Instigările unui conspiraționist scabros: “Domnu’ Orban, vă așteptăm cu o mască plină dă formol, pe care abia așteptăm să v-o montăm pe fața aia de grobian!”. Modistul cere să se treacă la crime

3
3751

Cezar Ionașcu, modistul conspiraționist devenit notoriu după izbucnirea pandemiei, prin discursurile video în care îndeamnă oamenii să se răscoale și să refuze orice măsură de protecție în fața virusului, și-a radicalizat mesajele până la un nivel delirant. Ultima țintă a lui Ionașcu – un admirator al Rusiei lui Putin pe care o dă exemplu – este chiar premierul Ludovic Orban.

În ciuda faptului că Facebook a început să-i blocheze postările violente și mincinoase, consultantul de modă insistă și reușește, în unele cazuri, să le facă vizibile.

Între filmulețe din Rusia, pe care o dă drept exemplu de normalitate, și afirmarea ambiției de a nu purta mască de protecție, autorul mesajelor inserează și îndemnuri explicite la crimă nu doar împotriva demnitarilor numiți “sclaveți”, ci și a oamenilor care respectă dispozițiile legale!

Facebook îi șterge mesajele, Cezar Ionașcu le repostează până reușește să le mențină în rețea

Cezar Ionașcu a postat miercuri un mesaj în care cere să fie omorâți conducătorii țării dacă vor reintroduce starea de urgență, dar și oamenii care o vor pune în aplicare! „Am înțeles că ni se pregătește o nouă stare de urgență. Eu spun ca de data asta să ripostați astfel acolo pe unde îi prindeți sau pe unde îi găsiți. Inclusiv împotriva celor care o pun în aplicare. Semn distinctiv: poartă mască“, scrie modistul.

Acesta atașează textului un GIF cu o secvență din filmul “300”, în care emisarii Imperiului Persan sunt uciși de spartanii care-i aruncă într-o prăpastie.

La câteva ore distanță, conspiraționistul postează un videoclip în care apare, îmbrăcat într-un halat alb, la volanul mașinii sale, și unde spune că “abia așteptăm” să îi pună premierului Orban “pe fața aia de grobian” o mască plină de formol! Formolul este o substanță cu un miros foarte puternic, folosită mai ales la conservarea cadavrelor.

În continuarea mesajului, premierul Orban și președintele Iohannis sunt numiți “sclaveți”, pandemia este definită ca “o mare minciună”, iar în antiteză cu toate acestea, autorul discursului se pune pe sine, “om care nu-I plătit de nimeni”. Ionașcu se laudă că “subsemnatul bate la cur” toată campania de responsabilizare a populației în fața pandemiei.

Facebook i-a șters lui Cezar Ionașcu, inițial, acest mesaj. Numai că acesta l-a repostat, peste doar un minut, cu mesajul “SHARE MASIV! Filmul tocmai a fost cenzurat adineauri“.

„Sunt tată de 4 copii care îmi spun că la școală nu se poate respira cu masca, că li se usucă gâtu’, că pur și simplu amețesc, că nu pot să gândească!“

Iată un fragment din discursul pe care Cezar Ionașcu, în halat, l-a înregistrat și postat pe Facebook: „(…) În cazu’ ăsta, domnu’ Orban, vă fac o declarație publică, și o fac în baza copiilor, prietenilor mei, copiilor. Sunt tată de 4 copii care îmi spun că la școală nu se poate respira cu masca, că li se usucă gâtu’, că pur și simplu amețesc, că nu pot să gândească! Vă spun că vă așteptăm cu o mască, cu toții vă așteptăm cu o mască plină dă formol, pe care abia așteptăm să v-o montăm pe fața aia… Fața aia de grobian! Și, da, afirm încă o dată, pentru tine, Orban, pentru Arafat, pentru Iohannis, pentru toți băieții ăștia, sclaveți cu toții, încă o dată și încă o dată, cum s-a strigat la Timișoara, pă stradă, sus inimile! Mesajul din inima unui om care nu-i plătit de nimeni, subsemnatul, bate la cur toată campania voastră plătită cu peste 15 milioane de dolari, de euro, pentru purtarea măștii, despre această mare minciună. (…)”.

Pretextul pentru izbucnirea de ură a fost cererea premierului Orban ca profesorii din Oradea care își îndemnau elevii să nu poarte mască să fie scoși din învățământ.

Croitorașul cel Viteaz în lupta cu cabala mondială

 Consultantul de modă Cezar Ionașcu s-a remarcat, încă de la începutul pandemiei, printr-un discurs virulent conspiraționist. Trecut de la ciorapi și pălării la cabale mondiale, medicină și drept, Ionașcu a devenit rapid un star al mișcării antivacciniste și conspiraționiste.

În filmulețe cu limbaj adesea dur, Ionașcu a înșirat toate teoriile pe care propaganda rusă le-a pus în circulație, în țările Uniunii Europene și în SUA: virusul nu există sau provoacă o simplă răceală, carantina prevestește instaurarea dictaturii mondiale, conducătorii și doctorii sunt plătiți de o conspirație mondială ca să ne mintă etc.

O femeie din Arad care-i urmărea sfaturile și îi distribuia mesajele a murit în ambulanță, sufocată, cu pneumonie provocată de Covid. În acest timp, conspiraționistul anunța că și-a luat o nouă mașină

Ionașcu a intrat și în detalii de finețe, povestind cum masca ar produce asfixiere și boli grave de plămâni, iar medicii nu sunt în măsură să-și dea cu părerea pentru că au o singură meserie și văd lumea cu ochelari de cal, iar în plus oricum “fac nimic”. Mesajul lui a primit un răspuns echilibrat și plin de bun-simț de la doi cercetători români, care au demontat punct cu punct toate aberațiile înșirate de conspiraționist.

Astă-vară, în timp ce Ionașcu anunța pe contul său de Facebook că își va prezenta noua mașină, o femeie din Arad care îi urmărea și distribuia postările, gravidă în luna a 7-a, murea în ambulanță, în drum spre spital, sufocată, după ce se infectase cu Covid-19.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

O nouă escrocherie marca Radu Moraru: 300 de candidați-fantomă! „Nașul” vinde funcții publice de 200.000 de euro, instituind oficial „taxa de protecție” în politică

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here