Independentul căruia i-au lipsit 23 de voturi pentru a fi deputat. A luat 16.329 de voturi, de 20 de ori mai mult decât „Generalul Izmană”

3
3969
Valeriu Nicolae

Valeriu Nicolae, fost secretar de stat în Guvernul Cioloș și fost membru USR-PLUS, a fost la un pas de a obține un mandat de deputat ca independent. El a obținut 16.329 voturi în București (0,28% la nivel național), iar pentru a ajunge în Parlament mai avea nevoie de 23! Tot în Capitală, Gabriel Oprea (zis și „Generalul Izmană)”, fost prim-ministru interimar, a luat 825 de voturi, (,0,01%) de 19,8 mai puține decât Valeriu Nicolae!

Activistul pentru drepturile romilor a obținut, ca independent, mai mult și decât Partida Romilor (14.523 / 0,25%), pentru care pragul de intrare în Parlament era de 5%.

De asemenea, Valeriu Nicilae a luat mai mult decât orice organizație a minorităților naționale, cu excepția UDMR, însă legislația electorală din România i-a refuzat  mandatul. În același timp, diversele organizații ale minorităților naționale vor fi reprezentate în Parlament de 17 deputați (plus grupul UDMR, care a luat 5,89%).

Valeriu Nicolae a postat pe Facebook două texte în care-și arată tristețea că a ratat mandatul la o diferență atât de mică, dar și dezamăgirea că „i s-au anulat voturi aiurea”.

Prima postare a lui Valeriu Nicolae

„E doar vina mea că nu am intrat în Parlament (șansele ca cele 8 contestații să fie admise sunt minime). Au lipsit 31 de voturi – au fost peste 16.300 de oameni care m-au votat. Îmi pare tare, tare rău pentru oamenii care au pus mult, mult suflet în campanie. Am făcut o campanie cinstită, așa cum cred că ar trebui făcută o campanie. Urăsc să pierd.

Nu, nu e o chestie declarativă, urăsc cu spume să pierd. Dar am pierdut de multe sute de ori. De ceva ani încoace îmi dau seama că dacă pierd din cauza mea, trebuie să fac tot posibilul să nu pierd degeaba și să învăț cât se poate din eșec, pentru a evita să pierd în același fel.

În concluzie, este vina mea că nu am reușit să ajungem în Parlament. Puteam să fac lucrurile mai bine. Sigur că sunt o mulțime de chestii remarcabile în încercarea asta, și faptul că am strâns cele mai multe voturi pentru un independent, că am reușit să-l spulberăm pe Gabriel Oprea (am luat de peste 22 de ori mai multe voturi) și să câștig mai multe voturi în București decât multe partide în toată țară, incluzând Partida Romilor, e tare. Că am mai și scos într-un sector al Bucureștiului aproape la fel de multe voturi ca Pro România și PMP, deși am avut zero prezență la televiziuni și cu un buget total sub 2.000 de euro e super.

Dar tot am pierdut. La 31 de voturi. Dar o să fim mult, mult mai buni când o să încercăm data viitoare. Acum avem câteva sute de cadouri de Crăciun de distribuit în Ferentari și satele din Argeș, încercăm să dezvoltăm «Casa Bună» în așa fel încât să acoperim și partea de angajare a copiilor care au devenit adulți și în ianuarie o să ne gândim și care sunt următorii pași pentru grupul #nutotei.”

A doua postare a lui Valeriu Nicolae

„Eu, în prostia mea, chiar am crezut că alegerile sunt pe bune și că numărătoarea se face așa cum trebuie în București. După ce am descoperit că 15 voturi au fost anulate aiurea, tocmai ce am aflat că încă 8 au fost înregistrate aiurea. Trăim într-un banc foarte prost. Suntem la 23 de voturi de prag, cu șapte contestații rămase. Și astea, căci echipa de voluntari a găsit anomalii și am avut tupeul să facem cerere de renumărare unde arăta ciudat. Netflix cu Ciolan.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  1. Vi se pare normal ca un parlament puternic,un parlament care trebuie sa voteze legi esentiale pentru a reforma Constitutia,CCRul si justitia,sa fie o VARZA,populat de independenti sau partide extremiste,care sa vorbeasca fiecare pe legea lui?Sa aflati domnilor si de ce nu a ramas in USR-Plus!!Caci multi ipocriti se declara patrioti,dar ,de fapt pleaca suparati din motive pur personale,ca nu au fost pusi pe lista de partidele lor!!O tara este condusa de partide politice DEMOCRATICE,nu de independenti ,partide extremiste,bolsevice ..Independentii actioneaza dupa cum pot intelege politica,fara putere!!!

  2. Furtul general si debandada la alegerile organizate de PNL prin bisnitarul geaca de piele, presul pesedistilor din MAI, coroborate cu prostia romanasilor care neavand nicio valoare ca indivizi se asociaza si voteaza camarile de partid, grupuri interlope de partid, fanatici extremisti in locul independentilor care in orice democratie din UE sunt destul de bine reprezentati pentru echilibru si vocea rationala care apara tot timpul interesele tarii, nu ale unui partid sau ale altuia. Oricum este o performanta, felicitari Valeriu Nicolae si feleictari celor 16 000 de romani curati care te-au votat! Cum e posibil ca PNL nu numai sa tina la sefia AEP de un an un pesedist limitat intelectual din Doljul votcutei dar sa ii dea acestuia si mai multe prerogative prin lege in 2020? Cum e posibil ca justitia lui Predoiu si Iohannis sa nu accepte contestatiile privind procesul electoral?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here