Halucinant: au pierdut 27 de morți de la Suceava! Medicii au numărat 186 de victime ale Covid-19, la Guvern au ajuns 159

1
1969
Spitalul Județean Suceava

Cazul Suceava continuă să genereze evenimente halucinante, așa cum s-a întâmplat încă de la începutul crizei coronavirus. Ultima ispravă: s-au pierdut din statistici, pe drumul de la Suceava la București, 27 de morți!

Directorul medical interimar al Spitalului Județean Suceava spune că sunt 186 de decese provocate de coronavirus, în timp ce Grupul de Comunicare Strategică al guvernului știe că acolo au murit 159 de oameni de când s-a declanșat epidemia.

Explicația ciudată a morților “rătăciți” pe drum: DSP Suceava și medici de la Spital “au alt algoritm de raportare!”

Anomalia a fost sesizată de jurnaliștii de la publicația locală Monitorul de Suceava, după o conferință de presă a directorului interimar al Spitalului Județean din localitate, medicul Valeriu Gavrilovici. Ziaristul Sandrinio Neagu a băgat de seamă că datele nu concordă, iar explicațiile primite de la medic au fost bizare: “Este vorba de un alt algoritm de raportare, respectiv al spitalului și al Direcției de Sănătate Publică”.

Altfel spus, șefii DSP Suceava numără altfel morții decât medicii de la spital!

Directorul Spitalului Județean a dat însă detalii: e vorba de 19 decese produse din cauza coronavirus în luna martie, 149 în luna aprilie și 18, până acum, în luna mai. În total, 186 de victime.

DSP Suceava a raportat, însă, numai 159 de decese – de unde și statistica eronată care apare în raportările guvernului. Acest tip de “erori” distorsionează grav rapoartele oficiale și nu face decât să inducă în eroare specialiștii – inclusiv ai Uniunii Europene – atunci când calculează momentul ieșirii din pandemie. România raportează, în acest moment, circa 20-30 de morți pe zi. Însă în momentul în care DSP Suceava își va acorda datele conform cu realitatea și va raporta dintr-o dată, 27 de morți în plus, adică tot atâția cât în restul țării, statisticile oficiale vor consemna o “explozie” a numărului de decese. Numai că “explozia” se va petrece, de fapt, doar în acte, pentru că victimele trecute pe hârtie au decedat de multă vreme.

Dezastrul de la Suceava: peste 400 de milioane de lei cheltuiți în ultimele 15 luni, dar epidemia a găsit Spitalul Județean complet nepregătit

Suceava – județul păstorit de liberalul Gheorghe Flutur – a fost primul focar grav de infecție din România. Spitalul Județean, deși finanțat anul trecut cu 330,5 milioane de lei, iar în primele trei luni din 2020 cu alți 72,9 milioane de lei, a fost prins de epidemie complet nepregătit și total dezorganizat.

A fost măcel, mulți oameni murind cu zile din cauza lipsei de proceduri, de medicamente, de îngrijire, de aparatură. Vechiul manager, Mircea Macovei, i-a chemat pe medici la spital, indiferent dacă erau sau nu infectați.

De aici a rezultat o răspândire masivă a virusului atât printre cadrele medicale, cât și printre pacienți. Cazul a ajuns la poliție, care a întocmit dosar penal. Însuși managerul s-a îmbolnăvit de Covid-19. După ce s-a vindecat, și-a dat demisia.

Guvernul a instituit conducere militară la spital pentru o scurtă perioadă de timp. Începând din 30 aprilie, Spitalul Județean Suceava are din nou conducere civilă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Închis de Guvern a doua oară, site-ul conspiraționist ortodoxinfo e din nou online, după o zi. “Noua Ordine Mondială, reuniune prin videoconferință”

* VIDEO. Klaus Iohannis mătură pe jos cu Ciuma Roșie! „Românii se confruntă cu doi inamici: Covid-19 și PSD”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here