Guvernul pro-rus al Bulgariei acuză fostul guvern pro-european de la Sofia că ar fi transferat Ucrainei, în secret, 4.200 de tone de arme. Valoarea livrărilor făcute prin Polonia: peste un miliard de euro

2
3995

Statul bulgar ar fi transferat în mare secret Ucrainei cel puțin 4.200 de tone de armament de la începutul invaziei declanșate de Rusia teroristă pe 24 februarie. Livrările s-ar fi făcut în totalitate prin Polonia.

Valoarea armamentului trimis Ucrainei de Bulgaria ar depăși suma de u miliard de euro. Una fabuloasă, în condițiile în care Bulgaria se situează, conform clasamentului publicat în acest an de Eurostat, la coada ierarhiei PIB-urilor europene, alături de Grecia.

Informațiile au apărut inițial în publicația Nova, fiind preluate apoi de site-ul Obozrevatel.com, cu referire la declarațiile furnizate de actualul ministru bulgar al Economiei, Alexander Mihailov, într-o conferință de presă.

Mihailov a infirmat spusele predecesoarei sale, Kornelia Ninova, potrivit căreia nici măcar o armă n-a fost trimisă în Ucraina sub semnătura ei.

Alexander Mihailov: “În primele patru luni de la începutul războiului, până pe 30 iunie, Ninova a semnat un permis de export de arme bulgare în valoare de 1,016 miliarde de euro. În această perioadă de patru luni, 4.200 de tone de arme bulgare au fost livrate către un aeroport polonez de lângă granița cu Ucraina”.

Oficialul bulgar a adăugat că are documente care susțin spusele sale, dar nu le-a prezentat jurnaliștilor.

Guvernul mafiei bulgare și al agenților ruși

Fostul guvern reformist de la Sofia, condus de Kiril Petkov, a rămas fără susținere parlamentară ca urmare a unei moțiuni de cenzură. Trei zile mai târziu, pe 30 iunie, ministrul Economiei, Kornelia Ninova, și-a pierdut postul.

Au urmat dezvăluiri teribile despre implicarea agenților ruși în dărâmarea guvernului pro-european și, în speța actuală, pro-ucrainean. Deși interimar, Guvernul Petkov a expulzat 70 de diplomați ruși, care au făcut eforturi solide – încununate de succes – de a-i convinge pe socialiști să trântească prin moțiune de cenzură guvernul din care făceau parte.

Vorbele lui Alexander Mihailov ar trebui luate totuși cu mari rezerve, fiindcă el face parte din noua structură guvernamentală, ajunsă la putere prin intermediului mafiei bulgărești și al Moscovei, așa cum a acuzat, sigur pe el, chiar premierul destituit Kiril Petkov.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Asasinii GRU trimiși de Putin să-i ucidă pe ministrul Apărării și pe șeful GRU din Ucraina au fost arestați de serviciile secrete de la Kiev

* „Rusia merge spre faliment în Ucraina”

* „Când vă lamentați de prețul energiei, amintiți-vă prețul pe care fiecare ucrainean îl plătește pentru pacea voastră!”

* Sadica putinistă Olga Kaciura, înainte de a fi lichidată în Donbass: „Că-i procesez pe polonezi, pe ucraineni sau pe americani, nu contează. Ei ard la fel”

* ANALIZĂ. De ce este Rusia neputincioasă în fața loviturilor HIMARS. Ucrainenii au distrus aproape toate depozitele de carburanți și muniție ale armatei ruse în teritoriile ocupate

* După divorț, Putin și-a făcut miliardară fosta soție, pe banii rușilor. Liudmila trăiește în Occident fără niciun fel de sancțiuni

* Fiica patronului de la Realitatea Plus, osanale grețoase aduse catastrofei Firea: „De fiecare dată a dat dovadă de onestitate” / „Până şi cei care au votat USR plâng acum după dvs.”

* Parchetul Militar se jură că de data asta chiar îi înfundă pe Iliescu, Voican și generalul Rus (media de vârstă: 87 de ani). „Dosarul Revoluției” a fost retrimis în judecată

* Mesajul de adio al artistei care s-a sinucis la a 5-a încercare, înecându-se în Lacul Morii. A activat la Festivalul „George Enescu”, dar a fost răvășită de „o iubire neîmpărtășită”

* FOTBAL. Turul 3 preliminar e deja prea greu pentru echipele românești! Iar până la grupe ar mai fi și turul 4…

2 COMENTARII

  1. Pai si la noi mafia pro-rusa acuza mai mult sau mai putin voalat guvernul ca ar trimite obuze pe sest in Ucraina…Nici Romania nu e mult mai breaza ca Bulgaria. Aceste state sunt supervizate permanent de oamenii rusilor. Asta ne spune noua, celor care ne ingrijoram pentru viitorul tarii, ca Romania e duplicitara…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here