, fiind obligat să se plece în fața lui Ion Iliescu pentru a salva România, pentru a o scoate din ghearele Rusiei și a o împinge spre NATO și Uniunea Europeană. De atunci, au trecut 20 de ani până la această declarație și acest context politic în care ea pare posibilă.

O maladie socială

Reacția rapidă și dezordonată a PSD, cu un candidat mediocru și nervozitatea creată că a fost scos de la guvernare, arată cât de consolidată a fost prezența acestei formațiuni în care s-a metamorfozat Partidul Comunist în structurile statului român.

Chiar dacă Iohannis își va ține promisiunea din punct de vedere politic, instituțional vor trece mulți ani până când toate legăturile cu trecutul comunist să fi fost tăiate.

Abia atunci, o parte din cei plecați vor începe să se întoarcă acasă, iar celor de aici le va scădea apetitul în ce privește emigrarea.

A zis fără dezbatere, din păcate va fi fără dezbatere

Marea înfrângere a PSD constă în faptul că Iohannis are libertatea de a stabili regulile jocului. Viorica Dăncilă și susținătorii ei nu au nicio pârghie prin care să-i smulgă măcar un compromis. A zis fără dezbatere, va fi fără dezbatere. Și trebuie remarcat că Iohannis a avut de luptat în urma acestei decizii mai mult cu opinia publică din România decât cu Viorica Dăncilă sau PSD. Aceștia nu pot duce mai departe sau amplifica nemulțumirea creată de decizia actualului președinte.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Scuzeee…, darrr… noi, astia „simpli”…, „prostimea”…, NU am inteles: pana-la-urmaaa…, este mai bine caaa… Iohannis REFUZA confruntarea-DIRECTA (!) cu al sau contracandidat, fie el si Dancila ????!!!!!!???

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here