Guvernul Dăncilă a lăsat haos peste tot. În conturile publice, la ministere, administraţia locală, fonduri UE, relaţia cu Bruxelles-ul, la tot pasul. Dar puţini se gândeau că va avea tupeul să lase „bombe” acolo unde au explodat de curând: la organizarea alegerilor din Diaspora, care a fost din nou un dezastru în mai, la scrutinul european.
Ei bine, da, au făcut-o din nou! PSD a lăsat „moştenire” iarăşi haos iminent, dovadă ce-a descoperit noul Guvern în doar câteva ore de la intrarea în funcţie.
Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a cerut un raport urgent privind organizarea alagerilor din acest weekend, în străinătate. Potrivit unui raport al MAE, situația arată sumbru, iar posibilitatea de blocare și de formare de cozi este foarte mare.
Iulian Ivan, responsabil pentru alegerile din diaspora, a declarat pentru Digi 24 că MAE a descoperit semne clare despre problemele ce pot apărea din nou în Diaspora.
„Mesajele venite de la misiunile diplomatice au conturat o listă neexhaustivă de posibili factori care pot impieta negativ asupra derulării în cel mai bun mod a procesului de votare în străinătate. O parte din membrii secțiilor de votare nu sunt acreditați pentru a îndeplini funcția de operatori de calculator, fiind astfel în imposibilitatea de a opera tabletele din secții. Riscul ca unii membri, în special din rândul celor desemnați de partidele politice, să nu se prezinte sau să nu își îndeplinească atribuțiile sau să părăsească birourile secțiilor de votare în timpul procesului electoral”, a avertizat diplomatul.
El a adăugat că, în special în cazul secţiilor de votare cu număr mic de membri identificați, există inclusiv riscul neîntrunirii numărului minim legal de membri pentru funcționarea acestora, la momentul deschiderii secțiilor sau la orice alt moment pe parcursul procesului electoral.
„În cazul în care fluxul de alegători nu va fi constant în cele trei zile, există posibilitatea de a se crea cozi”, a spus Ivan, la Digi 24.
Pentru alegeri prezidențiale 2019, în diaspora au fost organizate 835 de secţii de votare. Lista completă a secțiilor din diaspora, precum și o hartă interactivă a acestora, pot fi consultate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.
Toate informaţiile despre votarea în Diaspora şi în ţară, AICI
NENOROCITII ASTIA au lasat, in urma lor, o SARMANA Tara… IN-RAPAAAAAAA, nu alta… !!!