Incredibil: în Ialomița, AUR e singurul partid care a luat mandate de senator, deși a ieșit pe locul 3!

2
1181

AUR este singurul partid care a trimis senatori în Parlament, în legislatura 2020-2024, din partea județului Ialomița, deși formațiunea a ieșit abia pe locul 3! Sistemul de împărțire și de redistribuire a mandatelor de parlamentari a generat o adevărată aberație în județul din Bărăgan, unde PSD (39,71%) și PNL (20,2%) n-au luat niciun loc la Senat, pe când AUR, cu 12,8%, a luat ambele mandate! La Camera Deputaților, PSD (40,22%) a luat două mandate, PNL (21%) unul, iar AUR, cu 11,9%, tot unul.

Digi 24 a mers la fața locului, pentru a discuta direct cu cei implicați. Cei doi senatori AUR sunt profesori: Rodica Boancă – de Limba Română, Adrian Costea – de Istorie. Cei doi spun că nu sunt nici extremiști, nici rusofili, nici naționaliști sau antioccidentali și că intrarea în Parlament i-a luat pe nepregătite, pentru că nu se așteptau la așa ceva.

În schimb, Marian Pavel, președintele PSD Ialomița, este de-a dreptul șocat de ce a pățit: „Gândiţi-vă că PSD a făcut 40 la sută şi din şase parlamentari noi avem doi. PNL a făcut 21 la sută şi din şase au un parlamentar. Iar AUR în Ialomiţa a făcut 12 la sută şi are 50 la sută din numărul de parlamentari şi anume doi senatori şi un deputat. Nu mi se pare echitabil“.

Dragoș Soare, președintele PNL Ialomița, e și el foarte nemulțumit: “Într-adevăr, este frustrant pentru partidele mari care nu au reuşit să îşi atribuie mai multe mandate de parlamentari, dar ăsta este rezulatul votului şi suntem oameni politici asumaţi. Va trebui să îl acceptăm“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Șoșoacă, viitoare senatoare AUR: „Ne vor lua cu Armata, ne vor duce la abator, ca pe vite, la moarte”

 

2 COMENTARII

  1. Legea a fost făcută de psd, iar acum nu le place, si încă câte altele, pentru legile psd nu trebuie să ai cap că n-au nicio logică, au fost făcute pentru interesele momentului și gata, trebuie revizuite aproape toate legile și modificate logic și nu pentru hoți!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here