Premierul Nicolae Ciucă a fost salvat miercuri de Curtea de Apel București, care a anulat toate sesizările de plagiat depuse, de la începutul anului și până acum, în privința tezei de doctorat a șefului Guvernului, scrie G4Media. Decizia îi aparține judecătorului Marius Iosif, promovat în funcții de-a lungul timpului de miniștrii PNL ai Justiției.
Generalul Ciucă a plagiat grosolan în lucrarea sa de doctorat, lucru recunoscut și de ofițerii din ale căror lucrări a copiat. În apărarea premierului numit de Iohannis în fruntea PNL și a Guvernului au sărit imediat politicieni, dar și personaje precum Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, acesta din urmă publicând un comunicat ridicol intitulat “Je suis Ciucă!”.
Jurnalista Emilia Șercan, cea care a publicat articolul privind plagiatul, a devenit ținta unei campanii de denigrare coordonate, după cum a demonstrat chiar autoarea dezvăluirilor, tocmai de instituțiile de forță ale statului.
Miercuri, 22 iunie, Nicolae Ciucă a fost scos de la înghesuială de Justiție. Judecătorul Marius Iosif a emis o decizie prin care admite acțiunea depusă de general și anulează toate sesizările depuse la CNATDCU privind plagiatul.
Confom soluției pe scurt, instanța de la Curtea de Apel a hotărât: „Admite acţiunea exercitată de reclamantul Ciucă Ionel Nicolae în contradictoriu cu pârâţii Ministerul Educaţiei şi Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării şi în consecinţă: Anulează Adresa nr. 122/21.01.2022 de admitere a sesizării nr. 111/20.01.2022, Adresa nr. 137/25.01.2022 de admitere a sesizării nr. 123/21.01.2022 şi Adresa nr. 160/27.01.2022 de admitere a sesizării nr. 143/25.01.2022, toate emise de pârâta Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării“.
Cel care a emis decizia, judecătorul Marius Iosif, a fost numit în Ministerul Justiției în 2007 de ministrul liberal Tudor Chiuariu. Apoi, același judecător a fost făcut director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor.
În total, în privința tezei de doctorat plagiate de Nicolae Ciucă s-au depus 9 plângeri. Nu mai puțin de 6 dintre ele au fost respinse mai întâi de Unitatea Executivă, organism din Ministerul Educației care înregistrează astfel de sesizări verificând forma lor (să fie trecut numele persoanei care face sesizarea, datele personale, argumentele aduse, link-urile din formular etc).
În final, Unitatea Executivă a lăsat să treacă mai departe, spre Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), trei dintre plângeri. CNATDCU are rolul de verifica tezele de doctorat reclamate și de a decide dacă sunt sau nu plagiate.
Nu s-a mai ajuns însă acolo pentru că Nicolae Ciucă a atacat în Justiție cele trei sesizări, iar Curtea de Apel le-a anulat prin sentința de miercuri.
Ministerul Educației și Unitatea Executivă pot face recurs la decizia luată acum.
Semne de tot felul că intelectualitatea nu contează în RO, nici măcar universitarii.
Primul lucru la care s-a gândit atunci când nici nu ajunsese prin ministru a fost să-și mai crească pensia.
Pare un tăntălău.
Dar este mai versat în șmecherii.
CELEBRA cab. REZOLVA TOTI TOVARASII.