George Simion se pregătește să devină „Căpitanul” AUR: la Congres va rămâne un singur președinte și nu vor exista prim-vicepreședinți

0
953
George Simion pregătește epurarea conducerii AUR la Congresul din 27 martie

George Simion se pregătește să preia puterea absolută în AUR la Congresul programat pentru 27 martie. Fostul membru de galerie anunță că urmează schimbări majore în structura partidului pe care-l conduce: va fi ales un singur președinte (acum sunt doi) și nu vor exista prim-vicepreședinți. Este vorba, de fapt, de o „curățare” a conducerii, urmând ca Simion să rămână un fel de „Căpitan” al mișcării, după modelul Zelea Codreanu și Horia Sima în perioada interbelică.

În acest moment, George Simion se confruntă cu opoziție în sânul AUR. Celălalt președinte al formațiunii, Claudiu Târziu, este în conflict deschis cu Simion. Pe Târziu îl susține Sorin Lavric, președintele Senatului AUR. Cei trei sunt în relații tensionate, iar Târziu și Lavric l-au contrat de două ori pe Simion în ultimele săptămâni. Mai întâi a fost tema numirii lui Călin Georgescu președinte de onoare al AUR, Târziu și Lavric contestând oportunitatea acestei „achiziții”. Apoi, zilele trecute, Simion a participat la o ședință a conducerii PMP, propunând o alianță sau chiar o fuziune cu acest partid. Din nou, Târzu și Lavric s-au opus vehement și l-au făcut pe ciracul lor să dea înapoi.

Rezervele de răbdare ale lui George Simion s-au epuizat însă și, peste o lună, urmează „epurările”. Acesta a declarat: “Rămâne Congresul pe 27 martie. Este ziua unirii Basarabiei cu România, o zi importantă pentru mine şi pentru toată suflarea unionistă. Este oficial, pentru că este convocat statutar prin Biroul Naţional de conducere, întrunit majoritar seara trecută. Prin vot unanim s-a convocat acest Congres. O să avem o structură definită prin noul statut. Vom avea un singur preşedinte şi mai multe funcţii subsidiare. Secretarul general şi Secretariatul General vor fi alese prin vot al participanţilor“.

Secretar general al AUR ar urma să devină un alt ultras: Cristian David, de la „Uniți sub Tricolor”

Pentru Claudiu Târziu ar fi rezervată funcția de președinte de onoare – o mascare a scoaterii acestuia din cercul de decizie al AUR.

Sorin Lavric a confirmat planul care se face acum: „Sunt mai multe propuneri şi variante. Cea pe care o ştiu eu este George Simion, preşedinte, Claudiu Târziu, preşedinte de onoare. Marius Lulea va fi vicepreşedinte, Cristian David, secretar general. Iar eu voi continua în funcţia de preşedinte al Senatului AUR. Dar este o propunere“.

Însă mai multe surse spun că Târziu nu e împăcat cu ideea și că se gândește să intre în cursa pentru postul de președinte executiv, care acum este „acontat” de Simion.

Marius Lulea este fondatorul AUR și omul care l-a scos pe George Simion din galeriile de fotbal ca să-l bage în politică. Cristian David este și el un ultras, membru al galeriei „Uniți sub Tricolor”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Eugen Tomac și-a luat partidul înapoi: ales președinte al PMP cu 92,3%. Cristian Diaconescu a rezistat doar 11 luni

* Război iminent în Ucraina: separatiștii decretează mobilizarea generală, Rusia anunță că-și va „proteja“ cetățenii, 40% din forțele ruse sunt în poziție de atac

* VIDEO. Deputați ucraineni și jurnaliști străini, atacați cu bombe de militanții pro-ruși în Donbass

* Diplomația bădărană a Kremlinului. De la „Câte divizii are Papa?” la pantoful lui Hrușciov; de la câinele pentru Merkel la umilirea diplomaților europeni

* Război total la vârful AUR. Târziu despre Simion: „M-a jignit de moarte. Nu întorc și obrazul celălalt, ci doar spatele, care e plin de rănile cuțitelor“

* Poștărița AUR, fostă candidată la Senat, face „dreptate pentru România”: a furat pensiile, alocațiile și ajutorul de handicap a 54 de consăteni!

* Cum blochează PSD construcția a 25 de spitale pe bani europeni. Rafila a anunțat deja UE că refuză proiectul PNRR în valoare de 1,7 miliarde euro, acuză ex-ministrul Ghinea

Cioloș amenință cu ruperea USR, în caz că Drulă „nu va lucra pentru tot partidul”, ci doar pentru o parte din el

Radu Moraru: „M-am decis să fiu liderul pe care-l căutați! Vreau să preiau funcția de președinte al României!”

SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (89) / TAB-ul, ultimul adăpost

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here