Fotbalist de legendă al Chinei: „Partidul Comunist trebuie să dispară! A comis atrocități și a dezlănțuit pandemia”

1
974
Hao Haidong, golgeterul all-time al naționalei Chinei

Fostul fotbalist Hao Haidong este cel mai bun marcator din istoria Chinei, cu 41 de goluri marcate pentru echipa națională. Ajuns la 50 de ani și stabilit (se pare) în SUA, acesta a transmis un mesaj necruțător la adresa Partidului Comunist Chinez.

Într-un film de 53 de minute, încărcat joi pe YouTube, Hao Haidong a criticat comportamentul pe care l-au avut conducătorii politici şi ai sportului în timpul carierei sale de jucător, considerând că sistemul politic din China nu i-a permis să se realizeze ca sportiv.

Pe timpul filmării, lângă fostul fotbalist se afla o femeie pe care a prezentat-o ca fiind soţia sa: Ye Zhaoying, fostă campioană mondială de badminton.

„Cred că acest Partid Comunist trebuie alungat de pe scena istoriei. Spectrul comunismului nu trebuie să mai planeze asupra lumii. Este concluzia la care am ajuns”, a spus tăios Hao Haidong.

„Doar eliminarea Partidului Comunist Chinez ar putea aduce dreptate în lume”, a adăugat Hao Haidong.

El a mai acuzat Partidul Comunist Chinez că „a comis atrocităţi” în țara pe care o conduce cu mână de fier, dar şi că „a dezlănţuit pandemia de coronavirus”.

Aceste declarații fără echivoc l-au făcut pe Hao Haidong să treacă prin experiența cenzurii totale în țara pe care a reprezentat-o inclusiv la Campionatul Modial de fotbal din 2002 (găzduit de Japonia și Coreea de Sud) – singura ediție la care a participat naționala Chinei.

Agenția France Presse (AFP) subliniază că golgheterul all-time al naţionalei de fotbal a Chinei a fost cenzurat în ţara sa după ce a cerut răsturnarea de la putere a Partidului Comunist.

Contul lui Hao Haidong şi al soţiei sale pe reţeaua de socializare Weibo, unde el are peste 7 milioane de abonaţi, au fost inaccesibile vineri. Niciun canal media din China nu a reprodus afirmaţiile tăioase ale fostului jucător.

Tăcerea a fost spartă doar de publicaţia de stat „Titan Sports”, care l-a atacat violent pe Hao Haidong pentru comentariile sale „iresponsabile”. „Nu ar trebui să existe o politizare a sportului!”, s-a auzit vocea Partidului Comunist Chinez, prin portavocea numită „Titan Sports”.

Iluzia unei „Federaţii a noii Chine”

Cunoscut pentru felul său direct de a se exprima, Hao Haidong şi-a exprimat susţinerea pentru o „Federaţie a noii Chine”, un regim chinez imaginar ce ar lua locul actualei Republici Populare Chineze (condusă de Partidul Comunist Chinez), anunță taiwannews.com.tw, într-un videoclip separat.

Miliardarul chinez Guo Wengui, exilat la New York, a proclamat acest regim ipotetic joi, 4 iunie, când s-au împlinit 31 de ani de la masacrul din Piaţa Tienanmen. Detestat de Beijing și controversat la rândul său, Guo Wengui ameninţă regulat guvernul chinez cu dezvăluiri răsunătoare despre corupţia elitelor.

El însuşi acuzat de corupţie şi căutat de justiţia chineză, acest personaj excentric, cunoscut şi sub numele de Miles Kwok, este un apropiat al lui Steve Bannon, fost consilier al preşedintelui american Donald Trump.

Hao Haidong a precizat că viziunea sa este susţinută de Guo şi Bannon. El ar cere cetăţenilor chinezi să-și voteze guvernul în cadrul unor alegeri libere, democratice, ceea ce nu este cazul acum.

AFP a confirmat că Hao Haidong apare cu adevărat în video, dar nu a putut preciza când a fost realizată înregistrarea. De asemenea, nu se cunoaşte locul în care a fost făcută filmarea, care a fost plasată pe canalul de Toutube al lui Guo Wengui.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Dezvăluirile lui Nicușor Dan despre „dezastrul Firea”, întrerupte de smardoiul Bădulescu, viceprimarul trimis de primăriță să facă scandal

1 COMENTARIU

  1. Știrea zilei!!!… namibieni n-au ezitat și au prins trei chinezi care cică făceau comerț ,și a ucis după care le-au dat foc….!! bravo namibienilor… așa trebuia procedat peste tot …nici de mâncat nu sunt buni….
    O altă țară mare spune pa OMS lui… organizație teroristă !!… Brazilia iese din organizația asta… felicitări!!!…se mișcau lumea în direcția bună….nu mai au încredere în aceste organizații conduse de comuniști….se pare că până la sfârșitul anului vor rămâne cu statele comuniste ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here