Colonelul Sindile, găzarul din 10 august, e așteptat la DNA, să dea cu subsemnatul pentru găinării financiare. Șeful Jandarmeriei scrie deja

0
1686
Colonelul Ionuț Sindile

Ironia sorții face ca șefii Jandarmeriei puși de Dragnea să reprime manifestația împotriva corupției din 10 august 2018 să fie acum inculpați tocmai pentru corupție! Actualul șef al Jandarmeriei, colonelul Bogdan Enescu, precum și alți doi șefi ai instituției, colonelul Cătălin Sindile și generalul Constantin Florea, dau cu subsemnatul la DNA într-un dosar în care sunt acuzați.

Primul care a ajuns la sediul DNA a fost, joi dimineață, colonelul Bogdan Enescu, actualul șef al Jandarmeriei. Sunt așteptați să apară și Sindile și Florea.

Cei trei ar fi încasat ilegal peste 80.000 de lei, bani pe care și i-au autoacordat trecându-și ilegal sute de ore suplimentare neefectuate în realitate.

Colonelul Enescu a refuzat să dea declarații la intrarea în DNA, rezumându-se la a susține că nu e vinovat. El a menționat că „nu îmi dau demisia”.

Potrivit G4Media.ro, Direcția Generală de Audit Intern a MAI a sesizat DNA după ce a descoperit că șefii Jandarmeriei și-au acordat bani pentru peste 900 de ore suplimentare, fără să mai treacă și pe la șeful ierarhic, chestorul Bogdan Despescu.

Pus de Dragnea să bată oamenii care luptau împotriva corupției, Sindile e acum pus sub acuzare de DNA pentru că și-a băgat în buzunar bani publici necuveniți

Colonelul Cătălin Sindile, din Teleorman, a fost numit de Dragnea adjunct al Jandarmeriei în cadrul planului de reprimare violentă a manifestațiilor anticorupție. După instalarea acestuia și a lui Sebastian Cucoș în fruntea instituției, jandarmii și-au schimbat comportamentul față de protestatari. S-au înmulțit provocările și violențele din partea jandarmilor, care la unul dintre mitinguri au intrat cu caii printre oameni, în încercarea de a genera incidente. Protestatarii au fost amendați abuziv și ilegal cu sume uriașe, dar Jandarmeria a pierdut ulterior, în instanțe, toate procesele intentate de cei sancționați fără motiv.

Totul a culminat cu momentul 10 august, când Cucoș și Sindile, la ordinul lui Dragnea și sub coordonarea ministrului Carmen Dan, au organizat reprimarea violentă a uriașei manifestații din Piața Victoriei. După ce au bombardat toată ziua mulțimea de peste 100.000 de oameni cu gaze lacrimogene și substanțe iritante, jandarmii au așteptat lăsarea serii pentru a trece la violențe, au bătut și rănit sute de oameni, apoi și-au petrecut restul nopții hăituind prin oraș trecătorii care li se părea că ar fi participat la proteste.

Coloneii Sindile, Cucoș și Paraschiv au jucat un rol activ și direct în coordonarea violențelor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

O nouă escrocherie marca Radu Moraru: 300 de candidați-fantomă! „Nașul” vinde funcții publice de 200.000 de euro, instituind oficial „taxa de protecție” în politică

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here