„Întreaga conducere de vârf a serviciilor secrete ucrainene s-a dovedit a fi o agentură rusească! Toate astea ar trebui pur și simplu distruse”

1
9869
Iuri Butusov - Volodimir Zelenski

Atac dur la președintele Volodimir Zelenski, formulat de jurnalistul și expertul militar Iuri Butusov, editor-șef al publicației online Censor.net. Acesta îi reproșează șefului suprem de la Kiev că, înainte de „operațiunea militară specială” a Kremlinului, a numit în funcții-cheie la Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) personaje care s-au dovedit a fi de fapt pro-putiniste și anti-europene.

Declarațiile sale au fost găzduite de postul de radio Novosti Vremea.

Iuri Butusov: „Ar trebui să se vorbească despre asta tot timpul. Întreaga conducere de vârf a SBU s-a dovedit a fi o agentură rusă. Toate astea ar trebui pur și simplu distruse. Ar trebui să existe un dosar penal pentru toți inculpații. Trebuie ca autoritățile să înceapă să-și asume sincer responsabilitatea pentru motivul pentru care agenții ruși au fost numiți în cele mai înalte funcții în serviciile speciale ucrainene, în domeniul informațiilor. Unii dintre ei au fost deja arestați și sunt acuzați de înaltă trădare”.

„Primul adjunct al șefului SBU s-a dovedit a fi și agent rus. Înainte de război, el a fugit din țară cu banii”

Cunoscutul ziarist ucrainean, prezent în multe emisiuni televizate de impact național alături de foști șefi ai țării sale, vine și cu argumente plauzibile. Recent, patru lideri de top ai SBU și-au pierdut posturile din cauza faptului că acțiunile lor „au cauzat pierderi mari capacității noastre de apărare”.

Unul dintre ei: Andrei Naumov, fostul prim-adjunct al șefului SBU. Naumov condusese Direcția Principală de Securitate Internă, fiind reținut tocmai în Serbia – patria adoptivă a fugarului PSD-ist Sebastian Ghiță.

Iuri Butusov a precizat că este necesară realizarea unei anchete în regim de urgență „pentru a se stabili dacă aceștia sunt singurii agenți ruși care au fost la putere sau poate mai sunt și alții”. În opinia sa, investigația temeinică ar trebui făcută sub control parlamentar, se arată pe site-ul postului de radio Novosti Vremia.

Iuri Butusov: „Investigația ar trebui să înceapă cu faptul că autoritățile își recunosc greșelile că, de exemplu, trei șefi ai departamentului SBU din domenii cheie sunt cercetați, doi sunt într-un centru de arest preventiv sub acuzația de trădare, unul are un asistent într-un centru de detenție sub acuzația de trădare, iar el însuși este inculpat. Primul adjunct al șefului SBU s-a dovedit a fi și agent rus. Înainte de război, el a fugit din țară cu banii” (face referire la Andrei Naumov – n. red.).

În iulie, Ivan Bakanov a fost demis de Zelenski din funcția de șef al SBU, pe motiv că nu a destructurat rețeaua de spioni sovietici din interiorul serviciului

„Zelenski se sustrage în continuare de la răspunsuri, deși ar trebui să fie primul care să depună mărturie la Parchet și să explice de ce a numit agenți ruși prin decretele sale”

În orice țară democratică, mai susține Butusov, o asemenea situație ar provoca un scandal imens și s-ar lăsa cu decapitări din cele mai înalte funcții. Totodată, îl învinovățește pe președintele Zelenski pentru că „se sustrage în continuare de la răspunsuri, deși ar trebui să fie primul care să depună mărturie la Parchet și să explice de ce a numit agenți ruși prin decretele sale”.

Iuri Butusov: „De exemplu, în 2020, Zelenski l-a numit pe generalul Oleg Kulinici în funcția de șef al SBU pentru Crimeea anexată. Kulinici, de fapt, a lucrat și a servit în FSB-ul Federației Ruse. Acest lucru era cunoscut. Aceasta este o încălcare directă a legii lustrației, încălcare făcută în mod deliberat de către președinte. El trebuie să explice. Poate că are încă numiri nereușite, indivizi care continuă să lucreze pentru țara agresoare. Doi dintre ofițeri au fost deja acuzați de înaltă trădare. Și, teoretic, pot fi prezentați tuturor, pentru că toți au acționat împreună. Adică, acesta este un întreg grup infracțional organizat. Aceasta nu este presupunerea mea, nu este ceea i-am spus președintelui la o conferință de presă în urmă cu un an în fața tuturor. Acestea sunt deja materiale din activitatea Biroului de Investigații de Stat”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Judecătorul Cristi Danileţ a învins în instanță Mafia din CSM! După un an de calvar, el nu poate reveni totuși în magistratură, pentru că Mafia l-a mai exclus de două ori. Urmează două noi procese, amânate deja scandalos de mult

OPINIE. Cum se joacă Iohannis și PNL cu focul: pentru a-și salva pielea după eșecul Schengen, au alimentat discursul extremist și anti-occidental

Băieții de AUR ai propagandei putiniste în România. Scurtă istorie a unei trădări naționale

O „PSD-istă greacă”, vicepreședintă a Parlamentului European, a fost arestată în Belgia pentru corupție! Luase șpăgi enorme din Qatar

VIDEO. Putinist de frunte, Robert Turcescu se înscrie hotărât și în armata propagandei chineze! Minciuni comuniste pe care le promovează fără nicio rezervă: „China nu e o dictatură, așa cum se vorbește în Occident. E o țară extrem de liberă în exprimare” / „În China există o preocupare poate excesivă pentru om. În Occident – cras dezinteres pentru viața și confortul oamenilor”

De la 1 ianuarie, salariul minim net crește de la 1.524 la 1.863 de lei (+22,24%). În construcții, un angajat nu poate fi plătit sub 3.150 de lei „în mână”

„Mineriada” din TVR se îndreaptă spre directorul Turturică. Gașca Săseanu – Chioțea – Olaianos încearcă „execuția” Nadinei Vlădescu

Semifinale cu echipe de pe trei continente: Argentina – Croația, Franța – Maroc! Anglia a fost îngropată de liderul ei, Harry Kane, care a ratat un penalty crucial

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.