Tăriceanu, tot mai aproape de amicul Dragnea. Urmărit penal pentru că a refuzat să aplice o decizie judecătorească

1
2426
Tăriceanu acuză "statul paralel" că vrea să-l scoată din viața politică și, când colo, el a încălcat în mod grosolan legea

Călin Popescu Tăriceanu e tot mai aproape de partenerul său politic Liviu Dragnea. Liderul ALDE a declarat într-o emisiune la Realitatea Plus că a primit o înștiințare de la Curtea Supremă în care este anunțat că este suspect într-un nou dosar de corupție.

Ca președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a refuzat să pună în aplicare o decizie judecătorească definitivă în ce privește încetarea mandatului senatorului Cristian Marciu, declarat incompatibil în urma unui proces desfășurat la Înalata Curte de Casație și Justiție.

Procurorii Curții Supreme suspectează că Tăriceanu, deși avea obligația, conform atribuțiilor legale, să ceară în mod oficial punerea în aplicare a unei decizii judecătorești, acesta nu a acționat împotriva instanțelor de judecată.

Aesta se apără, spunând că nu avea prerogativele necesare, dar poziția sa îl obliga să facă publică decizia judecătorească, să ceară în plen încetarea mandatului, să convoace Senatul pentru dezbatere pe această temă.

”Eu, ca preşedinte al Senatului, lumea probabil că-şi imaginează că am aceleaşi prerogative ca un director de întreprindere – dacă vrea să angajeze, angajează, dacă vrea să dea afară, dă afară. Preşedintele Senatului nu are astfel de prerogative, iar regulamentul descrie foarte clar ce trebuie făcut de către Senat în cazul în care un senator se află în incompatibilitate”, a mai spus Tăriceanu.

Cristian Marciu a candidat la Senat pe listele PSD, deși fusese declarat incompatibil de către Agenția de Integritate. Motivul: din poziția de vicepreședinte a Consiliului Județean Giurgiu, prin firmele proprii derula contracte cu companiile publice din subordinea consiliului județean.

În 2016 au fost zeci de articole în presă în care arătau că reprezentantul PSD nu poate candida, dar n-a existat nicio reacție din partea lui Dragnea și Tăriceanu, aceștia au sfidat opinia publică și au sfidat legea.

”De ziua mea am primit un plic de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi surpriză: am primit înştiinţarea că sunt suspect într-un dosar penal pentru abuz în funcţie. Am început să fac legături, despre ce bănuiesc că este vorba. E vorba despre dosarul care vizează un senator, dosarul de incompatibilitate pe care-l are acest senator”, a declarat Tariceanu, marţi seară, la Realitatea Plus.

Liderul ALDE a spus că dosarul vizează faptul că, în calitate de preşedinte al Senatului, nu a pus capăt mandatului acelui senator care ar fi în incompatibilitate.

Cristian Marciu a fost declarat incompatibil de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în martie 2015, prin decizie definitivă.

Instanţa a stabilit că senatorul a fost în stare de incompatibilitate, începând din 2010, când a ocupat funcţia de consilier judeţean şi vicepreşedinte al CJ Giurgiu şi calitatea de acţionar al unei firme de construcţii, SC Profi Crim Construct, fiind înregistrat şi ca PFA, anunță News.ro.

În martie 2017, Agenţia Naţională de Integritate a cerut Senatului să vacanteze mandatul lui Marciu (PSD) din cauza incompatibilităţii. Călin Popescu Tăriceanu a refuzat să ia o decizie în acest sens.

G4Media.ro a scris prima dată despre acest nou dosar al lui Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a acuzat la Realitatea Plus „statul paralel” pentru noile probleme pe care le are: ”Se apropie alegerile şi se folosesc vechile metode pe care le-a folosit sistemul pentru eliminarea celor care sunt incomozi. Eu nu-mi retrag poziţia că desfiinţarea Secţiei Speciale este o greşeală”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Nebunia mondială „Meghan și Harry”! Cei doi merg pe urmele lui Lady Di și se războiesc cu toată lumea

* VIDEO. Buletinele cu CIP, unii credincioși spun că „diavolul e ascuns” în noile acte. 8 ore de dezbateri nebunești la MAI

* VIDEO. București-Londra, zborul groazei. Ce s-a întâmplat cu adevărat la bordul avionului?

* VIDEO. Dragnea a fost susținut de o mulțime uriașă, de… 4 oameni! „Pe 10 august, dacă eram jandarm, băteam la ei până nu mai suflau! Trebuiau împușcați!”

* VIDEO. 3 noi înregistrări cu avionul plin de fum! Cursa RyanAir București-Londra, la un pas de catastrofă

* VIDEO. Agonie în avion pe ruta București – Londra. Panică și strigăte de groază

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here