Guvernul joacă tare: asumări de răspundere în cascadă, în Parlament! PSD este presat să provoace alegeri anticipate, altfel îşi vede făcut praf sistemul de putere

0
7601

Guvernul PNL trece la atac de baionetă. Cu un Parlament ostil, majoritar PSD-ALDE-UDMR-Pro România, liberalii alături de ceilalţi parteneri din Opoziţie nu au nicio şansă să schimbe dezastrul provocat de guvernările PSD din 2017. Singura soluţie: forţarea alegerilor anticipate. Cum? Prin asumarea răspunderii în cascadă, în Parlament, pe proiecte de lege care lovesc în sistemul de interese ce asigură puterea PSD.

Prima astfel de măsură este asumarea răspunderii pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin, pe care Guvernul Orban a anunţat-o deja, ea urmând să fie dezbătută într-o sesiune extraordinară a Parlamentului la finele acestei luni.

Mişcarea este una puternic anti-PSD, care ar pierde aproape 40% din primarii actuali dacă alegerile locale vor avea oc în două tururi de scrutin. Din acest motiv, PSD se vede obligat să acţioneze şi a anunţat deja că va introduce moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ludovic Orban.

Raluca Turcan anunţă o ofensivă a asumării răspunderii

Se clatină şandramaua PSD-istă

Dar liberalii ştiu că nu au nici ei de ales: dacă nu forţează mâna PSD să provoace anticipate, dacă anticipatele nu vor fi posibile din cauză că majoritatea PSD-ALDE-UDMR-Pro România nu va vota în acest sens în Parlament, măcar să-şi asume răspunderea pe legi care şubrezesc sursa de putere a PSD.

Iar cea a asumării răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi este un exemplu. Dar nu singurul.

Raluca Turcan, vicepremier în Guvernul Orban, spune că Executivul intenționează să-și asume răspunderea pentru desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, numită şi „SS&Gestapo”, deoarece a fost creată de PSD-ALDE pentru salvarea politicienilor corupţi şi distrugerea justiţiei din interior.

”În momentul în care am declanșat calendarul alegerilor anticipate, am ales câteva teme, care pe de o parte rezolvă o mare parte din programul de guvernare pe care noi îl avem și care este blocat în Parlament de către actuala guvernare. Vă dau exemplul desființării Secției de investigare a magistraților. E un proiect pe care îl avem în Parlament, cel mai probabil va fi în continuare pitit acolo, protejat de către cei care au încercat să slăbească justiția până acum și pe care intenționăm să ne angajăm răspunderea. Vom vedea dacă depun moțiune de cenzură”, a spus Raluca Turcan la RFI.

Urmează atacul la pensiile speciale ale parlamentarilor

Vicepremierul a mai precizat că Guvernul Orban și-ar putea asuma răspunderea și pentru desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

”Mai există subiectul pensiilor speciale. Varianta care iese din Parlament nu este o variantă satisfăcătoare pentru românii care vor echitate maximă în sistemul de pensii și pensii calculate pe bază de contributivitate. De aceea, o altă angajare de răspundere va fi aceea, cel mai probabil, pe desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, un subiect care atinge foarte mult un număr mare de parlamentari și care este posibil să conducă la o moțiune de cenzură”, a afirmat vicepremierul.

Raluca Turcan declară că există un calendar ”bine gândit” pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate:

”Avem un calendar foarte bine gândit, care ne va duce în situația fie de a avea alegeri anticipate, fie dacă prin absurd nu se poate ajunge la alegeri anticipate, ceea ce eu nu cred, pentru că am calculat foarte bine toți pașii, vom avea un program de guvernare obținut prin angajarea răspunderii Guvernului, adică printr-un demers extrem de curajos și pe care nu l-am putea obține cu acest Parlament ostil”, a spus Raluca Turcan.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Anunţul lui Rareş Bogdan privind candidatura la Primăria Capitalei. „Klaus Iohannis va asculta argumentele mele”

* Votul în două tururi: câți primari pierd PSD și UDMR, câți câștigă PNL și USR-PLUS. „Ciuma Roșie” va fi decimată!

* Un profesor universitar din SUA îl desfiinţează pe primarul cu discurs nazist din Târgu Mureş: „Propune o soluție dezgustătoare și criminală prin consecințele ei”

* Ce n-a știut ministrul Vela la întâlnirea cu penalul Cumpănașu: „Unchiul” s-a lăfăit într-un Touareg al Jandarmeriei, cumpărat de Carmen Dan și pus la dispoziție de Fifor!

* Răsplata pentru slujirea lui Dragnea. Viorica Dăncilă a rămas șomeră și cu ștampila de „proastă”

* Măcel între PSD-iști. Olguța Vasilescu îl acuză pe Ponta că a dat-o pe mâna DNA

* Două gunoaie: primarul PNL care făcea sex cu minore în birou și fruntașa USR dedulcită la șpăgi „pe model PSD-ist

* Rareș Bogdan, atac la Dan Barna: „Sfatul meu e să lase aroganțele!” Cei doi s-au contrat pe tema alegerilor locale

* Carmen Dan i-a dat cadou lui Dragnea, abuziv, un BMW de 100.000 de euro, din banii românilor

* Carmen Dan și-a recompensat găzarii de la Jandarmerie cu sute de televizoare de 1.000 de euro bucata! Plus: limuzine de lux pentru demnitarii PSD

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here