Încă o belea pentru dinozaurul ceaușist Meleșcanu: a fost ales neconstituțional, va pierde șefia Senatului!

1
2506
Teodor Melescanu
Teodor Meleșcanu, citat de DNA în cazul unei încercări de salvare a lui Liviu Dragnea printr-un proces la CEDO

Teodor Meleșcanu (78 de ani și 10 luni) a intrat în zodia prăbușirii definitive! La o zi după ce IICCMER a anunțat că va cerceta implicarea sa în apărarea regimului Ceaușescu pe 19-20 decembrie 1989, Curtea Constituțională (CCR) a decis că alegerea sa ca președinte al Senatului a fost neconstituțională.

Curtea Constituţională a României a admis, miercuri, sesizarea referitoare la alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului, stabilind că este neconstituţională, au precizat, pentru Agerpres, surse din CCR.

10 septembrie 2019: Teodor Meleşcanu (ALDE) a fost ales, în plen, în cel de-al doilea tur de scrutin, preşedintele Senatului, cu 73 voturi, în timp ce contracandidata sa, Alina Gorghiu (PNL), a avut 59 de voturi.

11 septembrie 2019: liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, anunţa că mai mulţi parlamentari din Opoziţie au semnat o sesizare către CCR privind modul neregulamentar în care Meleşcanu a fost ales la conducerea Senatului. Fostul ministru de Externe a fost susținut de PSD pentru această funcție, dar ALDE, partidul din care încă mai făcea parte, nu a fost de acord cu propunerea. Sesizarea a fost semnată de 33 de senatori de la ALDE, PNL, PMP, UDMR, precum şi de senatori neafiliaţi.

13 septembrie 2019: Biroul Politic Executiv al ALDE a „luat act” de excluderea din partid a patru fruntași care sfidau deciziile ALDE și jucau pe mâna PSD: Teodor Meleşcanu, Graţiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă şi Ştefan Băişanu. Ulterior, Meleşcanu a declarat că va depune acţiune în justiţie privind excluderea sa din ALDE.

22 ianuarie 2020: Curtea Constituțională admite sesizarea ALDE și a asociaților săi din această speță și decide că alegerea lui Teodor Meleșcanu la șefia Senatului a fost neconstituțională. Amenințat de un dosar penal în privința acțiunilor pro-dictatură din 19-20 decembrie 1989, dinozaurul ceaușist va trebui să părăsească funcția, pentru care vor fi făcute noi alegeri.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Arsene de la Neamț, tovarășul lui Dragnea, mai bagă niște bani publici în buzunarele lui Cumpănașu

Meleșcanu, la un pas de dosar penal pentru minciunile ceaușiste colportate la Viena în decembrie 1989

VIDEO. Primul pas în tratarea tuturor formelor de cancer: Celulele T din sânge au un aliat!

Putin ne amenință în stil stalinist: „Vom închide gurile murdare” ale celor ce dezvăluie crimele Armatei Roșii!

Acestui nesimțit îi vom plăti pensie mare și lungă. A fost prins beat la volan și, de ciudă, s-a pensionat la 51 de ani

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.