Performanță istorică pentru șahul românesc: medalie de aur la Cupa Europeană a Cluburilor!

0
283
Echipa feminină Superchess, reprezentnta României

O echipă din România a câștigat pentru prima dată medalia de aur în Cupa Europeană a Cluburilor de Șah, competiție găzduită în acest an de orașul albanez Durres și destinată cluburilor de șah din Europa, la care sunt legitimați jucători din toată lumea. Superchess a triumfat la feminin și a obținut un remarcabil loc 5 la masculuin.

Finanțate și susținute de Fundația Superbet în parteneriat cu Federația Română de Șah, echipele Superchess – cea feminină și cea masculină – au avut o prezență puternică în ediția de anul acesta a competiției.

La feminin, Superchess a strălucit pe parcursul celor 7 runde, reușind să încheie această ediție cu o victorie “de aur” pentru Romania.

Irina Bulmaga, Dinara Wagner (germancă), Marsel Efroimski (israeliancă), Nino Batshiashvili (georgiană) și Eline Roebers (olandeză) au reușit să se impună în fața adversarelor de la Garuda Ajka (Ungaria), în ultima rundă a competiției, cu scorul de 2,5-1,5 după 4 partide de foc. Dinara Wagner și Marsel Efroimski au stabilit avantajul echipei, victoriile lor fiind biletul către primul loc al podiumului pentru reprezentanta noastră.

Cu 6 victorii și o înfrângere, Superchess a devenit prima echipă românească care a cucerit Cupa Europeană a Cluburilor de Șah, marcând un rezultat istoric pentru șahul românesc.

La masculin, echipa formată din Vishy Anand (indian), Richard Rapport (maghiar naturalizat în România), Kirill Shevchenko (ucrainean naturalizat în România), Liviu-Dieter Nisipeanu, Constantin Lupulescu, Vladimir Fedoseev (rus naturalizat în Slovenia), Jorden Van Foreest (olandez) și Bogdan Deac a reușit să meargă fără înfrângere până în runda a 7-a, când a pierdut în fața campioanei de anul trecut, Novy Bor (Serbia). A mai venit o o înfrângere dramatică și în ultima rundă, iar reprezentanta României a încheiat competiția pe locul 5.

Cu aceste performanțe – locul 1 la feminin și locul 5 la masculin –, România își consolidează poziția fruntașă pe harta șahului mondial, reușind să coopteze jucători importanți pentru a performa la nivel de club și echipă națională.

În calitate de susținător principal al Federației Române de Șah, Fundația Superbet țintește către popularizarea și creșterea nivelului de performanță al șahului românesc, prin crearea unui generator de performanță la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here