Mitingul PSD de susținere a lui Dragnea, în 2018, s-a făcut pe banii noștri, care au ajuns la firme apropiate de Firea

1
3382

Informații publice obținute de la PSD cu forcepsul justiției de către jurnaliștii de la Centrul de Investigații Media (CIM) arată că uriașul miting de susținere a lui Dragnea, din 2018, s-a organizat cu bani publici care au intrat în buzunarele unor firme apropiate de clanul Firea-Pandele.

Conform documentelor obținute de CIM prin hotărâre judecătorească, firma angajată de PSD să asigure logistica la mitingul împotriva “statului paralel“ era una abonată la contracte cu Primăria București în mandatul Gabrielei Firea. Printre altele, doar pentru scena închiriată de la firma Holiday Club SRL, sunet și luminile de pe scenă s-au plătit 440.000 de euro (mai mult de 2 milioane de lei), de 10 ori mai mult decât prețul pieței la acel moment.

Silit de hotărârea judecătorească, PSD le-a trimis jurnaliștilor informațiile pe care ar fi trebuit să le publice încă de la început, din proprie inițiativă, privind unde s-au dus banii publici: „Întregul eveniment a fost coordonat de un integrator, Holiday Club SRL, în baza contractului nr. 2119/7.06.2018, în valoare de 2.045.661 de lei. Acesta (integratorul – n.red.) s-a ocupat de toate aspectele: contractare, organizare, plată, scenotehnică eveniment constând în ecrane, lumini, sunet, car televiziune, difuzare finală Roland Garros“.

Firma cu pricina pare să fi fost dedicată afacerilor cu Primăria București în mandatul Firea. A fost înființată de Elena Neagu în 2016, când fosta vedetă de la Antena 3 a câștigat alegerile, și a fost radiată în februarie 2020.

Rețea de firme țesută în jurul primăriei conduse de Firea

Pe lângă cei 440.000 de euro primiți la mitingul PSD, firma a mai „ciugulit“ în 2018 alt contract de 250.000 de euro, de la CREART, instituție controlată de Primăria Gabrielei Firea.

Soțul patroanei de la firma Holiday Club SRL, Radu Neagu, era și el asociat în două firme care au primit contracte de la diverse instituții ale Primăriei conduse de Firea, precum și bani direct de la PSD, circa 300.000 de euro, în 2017 și 2018. Radu Neagu are și o firmă unde e singur acționar și care a luat sute de mii de euro din contracte cu ARCUB și CREART în epoca Firea.

Proprietara Holiday Club, Elena Neagu, avea de asemenea o altă firmă unde era asociată și care, după aceeași schemă, primea contracte de la CREART.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Și soțul Vioricăi Dăncilă a prins o sinecură la stat! Familie de consilieri: el la Transgaz, ea la BNR, fiul la Curtea de Conturi

Tehnici mafiote: Dragnea a lăsat un plic cu 40.000 de euro pe bancheta din spate a mașinii, pentru aranjorul întâlnirii cu Trump

* Rechizitoriul DNA: Meleșcanu a fost complicele lui Dragnea în numirea ilegală a unui consul pentru 45.000 de euro

Premieră istorică: România a depășit Rusia la Produsul Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor

* Clotilde Armand îl apără pe Tolontan: „Un primar încearcă să-l intimideze pe unul din cei mai buni jurnaliști”

Decizie istorică a CJUE: Curtea Constituțională nu mai e stat în stat! Un judecător poate anula deciziile CCR și chiar legi votate de Parlament. Bonus: desființarea Secției Speciale e perfect justificată!

VIDEO. „Femeia cu bolovanul” revine, după exact două luni, și sparge geamurile de la studioul Mirelei Vaida! Miroase tot mai mult a regie

VIDEO. Oana Lovin, ridiculizată de câțiva copii cu mască. Anarhista i-a jignit pe trecători: „Cretinule! Papagalule! Oaie bleagă!”

Vanghelie, 11 ani și 8 luni de închisoare! Trebuie să returneze 15 milioane de euro, „rodul” luării de mită și al abuzului în serviciu

Țeapă colosală luată de Olăroiu în China comunistă! „Am trăit o mare minciună”. I-au furat 10 milioane de dolari, deși i-a făcut campioni

1 COMENTARIU

  1. TOATE (!!!) PORCĂRIILE POlITICIENILOR ROMÂN(eșt)I s-au făcut, ȘI (!) în ultimii 31 de ani, pe banii și pe spinarea poporului (de PREA multe ori: chiar cuuu… APROBAREA/COMPLICITATEA acestuia!), daaaaaaaaaaaa?!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.