Ginerele comunistului Dincă „Te-Leagă” l-a luat avocat pe fostul șef al FBI la recomandarea fiului lui Joe Biden!

3
2451
Hunter Biden - Joe Biden

Combinație sulfuroasă între două personaje importante din SUA și un afacerist român fugar în Marea Britanie. Hunter Biden, fiul actualului președinte al SUA, i l-a recomandat, în 2016, ca avocat românului Gabriel „Puiu” Popoviciu pe fostul șef al FBI din perioada 1993-2001, Louis Freeh, scrie „New York Post”, citat de Profit.ro.

Puiu Popoviciu, unul dintre cei doi gineri ai fostului dur comunist Ion Dincă (zis „Te-Leagă”, pentru că umbla cu cătușele după el), a fost condamnat la 7 ani de închisoare în dosarul „Ferma Băneasa”. El a fugit însă din România înainte de sentința definitivă.

Louis Freeh, fost director al FBI

Potrivit „New York Post”, recomandarea pentru avocatul Louis Freeh a fost făcută la jumătatea anului 2016, când tatăl lui Hunter, Joe Biden, era încă vicepreședinte al Statelor Unite în Administrația Obama.

În primăvara anului respectiv, Louis Freeh a donat 100.000 de dolari unei fundații care îi are ca beneficiari pe doi dintre nepoții actualului președinte american – copiii fiului său decedat, Beau Biden.

„New York Post” publică și mesaje e-mail schimbate între Biden junior și Louis Freeh.

Voiam să-ți mulțumesc încă o dată că ne-ai recomandat lui Gabriel. Am finalizat o scrisoare de angajament avocațial cu el. Mă voi întâlni cu el la Paris duminică, după care vom merge la București și vom trece la treabă”, îi scria Louis Freeh lui Hunter Biden pe 8 iulie 2016.

Fostul șef FBI, care a fost și judecător, lucra atunci la firma de avocatură Freeh Sporkin & Sullivan și avea și propria sa companie de consultanță, Freeh Group.

„Ca să știi, am avut discuții cu șeful Diviziei Infracțiuni a FBI și Biroul este sincer interesat în a se întâlni și a vorbi cu Gabriel asupra altor subiecte despre care ar fi interesat să le discute”, îi mai transmitea Louis Freeh lui Hunter Biden.

În ziua schimbului de mesaje, 8 iulie 2016, a fost publicată motivarea unei celebre decizii a Curții Constituționale a României (CCR). Aceasta statua că definiția abuzului în serviciu este constituțională în măsura în care ”executarea defectuoasă a atribuțiilor de serviciu”, din definiția din Codul Penal, înseamnă prin încălcarea legii. Decizia urma însă să se aplice pe viitor, pentru dosarele care vor fi deschise, și nu pentru cele aflate deja în curs de soluționare.

Potrivit mesajelor prezentate de „New York Post”, Popoviciu îi transmisese lui Hunter Biden că decizia CCR ar fi de natură să-l ajute în dosarul său, ceea ce nu era adevărat.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Lazarus a mințit! A fost internat cu Covid, iar acum se află în izolare la domiciliu. „Stau cu Miliția la ușă!”

* La o zi după Ion Dichiseanu, a murit un alt mare actor: Bogdan Caragea, consăteanul lui Grigore Cartianu

* Sinecură și pentru Carmen Dan: a fost angajată la Uniunea Notarilor Publici din România! Bani mulți, muncă puțină

Și soțul Vioricăi Dăncilă a prins o sinecură la stat! Familie de consilieri: el la Transgaz, ea la BNR, fiul la Curtea de Conturi

* Caracatița Firea: funcționari ai Primăriei Capitalei și notari au “prăduit” 45 de apartamente ale statului în centrul orașului. DNA i-a săltat pe toți

* Mitingul PSD de susținere a lui Dragnea, în 2018, s-a făcut pe banii noștri, care au ajuns la firme apropiate de Firea

Tehnici mafiote: Dragnea a lăsat un plic cu 40.000 de euro pe bancheta din spate a mașinii, pentru aranjorul întâlnirii cu Trump

* Rechizitoriul DNA: Meleșcanu a fost complicele lui Dragnea în numirea ilegală a unui consul pentru 45.000 de euro

Vanghelie, 11 ani și 8 luni de închisoare! Trebuie să returneze 15 milioane de euro, „rodul” luării de mită și al abuzului în serviciu

* Gigi Becali și-a pus antrenor după un singur criteriu: telefonul de la FCSB l-a găsit pe Todoran la mănăstire, „la duhovnic”! Dacă s-ar fi aflat la stadion, nu era bun

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here