Iese Ciucă, intră Bode? Parchetul General cercetează cum s-a repartizat la Curtea de Apel dosarul sesizărilor de plagiat împotriva premierului. Plângerile au fost clasate în mod dubios

1
1331
"Doctorii" Lucian Bode (stânga), ministrul de Interne, și Nicolae Ciucă, premierul României

Poziția premierului Nicolae Ciucă pare tot mai vulnerabilă nu doar din cauza evidentei inadecvări în fruntea Guvernului, ci și pentru că acuzațiile de plagiat în teza de doctorat continuă să-l bântuie. Parchetul General anchetează procedura prin care dosarul de la Tribunalul București, cu acuzațiile de plagiat la adresa lui Ciucă, a fost repartizat la un judecător prietenos cu liberalii, anunță G4Media.ro. Judecătorul Marius Iosif a anulat toate sesizările, apoi s-a pensionat.

Parchetul General anchetează felul în care, în luna aprilie, a fost manipulată procedura de repartizare a dosarelor – care ar fi trebuit să fie aleatorie – pentru ca dosarul cu plagiatul lui Ciucă să ajungă la judecătorul “potrivit”. G4Media a descoperit în iunie cum s-a manipulat procedura de desemnare a judecătorului din dosarul Ciucă – folosindu-se metoda „coperta”. La un cu totul alt caz, fără nicio legătură cu cel al lui Ciucă, a fost atașată și cauza privind plagiatele. Ulterior, părțile din dosarul original au fost scoase de la această instanță și direcționate la alta, iar plagiatul lui Ciucă a rămas la judecătorul Marius Iosif.

Dosarul de la Parchetul General este repartizat procuroarei Mihaiela Iorga Moraru, cea care în 2017 a avut un conflict cu șefa de atunci a DNA, Laura Codruța Kovesi. Procuroarea Moraru are o lungă carieră în slujba Sistemului. DNA a trimis-o în judecată în 2018 pentru favorizarea făptuitorului și fals, dar Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat rechizitoriul. Ea a devenit în acea perioadă unul din simbolurile televiziunilor deținute de oligarhi, care o atacau pe Kovesi 24 de ore din 24.

Apoi, Iorga Moraru a ajuns chiar la sinistra Secție Slecială (SS), numită oficial Secția de Investigare a Infracțiunilor în Justiție (SIIJ). După desființarea acesteia, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), controlat de gruparea Savonea (pro-Dragnea), a trimis-o pe Iorga Moraru în altă misiune: detașare la Parchetul General, secția de urmărire penală și criminalistică, având atribuția de a-i urmări penal pe magistrați – adică aceeași misiune pe care o avea și la SIIJ.

În lumea politică au apărut speculații privind intenția ca Nicolae Ciucă (55 de ani) să fie înlocuit. Premierul s-a dovedit foarte slab, total incompetent pe problemele administrării țării, dar și dominat complet de PSD-iști. În locul lui Ciucă se zvonește că ar fi pregătit Lucian Bode (47 de ani), actualul ministru de Interne – cunoscut ca un om de încredere al Sistemului și prietenos cu serviciile secrete.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Rusia cere agresiv ieșirea României din UE, prin gura lui Șoșoacă: „De când suntem în UE, ne-am distrus! RoExit!”

* „Este absolut revoltător că directoarea liceului «Lazăr» propune ca model elevilor un golan de cea mai joasă speță, incult și scandalagiu, pe George Simion”

Gândacii din gura lui Simion și greierii din capul lui Daea – despre un „fake” din galeria propagandei RoExit

* Promovat de B1 TV, „nuntașul” Turcescu lovește din start: doar invitați AUR-isto-PSD-iști, cu „nuntașul” Palada în frunte! Publicul e oripilat: „Locul tău e la RTV. «AUR» scrie pe fruntea ta!”

* PSD-istul Adrian Țuțuianu este noul secretar general adjunct al Guvernului! În 2017 acuza multinaționalele că au scos oamenii la protestele anticorupție, acum este promovat de regimul Iohannis-PSD

În 10 luni de guvernare PSD-PNL, pensiile speciale au crescut în medie cu 438 de lei, iar cele obișnuite cu 3 lei, anunță Cătălin Drulă (USR)

* „Putin va fi judecat ca Miloșevici sau executat ca Ceaușescu”. O spune un rus, nu un ucrainean

* Ce înseamnă „lumea rusă”, noua doctrină de politică externă a Rusiei? Armand Goșu: „Conform definiției lor, și o țară din Africa sau un cartier din New York pot fi lumea rusă”

Un senator putinist și-a persecutat fiica de 25 de ani pentru că s-a opus invaziei din Ucraina. Fata a fugit din Rusia în Georgia

„A căzut” de la fereastră și directorul LukOil, oligarhul Maganov, care criticase deschis invadarea Ucrainei

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here