„The Guardian” a sesizat aberația: Guvernul ROMÂN încearcă s-o blocheze pe ROMÂNCA favorită să conducă Parchetul european!

1
5213

Tumbele făcute de Guvernul PSD-ALDE, prin ministrul Tudorel Toader, de a evita numirea Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului european, deși aceasta s-a clasat pe locul 1 la preselecție, au fost comentate pe larg de prestigiosul ziar britanic „The Guardian”.

 • „Ministrul Justiției din România a promis să facă tot ce-i stă în putință pentru a bloca accesul candidatului elogiat al țării sale la funcția de șef al Parchetului Uniunii Europene. Laura Codruța Kovesi și-a câștigat reputația de «țar al anticorupției» în România pentru încercările ei îndrăznețe de a înlătura acest flagel într-unul dintre cele mai corupte state din UE”.
 • „În calitate de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Kovesi a luat în vizor prim-miniștri, miniștri, primari și membri ai Parlamentului, înainte de demiterea sa, la ordinul ministrului Justiției, Tudorel Toader, în iulie 2018″.
 • „În această săptămână, Toader a declarat că Uniunea Europeană nu este conștientă de «abuzurile comise de Laura Codruța Kovesi» atunci când a condus DNA. El a promis că va trimite miniștrilor Justiției din UE motivele care au dus la demiterea șefei DNA. Comentariile lui Toader pun în lumina reflectoarelor corupția generalizată din țara sa”.
 • „În noiembrie anul trecut, Comisia Europeană a avertizat România că lupta împotriva corupției face pași înapoi, subliniind presiunile asupra DNA. Unii diplomați europeni consideră că România ar trebui să fie sancționată pentru slăbirea statului de drept, dacă Guvernul va continua cu propuneri de amnistiere pentru a șterge cazierul politicienilor condamnați pentru corupție”.
 • „Un juriu de specialiști în Drept – o comisie independentă de selecție – a decis că Laura Codruța Kovesi este cea mai bună alegere pentru a conduce noul Parchet al UE, care va fi dedicat combaterii criminalității transfrontaliere în materie de TVA și fraudei împotriva bugetului UE”.
 • „O scrisoare a comisiei de selecție trimisă la Consiliul miniștrilor de Justiție ai UE și Parlamentului European o plasează pe Kovesi pe primul loc, fiind preferată în fața unui candidat francez și a unuia german”.
 • „Într-un interviu acordat în 2015 de Codruța Kovesi cotidianului «The Guardian», aceasta a declarat că guvernul român încearcă mereu «să ne lipsească de instrumentele necesare pentru a limita posibilitățile noastre de investigare»”.
 • „Sub conducerea ei, DNA a dus la condamnarea pentru abuz în serviciu a celui mai puternic politician din România, Liviu Dragnea, liderul PSD, considerat «artizanul eforturilor de rescriere a legilor privind corupția»”.
 • „În România au avut loc proteste masive în stradă, împotriva încercărilor Guvernului de a dezincrimina corupția”.
 • „România, care deține în prezent președinția rotativă a UE, nu poate bloca prin veto numirea procurorului-șef al Parchetului European, întrucât aceasta se face cu votul majorității din Parlamentul European”.

CITIŢI ŞI:

Tudorele, ai aflat? Kovesi, locul 1 la concursul pentru postul de procuror-şef al UE!

Tudorele, Kovesi te-a revocat deja!

Tudorel o „înjunghie” pe Kovesi. Turbează că europenii au ales-o prima pentru postul de procuror-şef al UE. „Ei nu cunosc abuzurile comise de Kovesi”

„Ce face ministrul Justiției e defăimător pentru România! Sunt mândru să-i fiu coleg doamnei Kovesi”

Monica Macovei: „O votez pe Kovesi, e cea mai bună. Toader trădează interesele țării. Să-și dea demisia și să stea toată viața cu capul plecat!”

USR o susține pe Kovesi la Bruxelles. „Avem şansa de a avea o româncă procuror european. O va sabota Guvernul?”

Și PNL o susține pe Codruța Kovesi ca procuror-șef european. Orban: „Ministrul Justiției este într-o postură caraghioasă”

Teorie sifilitică a propagandei PSD: Kovesi e recompensată de Europa pentru că a distrus afacerile românilor ca să câștige străinii!

Turbează ciuma roșie! Codruța Kovesi, selectată între cei 5 candidați (din 30) dintre care va fi ales procurorul-șef european

Şoc la Antena 3! Fosta avocată a lui Dragnea: „Doamna Kovesi va câştiga la CEDO”. Țipete, proteste, vociferări

Tudorel e în perfuzii! CEDO a admis „în principiu” sesizarea lui Kovesi privind revocarea de la șefia DNA

1 COMENTARIU

 1. Acum pe langa „ciuma Rosie ” a aparut si ” teroarea rosie ” De ce le este frica guvernului Romaniei de DNA UE ? Oare nu din cauza porcariilor in justitie ca sa scape un infractor de puscarie ? Vorba Romanului ” minciuna are picioare scurte ! ” sa-u ulciorul nu mege de multe ori la apa ” !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here