Impresionat de filmul „Hotel Rwanda”, Mandachi pleacă să facă fântâni în Africa. Poți merge cu el dacă ai 20.000 de euro!

3
1214
Ștefan Mandachi

Omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi (34 de ani), devenit celebru prin construirea ilustrativă a „primului metru de autostradă din Moldova”, se lansează într-o nouă aventură. El pleacă o săptămână în două țări africane, Uganda și Rwanda, unde construiește trei fântâni cu apă potabilă.

Fântâna din Uganda este construită deja, pe banii lui Mandachi, acum trebuie inaugurată.

Alte două fântâni vor fi construite în Rwanda, pe banii altor doi români, Ștefan Daniloaia și Andrei Marcu, pe care Mandachi i-a cooptat în proiectul fântânilor africane.

Mandachi mai are două locuri libere în delegație. orice poate să i se alăture în deplasarea pe continentul african, cu o condiție: să doneze 20.000 de euro.

Deplasarea în Africa va avea loc în perioada 18-24 ianuarie.

Mandachi a hotărât să acționeze în Africa după ce a văzut filmul „Hotel Rwanda”, care l-a impresionat. Filmul, pescurt: în 1994, în mijlocul tulburărilor care cuprinseseră teritoriul Rwandei, un bărbat a promis să-și apere familia – și a sfârșit prin a fi un adevărat erou, salvând peste 1.200 de oameni. „Hotel Rwanda” este o poveste adevărată, al cărei erou este Paul Rusesabagina (Don Cheadle), un director de hotel din Rwanda care își folosește curajul și viclenia pentru a adăposti peste o mie de refugiați, amenințați cu moartea. În timp ce restul lumii ignoră situația, Paul și-a deschis inima și a dovedit că până și un singur om poate schimba ceva.

Ștefan Mandachi are în plan și o bibliotecă mobilă și o baie mobilă pentru satele izolate din România.

Planul lui Ștefan Mandachi

„Provocare pe bani!”

„În perioada 18-24 ianuarie, voi pleca voluntar în Africa, în țările Uganda și Rwanda. Merg împreună cu doi prieteni în această deplasare sau mai degrabă în această «călătorie umanitară».

Am construit o fântână cu apă potabilă în Uganda și mergem la fața locului. Vom mai construi două fântâni cu apă potabilă în Rwanda, locul în care vreau să merg de 12 ani, de când am văzut filmul «Hotel Rwanda» (pe care vi-l recomand cu tărie).

După ce am făcut postarea cu fântâna din Uganda, doi români sufletiști și generoși au decis să finanțeze alte două fântâni cu apă potabilă. Cei doi ctitori se numesc ȘTEFAN DANILOAIA și ANDREI MARCU. Asta mi s-a părut de-a dreptul incredibil. Fiecare fântână costă 7.500 dolari și va purta pentru totdeauna numele ctitorilor și al copiilor lor.

Mergem în Africa pentru fântâni și pentru alte acțiuni, vom vedea acolo. Sate întregi de oameni amărâți își vor potoli setea din aceste fântâni. În Africa, fântâna se face mult mai greu decât în România, necesitând foraje speciale.

Apropo, mă deplasez pe banii mei, nu mă finanțează vreo asociație umanitară, nici măcar fundația care poartă numele mamei mele, Fundația Jeni Mandachi. Toate sponsorizările și donațiile din anul 2020 le-am făcut fără să fiu plătit de vreo asociație, din contră, eu am plătit totul, inclusiv filmele, montajele, marketingul: am donat bani, bunuri, servicii în valoare de 250.000 euro într-un singur an.

Și dacă tot fac pe-a milostivul, mi-a venit o idee destul de nebunească: să profit de această călătorie și să sprijinim și zonele rurale izolate de la noi din țară, din România. Cum poate beneficia România de pe urma Africii? Pare film de ficțiune, dar dacă nu vom reuși, măcar să nu regretăm că nu am încercat.

Iată la ce m-am gândit (deși știu că șansele mele de reușită sunt infime): am un plan mai vechi, să fac o bibliotecă mobilă, o rulotă ticsită cu cărți, care să circule prin toate zonele sărace din Moldova. (Dacă proiectul ne iese, îl multiplicăm în toată țara). Pe lângă biblioteca mobilă, îmi doresc de mai multă vreme să construiesc un container mobil, dotat cu dușuri, boiler cu apă fierbinte și configurat cu toate dotările igienice pentru copiii și bătrânii din zonele izolate și sărace din țara noastră. Am ajuns în sate din România uitate-n spațiu și am dus laptopuri și tablete în locuri unde copiii se spală în vană (sau deloc) și trăiesc ca-n lumea a treia, nici măcar nu au văzut cum arată un duș. Nu mai vorbesc de bătrânii care nu au posibilități.

Ca atare, îmi doresc cu toată ființa să construim o BIBLIOTECĂ MOBILĂ și O BAIE MOBILĂ pentru satele izolate din România. DAR NE TREBUIE BANI!

Și acum, țineți-vă bine!!! Iată propunerea mea de nerefuzat: dacă vrea cineva să vină cu noi în Africa, mai avem două locuri libere. Dar… există un daaar… costă parale.

VII CU NOI ÎN AFRICA DOAR DACĂ DONEZI 20.000 EURO ÎN SCOP CARITABIL. (Prima dată am vrut să cer 25.000, dar am lăsat discount, că-s băiat inimos). Bonus, în fiecare zi primești timp de o oră lecții de business de la Ștefan Mandachi Milionaru’, ce mai vrei??? Îți scoți banii :))))

Știu că pare bizar, dar încep să cred în minuni: de necrezut mi se părea și acum două săptămâni, când nici prin cap nu-mi trecea că se trezesc doi «nebuni» să scoată 15.000 dolari ca să ctitorească două fântâni la capătul pământului.

Prin urmare, dacă am găsi alți OAMENI cu inimă bună (și cu buzunarul plin), strângem suma de 40.000 euro și ne apucăm de «biblioteca mișcătoare» și de «baia purificatoare». :))

Acuma’ sper să nu vă bateți pe locuri. :))) Dacă e bătaie, scoatem fiecare loc la licitație. Vă garantez că n-o să vă pară rău. Noi oricum mergem…”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  1. Cam scumpe fîntinile p-acolo. Au preturi bune africanii ăia, nu glumă, că deh, săraci-săraci dar fără chef de muncă. Pînă și prin Europa sînt mai ieftine…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here