miercuri, mai 29, 2024
AcasăNewsVIDEO. Primul pas în tratarea tuturor formelor de cancer: Celulele T din...

VIDEO. Primul pas în tratarea tuturor formelor de cancer: Celulele T din sânge au un aliat!

-

Terapia cu celule T e folosită deja pe scară largă. Această celulă este agentul sistemului imunitar uman trimis să lupte cu tumorile. Organismul cedează atunci când cancerul învinge aceste tumori, adică numărul celulelor afectate este mult mai mare decât cel al celulelor T generate de sistemul imunitar să lupte cu tumoarea.

Terapia cu celule T constă în extragerea lor din organism, multiplicarea lor în laborator și injectarea în pacientul bolnav astfel încât să facă față atacului celulelor modificate de tumoare și s-o elimine.

Această formă de terapie se folosește în cancerele care nu pot fi tratate prin intervenție chirurgicală asociată cu chimioterapie. Tratamentul a dat rezultate promițătoare în stoparea evoluției cancerelor de plămâni.

Noutatea fundamentală adusă de echipa de cercetători de la Universitatea Cardiff constă în  descoperirea celebrei Celule T în sânge care în reacție cu molecula MR1, moleculă aflată în toate celulele organismului, stopează evoluția bolii.

- Advertisement -

Medicii și cercetătorii universității au dezvoltat un tratatment bazat pe reacția dintre celule T și MR1 mult mai eficient și cu posibilitatea de a anihila rapid cancerele de prostată, plămâni și sân.

Descoperirea lor, publicată în Nature Immunology, nu a fost încă testată pe pacienţi, însă cercetătorii spun că are „un potenţial uriaş”.

- Advertisement -

Cercetătorii au găsit o celulă T în sânge care interacționează cu o moleculă MR1 aflată în fiecare celulă din corp. Interacțiunea crează un anticorp. Cea din sânge, spre deosebire de cea aflată în țesuturi, are capacitatea de a scana întregul corp și reacționează la toate formele de cancer.

„Există, astfel, şansa de a trata orice pacient”, a declarat profesorul Andrew Sewell pentru BBC.

„Înainte, nimeni nu credea că asta poate fi posibil. Sporeşte şansele pentru un tratament împotriva tuturor cancerelor. Un singur tip de celulă T care poate fi capabilă să distrugă multe tipuri de cancere”, anunță BBC, citat de News.ro.

Celulele T au „receptori” care le permit „să vadă” la nivel chimic. Este foarte important că ele lasă ţesuturile normale neatinse.

Receptorul acestei celule T interacţionează cu molecula MR1, care se află pe suprafaţa fiecărei celule din corpul uman.

„Suntem primii care descriu o celulă T care găseşte MR1 în celulele canceroase. Asta nu a mai fost făcut până acum”, a spus cercetătorul Garry Dolton.

Tratamente pentru cancer cu celule T există deja, iar dezvoltarea imunoterapiei a cunoscut una dintre cele mai importante avansări în domeniu.

Cercetătorii spun că receptorul acestei celule T ar putea duce la un tratament universal al cancerului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Arsene de la Neamț, tovarășul lui Dragnea, mai bagă niște bani publici în buzunarele lui Cumpănașu

* VIDEO. Cristina Țopescu și Andrei Gheorghe, întâlnirea emoționantă care le-a supraviețuit

* Rareş Bogdan o pune la punct pe şefa socialiştilor europeni. Ruptă de realitate, aceasta pune semnul egal între Dragnea şi Iohannis

* Coronavirusul gripal din China trece graniţa cu avionul!

* Zbiară disperaţi baronii roşii! PSD loveşte din nou cu moţiune, haos, hoţie, instabilitate

* Iohannis: „Ludovic Orban la Primăria Capitalei? E foarte bun ca premier”. Preşedintele aruncă la coş ideea PSD cu guvern de uniune naţională

* Anunţul lui Rareş Bogdan privind candidatura la Primăria Capitalei. „Klaus Iohannis va asculta argumentele mele”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -