Infanteria și blindatele ucrainene au străpuns frontul rusesc la Verbove. Trupele Kievului bombardează devastator liniile de comunicații și rezervele invadatorilor

0
1431
Linia frontului din sudul Ucrainei în ziua de 28 septembrie, la prânz

Infanteria și blindatele ucrainene au străpuns frontul rusesc la sud și vest de localitatea Verbove, din regiunea Zaporojie, conform rapoartelor venite de la sursele din cele două tabere. Reușita vine după 36 de ore de bombardament năprasnic, necontenit, executat de artileria ucraineană asupra liniilor defensive, a concentrărilor de trupe și a comunicațiilor rusești.

Comandantul NATO, Jens Stoltenberg, a venit într-o vizită neanunțată la Kiev și, în timpul întâlnirii cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, a spus că „trupele voastre avansează. Au parte de lupte crâncene, dar câștigă teren puțin câte puțin. Ucrainenii luptă pentru familiile lor și pentru libertate, în timp ce Moscova luptă pentru iluziile sale imperialiste”.

Analiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului, care fac zilnic rapoarte asupra situației de pe front, au remarcat că, în ultimele zile, cei mai importanți bloggeri militari ruși au început să transmită din ce în ce mai puține detalii despre activitate armatei lui Putin în zonă și au evitat să mai prezinte știrile neplăcute. Din acest motiv, situația este neclară, fiindcă acum confirmările din partea rusă sunt mai dificil de obținut.

Un oficial al regimului de ocupație din regiunea Zaporojie a confirmat pe 26 septembrie că minimum 4 companii ucrainene, susținute de un număr important de vehicule blindate, a copleșit pozițiile rusești de-a lungul liniei Robotine-Verbove, după un masiv baraj de artilerie.

Există informații, neconfirmate încă, despre eșecul celor două brigăzi de parașutiști ruși, 7 și 76, care au suferit pierderi grele într-o încercare de contraatac purtată cu scopul de a încercui forțele ucrainene aflate în ofensivă.

Problema munițiilor pentru acest război care se anunță în continuare lung, indiferent dacă ucrainenii reușesc să ajungă la Marea Azov ori nu, pare să-și găsească încet rezolvarea în tabăra aliată. Stoltenberg a anunțat că statele NATO au încheiat contracte preliminare în valoare de 2,4 miliarde de euro cu producătorii de armament pentru munițiile esențiale. Aceste contracte vor fi suficiente pentru a alimenta Ucraina și pentru a reface stocurile țărilor care au sprijinit până acum armata ucraineană.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* În loc să elimine pensiile speciale, coaliția PSD-PNL a încercat să fure pensiile private ale românilor!

Ministrul Boloș (PNL), pe urmele premierului Ciolacu (PSD): „Măsurile fiscale nu au impact asupra vieţii de zi cu zi a românilor”

Cum arată „reforma administrației”: în 2023, PSD și PNL au angajat la stat câte 21 de oameni pe zi! În administrație sunt cu peste 50% mai mulți angajați decât în 1990

* EDITORIAL CARTIANU. România văzută prin portbagajul lui Buzatu. Definiția PSD-ismului: o geantă cu bani, o oală cu mâncare, câteva sticle de vin, un baron feudal, o nevastă în Senat, o beizadea în Guvern, o amantă leșinată, un Solomon obraznic, un afacerist de casă, un ginere deputat și unul ucigaș

* Șah-mat în 5 fotografii: ridicolul în care e aruncat Mircea Badea când susține că n-a existat flagrant în „cazul Buzatu”. Partida anti-justiție a sărit deja în apărarea mega-șpăgarului PSD

VIDEO. A doua filmare cu care DNA îl zdrobește pe șpăgarul Buzatu

STENOGRAME. Buzatu: „Aranjați acolo, când vin eu să se prindă peștele ca lumea! Vin, pescuiesc 5 minute și plec!” / Martor: „Îi spun lui Emil să vină cu «mâncarea caldă»”

* „Tâmpitule, prostule, unde sunt cartofii? Nu vezi că e numai carne pe masă? Tu nu știi că eu țin post?” Vasalitate feudală în Vaslui: asistenta lui Buzatu îl umilea pe șeful de la Protecție Socială pe județ, transformat în servitor

Pieleanu: „Buzatu e prietenul meu, sper să-și demonstreze nevinovăția!”. Chirieac: „Era cu metafizica, nu părea șpăgar ordinar”

* Hemoragie din PNL: deputatul Ben Oni Ardelean – al treilea parlamentar plecat din partid în ultima lună, după senatorii Potecă și Bîca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here