Graţiela Gavrilescu, un ministru ca o RABLĂ. S-a chinuit doi ani să le bage pe gât românilor o taxă pe poluare! UE şi justiţia au împiedicat-o

0
2010
Guvernul nu a reușit să găsească o formulă matematică pentru a introduce o nouă taxă auto care să nu mai poată fi atacată în justiție, cum s-a întâmplat de fiecare dată în ultimii ani, cu decizii în defavoarea autorităților. Astfel, parcul auto național va fi stimulat spre înnoire prin intermediul Programului Rabla, a anunțat ministrul Mediului, Grațiela Leocadia Gavrilescu, citată de profit.ro
Anunţul echivalează cu o victorie a cetăţenilor simpli, care s-au luptat de fiecare dată în justiţie cu Guvernul atunci când acesta a încercat să le bage mâna în buzunar prin tot felul de taxe denumite şi redenumite, schimbate şi paraschimbate în numele reducerii poluării. În realitate, orice taxă de acest tip a avut un singur scop: „mulgerea” contribuabilului de bani, care să fie aruncaţi apoi de PSD şi ALDE (partidul care a făcut-o ministru pe distinsa doamnă) în populaţia asistată.

Şeful Graţielei Gavrilescu are o mare experienţă în a-i „polua” pe români cu taxe. Când era prim-ministru, Călin Popescu Tăriceanu a lovit mulţi proprietari de maşini o nesimţită „taxă de poluare”, pe care românii au reuşit s-o învingă tot în justiţie. Iată încă un motiv pentru care acestor politicieni cu refelexe comuniste nu siportă justiţia: pentru că nu-i lasă să-i jecmănească pe cetăţeni.

Reamintim că pe parcursul lui 2018 oficialii de la Mediu au spus de mai multe ori că se lucrează la o noua versiune de taxă auto, care să nu poată fi contestată.

Noua contribuție auto urma să fie fundamentată pe următoarele criterii: emisia de carbon, norma de poluare, capacitatea cilindrică și vechimea. Deși grupul nu a prezentat o variantă de calcul pentru alternativa la fosta taxă auto, a discutat mai multe variante de reformulare a legislației printr-un sistem conform cu legislația UE, dar care să atingă și obiectivele de mediu.

În România sunt înmatriculate 6,4 milioane de autoturisme dintre care sub 550.000 au cel mult cinci ani vechime și peste 3 milioane au peste 15 ani vechime. În doi ani ponderea mașinilor mai vechi de zece ani a crescut de la 71%, la 79%.

Timbrul de mediu a fost scos la 1 februarie 2017 și de atunci au venit în medie peste 40.000 de mașini second-hand lunar și datorită lor și vânzărilor de mașini noi parcul auto a crescut cu aproape 20%, notează Hotnews.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.