Guvernul Ciolacu va îndatora România cu o sumă-record: 180 de miliarde de lei în 2023, pentru a acoperi deficitul făcut de coaliția PSD-PNL

5
1936
Premierul Ciolacu și o parte dintre miniștrii săi

Pentru a acoperi deficitul făcut din calcularea eronată a bugetului și a rostogoli datoriile mai vechi, Guvernul Ciolacu va împrumuta în 2023 o sumă fabuloasă, nemaiîntâlnită în istoria României nici măcar în perioadele de război: 180 de miliarde de lei, scrie Profit.ro. Ceea ce e și mai șocant, pe lângă această sumă înspăimântătoare, este că datoriile vor fi făcute într-un moment de prosperitate, în care ar trebui să curgă miliardele de euro din PNRR și alte fonduri europene, iar economia țării crește.

Deficitul bugetar se preconizează că va ajunge, până la sfârșitul lui 2023, la circa 5,5% din PIB, cu mult peste ținta de 4,4%. Asta înseamnă, în mod concret, că Guvernul PSD-PNL va cheltui mai mult cu 5,5% decât va produce România în acest an.

Cauzele acestei catastrofe financiare care va îndatora absolut inutil România sunt multiple. Printre cele mai importante a fost incompetența sau chiar reaua intenție a fostului ministru de Finanțe, Adrian Câciu, un anonim pus de Ciolacu și Dan Voiculescu peste acest domeniu și care a greșit în mod grosolan alcătuirea bugetului pe 2023. Câciu a subestimat masiv cheltuielile și a supraapreciat încasările, insistând până la capăt cu acestă formulă deși astă-toamnă absolut toată lumea i-a atras atenția că greșește. Există suspiciuni că totul a fost premeditat, pentru a permite coaliției PSD-PNL să cheltuiască masiv cu clientela de partid și să pompeze bani în baronii locali, dar și în contractele cu firmele crescute în jurul politicienilor.

Doar actualul premier, Marcel Ciolacu, are în jurul său o rețea de circa 110 persoane care are contracte de 5,5 miliarde de euro cu statul român, arată o anchetă publicată acum câteva săptămâni de activistul Valeriu Nicolae. Iar Ciolacu nu e singurul politician care „suge” miliarde de la stat.

O altă mare problemă este absența reformelor structurale. Coaliția PSD-PNL a blocat tot, refuză să desființeze pensiile speciale, trage de timp în informatizarea și profesionalizarea administrației centrale și locale. În consecință, zeci de miliarde se pierd anual în aceste găuri negre.
Un alt efect al acestei ostilități a PSD-PNL față de reforme este blocarea banilor care ar trebui să vină de la Comisia Europeană pentru PNRR. Sunt cel puțin 5 miliarde de euro care încă n-au fost deblocați. Fără acești bani, șantierele pentru reconstrucția țării sunt și ele blocate.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Curtea de Justiție a UE desființează regimul mafiot Iohannis – PSD – servicii: prescripția faptelor decisă de CCR, prin care au scăpat toți infractorii, este ilegală!

* „În loc să taie pensiile speciale și sinecurile, Ciolacu ne crește nouă taxele. Un parazit nu-și părăsește niciodată gazda de bunăvoie”

* EXCLUSIV. Averile judecătorilor care i-au făcut scăpați pe securiștii implicați în asasinarea disidentului anticomunist Gheorghe Ursu. O decizie odioasă, ticăloasă și insalubră a justiție române

* RTV insinuează că Firea și Pandele au încercat să-l omoare pe fostul senator SRI-ist Daniel Savu (PSD), prietenul fugarului Sebastian Ghiță, patronul televiziunii

* Principalul vinovat instituțional pentru „azilele groazei”, secretarul de stat impus de Lia Olguța Vasilescu, a rămas în funcție. Jurnalistul Vanghele: „Ăsta e creatoru’ sistemului ăstuia nemernic, lumpenu’ ăsta patibular”

* VIDEO. Avocatul torționarilor din cazul „azilelor groazei”: fostul milițian Pavel Abraham, acuzat că a maltratat protestatari la Mineriada din 13-15 iunie 1990

* „Andreea Esca în sicriu… ăăă… plânge lângă sicriu…”

* VIDEO. Hulpavul preot Calistrat povestește cum își dijmuiește enoriașii: 10% din toate cheltuielile nunții! „L-ați luat pe Dumnezeu de prost? Ai citit în Scriptură ce înseamnă zeciuiala? 10% trece-mi în cont sau pune-mi în plic!”

* Cine a descalificat-o pe campioana ucraineană care n-a dat mâna cu rusoaica: Federația condusă de „oligarhul favorit” al lui Putin, sancționat de UE, SUA și Marea Britanie!

* FCSB n-a mai avut un start atât de bun de pe vremea când era Becali în pușcărie! A mai luat 9 puncte din 9 în 2014-2015, când a și câștigat titlul pentru ultima oară

5 COMENTARII

  1. Eu înțeleg că și proștii și hoții trebuie reprezentați dar nici chiar așa 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here